joj mrzim ovo....!!!!!

fakat trebam vašu pomoć
neznam kojeg gušera da uzmem i nikako da krenem dalje sa realiziranjem ideja!!
trežim guštera za početkike, koj nije zahjevan za držanje, koj nije minijaturni a opet da nije ni krokodil(nekih 20,30,40,cm) ,koj se može nabaviti kod nas i da nije pretjerano skup!
Možda sam previše zahjevan ali nadam se da postoji takav gušterić za mene...

e sad ponudili ste mi :
1. bradata agama
meni iznimno lijep gušter. veličina mi se isto sviđa , nije toliko zahjevan i velita da je zanimljiv za početnike. našao sam uzgajivača koj bi mi prodao za 700kn og guštera...ma sve savršeno, ali maksimalni terarij koj ja mogu imati je 100X40x50cm D,Š,V. to mu je premalo!
neželim da mi kučni ljubimac pati na bilo koj način!
2. Phelsuma madagascariensis grandis
prekrasan gušter,prekrasne boje, nenaraste veliki, za njega imam terari 30X30X60cm to bi mu bilo ok. ljepo bi mi se uklopio u sobu i volim zelenilo (ali nije nužno). neznam di ga nabaviti i čuo sam da košta 1200 kn..to mi je puno za dat!
3.leopard gekon
taj mi nije baš preljepi....tako da se nisam interesiral previše..
njega sam čak vidio u vžu da ga ima za kupiti.
4.zelenih anolisa
to mi je nova ponuda tako da neznam nešto puno o njemu...ali mi se sviđa ćeg bi ih mogao imat više komada navodno. ali pretpostavljam da je skup i teško za nabaviti!
napišite sve guštera koje bi ja kogao držati..jer ja se još nekužim dovoljno!
evo to su moje muke

! znam da Vas gnjavim sa tim ali volio bi da mi netko zaista pomogne.
kad odlučim kojeg ću guštera uzeti (uz vašu pomoć) onda će te mi pomoći da mu složim terarij kakav zaslužuje
malo sam se raspisao ali morao sam vam objasniti!
bio bi vam zahvalan da mi pomognete ( ako uspijemo složit terarij kod mene u znak zahvalnosti napravit ću party kod sebe i svi će te biti pozvani