Svibanj 04, 2025, 23:54:52 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Kraljevski rak u akvariju  (Posjeta: 6722 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Panonski vuk

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • Ribica je narasla!
Kraljevski rak u akvariju
« u: Lipanj 22, 2009, 21:46:36 poslijepodne »
Prije mjesec dana sam u pet centru u Osijeku za oko 40 kn kupio kraljevskog raka.Netko ga zove i carski rak.Nisam do sada držao rakove u akvariju sa ostalim ribicama pa me interesira ako netko ima iskustva s njima.Za ovo vrijeme nestvara nikakve probleme.Voli se popeti uz kut akvarija i doći do filtera i grijača te pumpe i popeti se na spužvice pa me nekad strah da ga neozlijedim kod mijenjanja vode i čišćenja.Interesira me treba li njemu osigurati "suho tlo" tj. dali on podnosi non-stop biti u vodi jer sam primjetio da mu se teško popeti do filtra gdje voli biti.
Evo i slikice.

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: Kraljevski rak u akvariju
« Odgovori #1 u: Lipanj 22, 2009, 21:50:29 poslijepodne »
ja mislim da mu treba osigurat suhog tla, jer je opasno za njega da se penje po griječu i filteru a i moraš  pazit da ne izađe van aq.... -? :)
najbolje smisli nešto da mu pluta po aq, a za početak je najjeftinije da kupiš onaj umjetni lopoč koji pluta, iako nije baš dekorativan.... :up: :D
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline dejan20

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
    • moj biljni akvarij
« Odgovori #2 u: Srpanj 10, 2009, 23:20:16 poslijepodne »
ja bi kupio ovu životinju ali su mi u trgovini rekli da voli ozljedit ribe te da jede biljke..jeli to istina?
VARAŽDIN

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Srpanj 11, 2009, 00:07:41 prijepodne »
mozda lupetam gluposti jer raka nisam nikad imo....ali ribe bi trebale bit njegova prirodna hrana tak da ako moze mislim da ce ju pojest + jest ce njihove strvine ako koja umre....a kajs e tice biljaka mislim da ce ih on eventualno iscupat dok radi svoje skroviste ali sumljam da ih jede
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline dejan20

• Punopravni član
    • moj biljni akvarij
« Odgovori #4 u: Srpanj 11, 2009, 11:55:11 prijepodne »
ima tu na forumu jedna tema baš o tom raku super opisana....vidio sam jučer!

nažalost jede i bilje i ribe koje mu se približe na dohvat klješta..male ribice su mu hrana a velike opasnost!
navodno obožava anubijase!
treba suhi prostor di može izaći iz vode.
voli pobjeći iz akvarija kroz otvore na poklopcu.
ali vrlo atraktivno izgleda u akvariju.

eto sam saznao ..tj, proćitao
VARAŽDIN

Offline Baja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #5 u: Srpanj 12, 2009, 17:09:02 poslijepodne »
Ja imam raka u akvariju sa ribama 3 mjeseca i moram reći da je potpuna suprotnost od onoga što sam čuo i pročitao o njemu. Ribe u akvariju upoće ne dira, kad nije na suhom onda je na panju i ispod panja sa čistačima i nikakvih problema. Bojao sam se da će mi tamanit bilje ali ni taknuo ga nije, jede isključivo zelenu salatu koju mu stavim na mjesta gdje izlazi na suho i sve pet. Sad dali je moj iznimka ili su svi takvi pojma nemam ali bih ga svima preporučio.

Offline dejan20

• Punopravni član
    • moj biljni akvarij
« Odgovori #6 u: Srpanj 12, 2009, 23:07:33 poslijepodne »
ma svi su ti takvi....
Ja imam raka u akvariju sa ribama 3 mjeseca i moram reći da je potpuna suprotnost od onoga što sam čuo i pročitao o njemu. Ribe u akvariju upoće ne dira, kad nije na suhom onda je na panju i ispod panja sa čistačima i nikakvih problema. Bojao sam se da će mi tamanit bilje ali ni taknuo ga nije, jede isključivo zelenu salatu koju mu stavim na mjesta gdje izlazi na suho i sve pet. Sad dali je moj iznimka ili su svi takvi pojma nemam ali bih ga svima preporučio.

ma svi su ti takvi..ajde daj ti meni tog svog a ja tebi kupim drugog!! ;) zezan se!
VARAŽDIN