Svibanj 07, 2025, 21:17:45 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: novi setup  (Posjeta: 8955 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: novi setup
« Odgovori #25 u: Srpanj 30, 2009, 10:38:14 prijepodne »
eto u petak mislim rasturit i krenut ispočetka, mada mi nedostaje bilje al neda mi se više čekat :D

pošto je mali aq, pitanjce za scapere kak najlakše dobit na dubini, panjeva i loze imam ko u priči (bit će  viška pa ak kome treba dofuram na okupljanje u zg), šljunak će bit 2mm, thnx na odgovorima, a slike stavljam kad počnem rasturat i slagat ;)

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #26 u: Srpanj 30, 2009, 11:24:52 prijepodne »
nek ti je voda čista i bilje zdravo a alge nikad vidio
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline nemo_00

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #27 u: Srpanj 30, 2009, 16:22:32 poslijepodne »
eto u petak mislim rasturit i krenut ispočetka, mada mi nedostaje bilje al neda mi se više čekat :D

pošto je mali aq, pitanjce za scapere kak najlakše dobit na dubini, panjeva i loze imam ko u priči (bit će  viška pa ak kome treba dofuram na okupljanje u zg), šljunak će bit 2mm, thnx na odgovorima, a slike stavljam kad počnem rasturat i slagat ;)

Predstrožnosti radi (ne znam dal si ih uzeo iz vl. dvorišta il negdje nabavio), si provjerio da panj i loza kojim slučajem nisu prskani raznim sredstvima? Da ne bi kasnije bilo nismo znali  :D
Nikad ne reci nikad

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Srpanj 30, 2009, 16:56:51 poslijepodne »
dragi nemo sve je domaće, no worry, al bit će algi do zla boga :D :D

Offline nemo_00

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #29 u: Srpanj 30, 2009, 17:42:10 poslijepodne »
Ajd fala Bogu da neko ne završi ko ja  :klap: Ja nisam bil dovoljno pametan pa je završilo pomorom, al sad je sve u redu  :) Na greškama se uči  :o :-X
Nikad ne reci nikad

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #30 u: Kolovoz 04, 2009, 09:54:17 prijepodne »

Pa sve ovisi što će ti biti fokusna točka... ali u svakom slučaju dubinu ćeš dobiti prije svega debljinom podloge. Probaj da ti visinska razlika bude između prednjeg i stražnjeg dijela akvarija minimalno 5 cm. slobodno stavi i više jer se pijesak i šljunak nakon nekog vremena kompresiraju i stisnu.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #31 u: Kolovoz 06, 2009, 08:19:00 prijepodne »
E da je to tako lako objasnit onda bi aquascaping bio macji kasalj...uglavnom ovisi to o dosta stvari. Vecinu znas: da u manje akvarije ne idu echinodorusi i nekakve velike kripte, vec sitnolisno bilje. Da se koristi manja granulacija pijeska. Ima dobar trik da se naprijed ostavi nekakva cistina, pa se akvarij automatski cini vecim, ili se recimo u postavu ostavi nekakav prazan prostor ili prolaz, a ne da se pretrpa cijeli setup.

Al recimo kad bih naglasio nesto sto je tipicno za svaki nature akvarij,  to je srednji plan i tu vecina scapera grijesi...srednji plan je najvazniji i ako je on napravljen kako spada sve ostalo je lako. Na to trebas najvise obratit paznju. Nemoj postavit visoke biljke iza, naprijed neku tepih biljku, a da nemas prijelaz...vec radis obrnuto, postavis prvo srednji plan, a poslije slazes ostalo. ;)

Evo ti i 2 clanka:

http://www.aqua-art.org/readarticle.php?article_id=42

http://www.aqua-art.org/readarticle.php?article_id=28

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Kolovoz 06, 2009, 10:10:07 prijepodne »
dečki dečki puno vam hvala al eto ja vać napravio i vidi se da sam napravil grešku, al se nadam da će bit ok kad se bilje razraste, imate pod vaši akvariji woods by cannibal, pa gdje ste bili prije  :D ;)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Kolovoz 09, 2009, 20:49:00 poslijepodne »
eto nakon točno tjedan dana od novog postava počeli prvi problemi X-(, aq je 54 litre brutto

savjet molim, dal je u tome greška il nije, naime ne dodajem makroelemente (mada mi stoje zapakirani od saritine pošiljke), pojavile su mi se zelene točkaste na prednjem staklu :(

filtracija serafil 900/h
co2 diy 2 mjehurića/sec prek powerheada koji radi na cca 250/h
rasvjeta 3x15 (power glo, power plant i briliant daily) radi 10h/dan
mikroelementi dnevno 2,5ml
podloga zemlja klasmann complet supstrat profesional (ts1) bez namakanja + šljunak mješan tetrinim supstratom i gore 1mm šljunak granulacije

čini mi se da je najveći problem kod zemlje i očekival sam tak nešto da bu se dogodilo, a opet si mislim da je zelena točkasta manjak fosfata i dal da počnem stavljati makroelemente sve osim kno3, jer si mislim da ima dovoljno u podlozi.

inače ima je dosta, al zanimljivo samo na prednjem staklu, sa strane i iza ništa.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #34 u: Kolovoz 10, 2009, 09:47:23 prijepodne »
Previse je to svjetla kad se pocinje sa biljnim akvarijem. Treba to postupno povecavat, a ne odmah stavit 10 sati da gori. Smanji malo period osvjetljenja i bit ce bolje. Osim toga dok se akvarij ne stabilizira normalno je na pocetku imat algi malo.

Makroelemenata mislim da imas u zemlji dovoljno za pocetak, tako da ih ja ne bi dodavao dok se sve ne razraste malo jace. ;)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Kolovoz 10, 2009, 11:14:18 prijepodne »
thnx lp ;)

isto sam tak i prije i bilo je sve ok, ak kaj se tiče bilja prije sam imal više zasađenog bilja u podlozi, a sad je skoro oko 80% mahovina, tak da sam zbog tog mislil da mni manjka fosfata.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #36 u: Kolovoz 11, 2009, 11:33:37 prijepodne »
za početak prilikom smanjivanja rasvjete  makni power glo... čisto radi spektra...

i mislim, pa normalno da su krenule alge..svjetlo + voda+nešto hranjivih tvari= alge, da nije tak ne bi bilo ni života na Zemlji :D :D

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Kolovoz 11, 2009, 14:30:13 poslijepodne »
za početak prilikom smanjivanja rasvjete  makni power glo... čisto radi spektra...

i mislim, pa normalno da su krenule alge..svjetlo + voda+nešto hranjivih tvari= alge, da nije tak ne bi bilo ni života na Zemlji :D :D

to ti je tak kad guzdu nateravaš po forumu dva dana i da skuži kaj mora  :D :D :D

eto namjerno nisam strugal alge, da vidim dal će se širit, mogu rećui da se smanjuju, odnosno stagniraju, a ima ih manje, nisam diral svjetlo, nego sam pojačal malo na power headu cirkulaciju, čini mi se da je bolje i malo više ec sam počel stavljat, za koja 0,5ml

vidjet ćemo kak bu dalje

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Kolovoz 12, 2009, 21:17:23 poslijepodne »
čini mi se da se opet širi, a primjetih da mi je i sagitaria počela žutit X-( :-X

počet ću ja dodavat fosfata i kalija pa dsa vidimo kaj se bu desilo, il ak neko ima drugo rješenje -?

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #39 u: Kolovoz 12, 2009, 22:36:21 poslijepodne »
Cannibal,nešto si preveć tajanstven,daj pukni koju slikicu da vidim oko čega se tako srčano trudiš.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Kolovoz 13, 2009, 05:56:54 prijepodne »
Cannibal,nešto si preveć tajanstven,daj pukni koju slikicu da vidim oko čega se tako srčano trudiš.

hehehehehe kolegice :D ;)

pa vidla si oko čeg se trudim, sad sam čak i sanjal da mi je sve propalo i da mi je ostala samo java moss :roll:

pa imam sranja sa ovim točkastim algama, nakon puuno puuno vremena, tak da mislim da je problem u manjku kalija i fosfata, a najbolje je sam probat i vidjet dal će uspjet

a slikice kaj vam je sad je ujutro bilo toliko da praktički ne vidim u aq s prednje strane, a namjerno ju ne želim strugat da vidim kaj se bu desilo, možda navečer

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #41 u: Kolovoz 13, 2009, 08:32:23 prijepodne »

sad sam čak i sanjal da mi je sve propalo i da mi je ostala samo java moss :roll:

Hahaha, e to je dokaz da si pravi akvarista :D

Nemogu reci da sam nesto pametna oko tih algi i bilja, uvijek mi je to bila malo veca mrlja u akvaristickom znanju (no dobro ima ih jos al necemo o tome :D), al znam kako je stanje u mom akvariju bilo, i to samo kad sam se pravila pametna i stavila jos lampi, a nisam dodala niceg ostalog, doslo mi je bas brdo tih tockica. Uvijek ih ima malo pa nije bed, al samo na tom mjestu gdje je bila lampa dodana (samo na jednoj strani je bila lampa) ih je bilo brrrrdo. Na kraju sam zagasila dodatno svijetlo i bilje prilagodila postojecem i od onda nema problema. Takodjer, ako zemlja nije mocena na vrijeme moglo bi biti prejaka. Neznam koliko bi rogolist pomogao, al od kada ga imam nemam problema sa algama uopce, valjda sve viskove on pojede.

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Kolovoz 13, 2009, 08:57:31 prijepodne »
viš viš ovo o lampi si nisam niti mislil, a baš na tom mjestu je briliant daily i tu se pojavljuju -?

hvala na novom smjeru i razmišljanju gwyn :)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #43 u: Kolovoz 13, 2009, 09:00:52 prijepodne »
Haha, pogodila sam? :D Nema na cemu, i drugi put :D
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #44 u: Kolovoz 13, 2009, 10:16:03 prijepodne »
čini mi se da se opet širi, a primjetih da mi je i sagitaria počela žutit X-( :-X

počet ću ja dodavat fosfata i kalija pa dsa vidimo kaj se bu desilo, il ak neko ima drugo rješenje -?

Imam ja, i ponovim ti jos jednom i pitanju...sta ce ti toliko svjetla za uglavnom mahovinu i par biljcica?

Mahovina sporo raste i ne treba joj puno gnojiva, ponekad joj ne treba ni uopce. Voli nize temperature, a toliko lampi dizu temperaturu. Za tu kolicinu svjetla jako je tesko postic dosta co2 ma koliko god se trudio. Moj ti je savjet, izvadi jednu lampu i sve ce biti lakse. Mozes i smanjit period osvjetljenja (ne vadis lampe),na 6-7 sati, al to bas i nema smisla da vidis akvarij tako kratko.  

Stvar ti je u tome i nicem drugom. ;)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Kolovoz 13, 2009, 10:24:11 prijepodne »
lp od tebe uvijek pomoć :klap: :klap: :up:

ugasit ću sad dvije lampe i ostavit samo power plant od 15w, pa da vidimo, prije nisam imal frke jer su mi radile dvije bez briliant daily, a sad rekoh da malo nabildamo, al još jednom dokaz da ne ide na silu

lp, thnx još jednom i tebi gwyn na lampama  :up: :)

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #46 u: Kolovoz 13, 2009, 10:37:02 prijepodne »
Nista, zato i sluzi forum... ;)

Gle, ne trebas gasit dvije lampe. Maknes jednu i ostavis dvije da je akvarij ravnomjerno osvjetljen. To se moze sa dvije lampe u bilo kojem setupu. Stavi da gore 8 sati, i poslije povecaj kad se sve razraste. I to je to. Uhvati se neke konstante i drz se toga, da naviknes biljke na jedan rezim. Za takav setup sa vecinom mahovinom, sa zemljom u podlozi, ne trebas uopce gnojit nego ces mozda morat i cesce mjenjat vodu da izbacis van hranjive tvari koje zemlja ispusta.

Eto ti par smjernica.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Kolovoz 13, 2009, 10:52:24 prijepodne »
 ;)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Kolovoz 25, 2009, 16:34:32 poslijepodne »
poludih sa ovim što sam sad napravil i rasturit ću ga s velikim guštom i brzinom

htio sam prije napravit neš u ovom stilu al nisam imal bilja, a inače sam dosta nestrpljiv po prirodi, a opet sam videl da u aq nema nestrpljenja i slie, već lagano i sigurno, pa sad čekam bilje i mislio sam ovak nekaj složit kroz kojih par tjedana il dal sve ovisi o bilju, pa molim vaša mišljenja, a gledajući dosta po netu sve mi se više dopada Oliver Knott

jednostavno izgleda al trebam vaša mišljenja i savjete koje bum sad sigurno slušal sad kad po poprilici znamo kak bi trebalo izgledat

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #49 u: Kolovoz 26, 2009, 15:55:36 poslijepodne »
Meni izgleda odličan postav na koji ciljaš,nadam se da će ti uspjeti.