Evo stigoh sa godisnjeg...
Hvala svima na pozitivnim komentarima, meni je bilo bitno vidjet svida li se kome jos, osim meni, hardware koji sam postavio, i bas mi je drago da je tako. Korijen nisam ja nista rezao, nego sam ga takvog nasao kakav je sad pa cu ga morat takvog uklopit kakav je.
Oprema je ista kao i na proslom setupu, jedino su lily pipeovi na filteru novost...zgodna stvarcica, ljepse sve nekako izgleda kad se ne vide cijevi od filtera.
Znaci
svjetlo je dvije lampe t5 od 24W, 9000K, JBL Solar Natur. Sa reflektorima naravno. Gore 8 sati dnevno.
Filter je Fluval 205.
Co2 je iz boce, mjehuric svake dvije sekunde, non-stop, preko staklenog difuzora.
Podloga je 5kg vulkanita, preko sljunak 1-3 mm. Nije losa ideja i sa sitnim pijeskom, pa ga mozda i ubacim.
Gnojenje ce sad biti dnevno...prvo cu manje stavljat dok se sve ne razraste, pa cu onda povecavat. Otprilike, u ovom stadiju dnevno: 2 ppm no3, 0.3 ppm kh2po4, 3ppm k2so4, i mikrolemente. Tako cu smiksat.
I naravno
zamjene vode sto cesce, najmanje jednom tjednom 50%, ako stignem i dva puta.
Ima nesto algi po staklu, one dust alge, jer sam morao vise nagnojit kad sam odlazio na godisnji, a malo je biljaka...al to cu rijesit sa dvije vece zamjene vode. Korijen se jos nije potopio, pa me to i bijeli kamen

, sprecava u daljnjem aquascapingu, tako da sam na cekanju do daljenjeg.
Pozz svima.