Svibanj 05, 2025, 20:38:31 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Tarantule i more  (Posjeta: 1331 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline puska

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Tarantule i more
« u: Srpanj 02, 2009, 01:29:49 prijepodne »
Evo zanima me kak vi to izvedete s tarantulama kad idete na more, dali ih ostavite nekom da se brine onjima ili im natopite akvarij malo jace i ostavite hrane i to je to.
Onak ak netko ima nekakav prijedlog ili savijet jer mi se kolekcija uvelike povecala a nebi zelio nekog opteretit da se brine o njima dok me nema, nebi me bilo 2 tjedna...

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Odg: Tarantule i more
« Odgovori #1 u: Srpanj 02, 2009, 07:03:47 prijepodne »
Ne treba im natapati terarij nego samo podiči vlagu ako si na to mislil. Hranu ne ostavljaj u terariju. Neče pauku ništa biti dva tri tjedna.

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #2 u: Srpanj 02, 2009, 08:53:47 prijepodne »
Ja sam takvu temo otvorio još davno ali nisamo dobio nikakav konkretan odgovor. To ti je u stvari individualno. Svatko se snalazi kako zna. Moji pauci idu kod kolege na godišnji, kameleoni još ne znam. Ako ništa ne rješim idu samnom. Puci u biti nisu toliko zahtjevni kao gušteri. Bez hrane mogu jako dugo, jedino nekoga angažiraš tko bi im povremeno sipao vodu.
I Love Animals... They’re Delicious

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 02, 2009, 10:58:58 prijepodne »
Ne treba im natapati terarij nego samo podiči vlagu ako si na to mislil. Hranu ne ostavljaj u terariju. Neče pauku ništa biti dva tri tjedna.
Ma da to sam i mislio onak dobro navlazit i ostavit, znaci nece im nista biti ako dva tjedna ne dobiju hranu...

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 02, 2009, 11:01:23 prijepodne »
Ja sam takvu temo otvorio još davno ali nisamo dobio nikakav konkretan odgovor. To ti je u stvari individualno. Svatko se snalazi kako zna. Moji pauci idu kod kolege na godišnji, kameleoni još ne znam. Ako ništa ne rješim idu samnom. Puci u biti nisu toliko zahtjevni kao gušteri. Bez hrane mogu jako dugo, jedino nekoga angažiraš tko bi im povremeno sipao vodu.
Ma vidio sam ja tu temu ali vise se govorilo o gusterima i dogovarali ste se tko ce kome cuvati i brinuti o gusteru dok budu na moru, pa me zanimalo ako ima neka shema za tarantule...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 02, 2009, 11:14:55 prijepodne »
tarantule ako su im uvjeti dobri u terariju...dakle imaju posudu sa vodom... imaju dovoljno treseta koji održava vlagu i nahranjeni su... mogu bez problema preživjeti mjesec dana (i više) dok ste vi na moru... pazite samo da se temperature ne dižu previše u prostoriji u kojoj ih ostavljate...dakle dobro je spustit rolete i pogasit grijače ako ih imate upaljene... i to je sva filozofija oko toga... gušteri su druga stvar...

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #6 u: Srpanj 02, 2009, 11:17:37 prijepodne »
Šema je ista. Netko mora nadgledati životinje. Pauke jedino malo manje. Od svih kučnih ljubimaca, pauci su najnezahtjevniji i idealni su kao takvi. Moja B. smithi recimo nije jela oko 6 mjeseci. Samo je ležala u brlogu iako je imala stalnu temperaturu. Kad je malo otoplilo, došlo proljeće, više ni ne ulazi u brlog. Dobro ih nahrani prije puta sa mesnatim kukcima i nemaš brige. Možda u neku dublju posudu staviš mlađe fobase ili dubije, koji ne mogu izaći, pa ako hoće nek si lovi. Vodu možeš nekako napraviti da kaplje u neku širu pliču posudu pa i ako se malo preljeva vlažit će treset. Naravno uvijek netko treba provjeravati stanje svakih par dana.
I Love Animals... They’re Delicious

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Srpanj 02, 2009, 12:34:42 poslijepodne »
Kako dobro u biti su pauci najzahvalniji kucni ljubimci budem nekog doma zaduzio da tu i tamo pogleda jel sve ok dok sam na moru i dat cu im da se dobro najedu prije nego krenem... :D

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #8 u: Srpanj 03, 2009, 12:31:18 poslijepodne »
Ja se opce ne brinem oko tarantula...sad svaka dobi miseka...ovi manji po zohara stavim im vode u posudu i to je to...bezbrizno idem na more...a isto tak bu i sa zmijom dat cu joj hranu prije mora tak da s tim nemam brige a tatu nazicat samo da joj vode promjeni i to bu zdjela odma kod vrata tak da nema frke
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)