Srpanj 04, 2025, 13:40:49 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Još problema sa ancistrusom  (Posjeta: 1127 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Još problema sa ancistrusom
« u: Srpanj 18, 2009, 22:14:53 poslijepodne »
Jedan mali zlatni ancistrus se počeo danas čudno ponašati,leži na (nitastim)algama u nekom neuobičajenom položaju i miruje, inače bi ili ležao na trbuhu na dnu ili se pripio uz staklo ili biljku i u ovo vrijeme bi se obično kretao okolo i čistio stakla. Vidim da diše i da je još živ, kad ga je jedna ribica došla pogledati izbliza stjerao ju je što me zabrinulo inače nikad nije tako nervozan. Ne vidim izvana nikakve promjene mna njemu. Prepao sam se da sam ga možda izgladnio jer moguće da mu ove alge u 30l nisu dosta a Molly uglavnom sve pojedu prije njega povremeno bi mu ubacio malo kuhane mrkvice ili blitve. Star je pretpostavljam oko godinu dana.

Offline pega777

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.google.com
Odg: Još problema sa ancistrusom
« Odgovori #1 u: Srpanj 19, 2009, 21:08:11 poslijepodne »
to zna biti normalno za starije ancistruse...da nepomično leže.meni se to par puta desilo...onak zalijepi se za panj recimo pa se odlijepi i tak ostane neko vrijeme ležat.mislim da nebi trebalo biti problema oko toga.potraži na netu malo o njima,mislim da je neko na ovom forumu već imao sličan problem
pegaC
Prelog

Offline ChichazZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #2 u: Srpanj 20, 2009, 00:45:30 prijepodne »
Sto se tice hrane on ne jede samo alge bilo bi dobro da imas i tabletice ili bar neke granule koje malo brze padnu na dno to je sto se hrane tice a sto se tice AQ mislim da je premalo 30 L a ne bi bilo lose da imas i komad mangovine ili nekog drveta da se krije...bez toga se osjeca malo uplaseno i nesigurno..
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #3 u: Srpanj 20, 2009, 09:18:22 prijepodne »
Izgleda da je sad sa ancistrusom sve u redu ponaša se normalno. Panj marke mopanj i mjesta za sakrivanje ima, a planirano je da seli u veći aq. kad naraste. Hvala svima na odgovorima.