Srpanj 22, 2025, 21:43:19 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ribe za novi akvarij  (Posjeta: 4711 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline silvijo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #25 u: Siječanj 23, 2005, 17:22:00 poslijepodne »

Iai au pogledat u onaj na Kvatria tj na Kašiaevom trgu. Baš mi se nešta ne svi?aju ove male ribice koje se žive izležu. Imam još jedan akvarij od 120l u kojem su najljepše od svih akvarijskih ribica (a to su naravno zlatne ribice), njih 8kom. U tom akvariju nema nikakvog bilja osim jedan kamen sa Mosalvaeke gore obrasao sa mahovinom. Pitke vodeiz bunara bistra ko suza (u mom mjestu svaka obitelj ima svoj bunar). Imam ga 6mj. i ribicama je baš super. Nisam imao ni jednu bolest.

Sad namjeravam nabavit ribice i za taj tropski akvarij (74x35x36) koji je oko 90l,ali ako oduzmem šodar na dnu i to da nije do kraja napunjen to jeoko 70l. A tricegasteri mi se baš svi?aju!!!! Pa koliko bi onda Tricegastera mogao stavit???

Offline zlokobni

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #26 u: Siječanj 23, 2005, 20:39:00 poslijepodne »
moto, jesu sve one iz beluga tvoje il im se i drugi ribici mogu priblizavat!? a ovo damire7 sa cm=l, se samo tako kaze, al sa realnoscu nema bas veze! ja sam u 500l, prije loma imao 6 riba i bilo ih je puuuuno previse! litraza nije toliko bitna kao dimenzije, to oduvijek tvrdim i uvijek cu ostati pri tome! jednima treba duzina drugima sirina, a trecima visina, a nekima svo troje! meni recimo fali duzine
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline damir7

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #27 u: Siječanj 23, 2005, 21:25:00 poslijepodne »

Moto-ne prieam gluposti nego kažem svoje iskustvo jer je recimo npr rekla cura da skalar ide bez frke sa neonkama......ide ide to stoji samo koliko dugo .

Kaj se tiee trihogastera normalno da ovisi o akvariju,ako ga staviš u 50L sigurno ti nebude narastao kao da je u 200L. No veaina guramija naraste do 15cm,inaee miroljubiva riba,dosta pohlepna i kažem uz sporije ribe ide super jer im sve pojede he he.Imam ih tri sada u novom akvariju a imao sam ih u starom i kad sam ih dao imale su oko 12-tak cm.Što se tiee tanka mislim da sam dobro rekao jer je bilo pitanje idu li uz navedene ribe i ovih 6 trihogastera.A euj ide,možeš ih i 10 staviti u akvarij od 70L i još 25 drugih riba ali je pitanje koliko i kako budu živjele.Mislim da su dva OK ali 6 ?! JOK!

Teorija 1cm ribe=1L je minimum a ako si imao šarane od po 20Kg notmalno da je puno

Zagreb/Maksimir

Offline zlokobni

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #28 u: Siječanj 23, 2005, 21:44:00 poslijepodne »
imao sam nesto sto je imalo zube malo vece od sarana od 20kg(ako izuzmemo zdrijelne- jer te saran od 20 kg ima vece nego vepar kljove)! a jos uvijek me nisi uvjerio u tu teoriju, kao uostalom, po mom misljenju, ni vecinu clanova foruma...i ne diraj motove cure
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline damir7

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #29 u: Siječanj 23, 2005, 21:54:00 poslijepodne »
nikog ja ne diram nego samo kažem da su mi ponudile skalare i neonke ili je mislila samo pa uzmi skalare i odma za njih imamo i hranu.......gle nebitno meni je to najbliži pet shop i tamo kupujem ili u heinzlovoj,znam što želim pa mi tako nekaj nemožeš uvaliti. A kaj se tiee teorije ne kužim što želiš uopae reei?! Kažem da je to kao neko "recimo" pravilo ali se gledao oko 3L po cm ribe mada i nije tako jer se gleda koliko kojoj treba površine i tih stvari ali u ovom slueaju gdje je akvarij 50-60cm nemožeš gledati tvoju teoriju nego se prilagoditi situaciji a ona je da sigurno nejde 6 riba od preko 10cm u taj akvarij,reci da sam u krivu ako misliš da ide,pa 15 riba i to 6 recimo da budu i 10cm i skalara koji bude 15cm ?! Hm...ti bi to stavio u taj akvarij?
Zagreb/Maksimir

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #30 u: Siječanj 23, 2005, 21:55:00 poslijepodne »

Citat: moto
ej damir7 daj ne prieaj gluposti......... prvo da mi nisi kritiziro Belugo i cure koje tamo rade jer buš imo posla samnom....

Idešššš ... , kaj su ti lovile "somiaa" .
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline damir7

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #31 u: Siječanj 23, 2005, 22:03:00 poslijepodne »
Euj ako i dalje budu onako dobre mogao bi ih poeeti dirati šta jest jest,nego jel ko bio u maksimirskoj 21 u onom zoo-shopu? Kakva je tamo ponuda,sjeeam se ko klinac sam tamo znao iai gledati ribice a znam da još radi samo nisam baš bio u prolazu
Zagreb/Maksimir

Offline moto

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #32 u: Siječanj 24, 2005, 00:26:00 prijepodne »

Citat: damir7
Èuj ako i dalje budu onako dobre mogao bi ih poèeti dirati šta jest jest,

.... cure se trude, a i bolje se eovjek osjeaa u takvoj atmosferi kad odlazi u ribu...

ja sam ti samo dobacio vezano za trihogastere.... u ostale kombinacijese nisam petljao.... naravnoi vezano za cure iz beluga....

Vraćam se odmah - Godot

Offline damir7

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #33 u: Siječanj 24, 2005, 08:22:00 prijepodne »

Ma nisam ja ni rekao nikaj protiv cura,meni su OK samo sam naveo primjer moje frendice,nikakva loša namjera......i skrenuli smo s teme,deeko radi akvarij i tražio je pomoa pa evo recite mu jel ide 15 riba i od toga pola njih poveeih u akvarij 70L
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #34 u: Siječanj 24, 2005, 14:59:00 poslijepodne »
Silvijo ak oš imam ti ja trihogastera i jato neonki-9 komada te 2 molija,3 platija,gupija i ajmonera,zdrave ko dren,vesele......ako oš iskombiniramo nekaj jer bi oeistio taj akvarij pošto mi treba za nekaj drugo.....zamjenimo za malo hrane ili tak neke proizvode ili ak oš za neku simbolienu cifricu ti poklonim sve,još su malene ribice.....
Zagreb/Maksimir

Offline silvijo

• Punopravni član
  • **
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #35 u: Siječanj 24, 2005, 20:37:00 poslijepodne »

Hvala na ponudi damire7,ali bio sam danas u shopingu pa sam kupio vea ribice.

Kupio sam u BELUGU 1par trichogastera leeri, nekog malog ancistrisa (1cm) i izgleda da nije temminckii više sliei na dolichopterusa (prema slici u knjizi).

U malom ZOO shopu na tržnici kod autobusnog kupio jednog malogplavog i jednog malog zlatnog trichogastera (3cm).

Nigdje gdje sam gledao nema za kupit šlajer zebrica (IMPORTANE, PET-SHOP, BELUGO) a ni veeih ancistrusa temminckii, bar 3cm.

Offline damir7

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #36 u: Siječanj 24, 2005, 23:33:00 poslijepodne »
Kakav je taj shop na branimirovoj tržnici,prolazim tamo svaki dan ali kad nemaš di parkat baš a i u prolazu sam u žurbi eesto.....se isplati otiai...kakav je izbor?
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #37 u: Siječanj 25, 2005, 00:02:00 prijepodne »

Ti si zapeo za trihogastere he he,guba je to riba,onako stalno u pokretu,ide na površinu po zrak,rijetko miruje,dosta proždrljiva pa pazi kako ju hraniš.Inaee guba ti je riba i black molly njih uzmeš 5 komada i zagarantiran šou u akvariju,non stop se evakaju i bježe ali su tako smješne da možeš ostati satima pred akvarijem,totalna su fora ribe......
Zagreb/Maksimir

Offline silvijo

• Punopravni član
  • **
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #38 u: Siječanj 25, 2005, 19:37:00 poslijepodne »

U Branimirovoj, to je jedan mali shop, ima dobar izbor za prvi akvarij ali i ne ako tražiš nešta posebno. Cijene su im isto jedne od jeftinijih u gradu. To je mali shop pa ima i male akvarije ali su super ure?eni.

Inaee ribice su super. Ovaj mini ancistrus izgleda da jede samo drvo i uživa u tome, nekad malo pro?e po staklu

Offline damir7

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #39 u: Siječanj 25, 2005, 19:44:00 poslijepodne »
Da uglavnom ti budu na drvu......meni recimo po staklima se mota coridoras albino,stalno lete po staklu......ak oš imam ti tri sunset platija pa ti ih poklonim ak ti fali još koja riba :-)
Zagreb/Maksimir

Offline silvijo

• Punopravni član
  • **
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #40 u: Siječanj 25, 2005, 20:08:00 poslijepodne »

Eitao sam da nije preporueljivo miješato živorotke sa ovima šta ležu ikru. Jer bi platiji pasali sa mojim trichogasterima?

Jer bi trebao nabavit poslje kojeg corydorasa da eisti okolo?

Offline damir7

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #41 u: Siječanj 25, 2005, 20:59:00 poslijepodne »
Ikru ti tak i tak pojedu svi živi u akvariju,meni se dva-tri dana mrijeste hypressobicumi i kak izleti ikra odma ju i maznu iste sekunde,recimo mali skalar samo ide iz a njih a i sami ju pojedu odma tako da bi trebao izdvojiti 1 par i staviti ih posebno negdje da se to ne dešava a kad ih idvojiš sigurno ti druge rbe nebi mogle nikaj.......Cory je dobar i vrijedan radnik :-).......no kak oš ak se zaželiš poklonim ti gupija i platije.....gupy ti je super ribica za poeetnike.
Zagreb/Maksimir

Offline silvijo

• Punopravni član
  • **
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #42 u: Siječanj 25, 2005, 21:19:00 poslijepodne »

OK, evo brat me nagovorio da ih uzmem.Znaei tri platija i gupi.

Od kuda si, da se na?emo negdje u gradu koji dan ovaj tjedan?

Offline damir7

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #43 u: Siječanj 25, 2005, 21:32:00 poslijepodne »
Iz ZG-a sam,pasalo bi mi sutra iza 16 sati zato kaj mi samo one ostaju i da poeistim akvarij......
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
Ribe za novi akvarij
« Odgovori #44 u: Siječanj 25, 2005, 21:33:00 poslijepodne »
Imaš moj mail pa mi pošalji poruku da se dogovorimo toeno di,kad i to.....
Zagreb/Maksimir