Danas su mi, opet, dva gupija ostala bez straznjih peraja. Jos jucer navecer su plivali ko' ludi i imali ogromne plave peraje, a sad nemaju gotovo nista.
U akvariju su samo zivorotke. Ova dva imam vise od 2 mjeseca.Osim ta dva imam jos par komada kojima su peraje ko' nove, no tko zna sto ce sa njima biti do sutra. Prijetjedan dana morao sam ukloniti dva koja sam ubacio u akvarij par dana prije. Dakle, neki nemaju problema 2 mjeseca, a neki riknu nakon par dana. I to gotovo u pravlu samo muski. Do sada je samo jedna zenkica tako nastradala+ 10-ak muskih. Neki su iz Pet Centra, a neki iz Belugo-a i po izgledu su iz razlicitih legla (dosta se razlikuju velicinom, oblikom i bojom).
Akvarij je 96L, ima 30-ak zivorotki (gupi, plati, svert, moli, fox, kori, ancistrusi), brdo bilja,... Usisavo sam prije 2-3 tjedna. Vodu sam promjenio u prosli cetvrtak i nedjelju (oba puta tretirana sa Aquasafe i odstajana 3 dana). Inace je mijenjam svakih 7 dana.
Od ostalih ribica povremeno stradaju i neke koje nisu gupi, ali one cine manje od 10% smrtnih slucajeva ili bolesti. Povremeno neka plati postane jako mrsava i tetura po dnu pa je uklonim, ali to je rijetkost. Bilo je 2-3 u zadnjihpar mjeseci koje su imale rasturene repove slicno kao gupiji, ali to je puno rijedje od gupija.
Nije mi jasno kako to da im repovi, nakon 2 mjeseca u akvariju, stradaju u manje od18 sati!? Ne vidim da se neke ribe ponasaju agresivno prema drugima, vodu mjenjam redovito svakih 7 dana, usisavam svakih 45 dana, ne hranim previse,... Nije mi jasno... Neke krepaju u roku par sati, a ostale hitim jer znam da nece prezivjeti.
Jel' ima kakav lijek za to?
Evo slike