Lipanj 28, 2025, 21:30:20 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: pomoć oko škorpiona  (Posjeta: 1120 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dule_11

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
pomoć oko škorpiona
« u: Lipanj 19, 2009, 14:10:16 poslijepodne »
e ovako, iz đakova sam, na poslu sam uhvatio škorpiona, došo je vjerojatno sa brijuna, zato što sam ga našo u prikolici a ona je došla s brijuna. molio bi vas za pomoć oko terarija i škorpiona. škorpion ima jedno 1.5 cm, jako je mal, imam terarij dimenzija 50x30x30, e sad, jel zemlju trebam utisnut u terarij, ili ju samo istrest, da bude mekano ili tvrdo, kake biljke bi odgovarale, i koja hrana(uzeo sam crve za ribiće), šta bi sve trebo stavit u terarij, i kako bi održavo vlagu, čuo sam da treba temp biti od 25 do 30 stupnjeva, a vlaga 60-70%, mene zanima kako održavat vlagu, jel bi smio stavit neku lampu kod terarija, čuo sam da valjaju one od 25w i to plave ili crvene boje, i jel ta svjetla mogu služiti kao grijaći,. hvala unaprijed

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: pomoć oko škorpiona
« Odgovori #1 u: Lipanj 19, 2009, 18:29:42 poslijepodne »
Za podlogu se stavlja treset ali mislim da ce biti dobra i crvenica, sa strane mu u neku posudu stavi vatu natopljenu vodom- to ce ti radit vlagu, mislim da ce ti taj terarij biti prevelik, a oni crvici od muha ti bas nisu dobri za prehranu jer se muhe hrane trulim mesom koje je stetno za skorpione, ali mozes mu dat nekog manjeg skakavca ali pazi da nisu spricani tamo di ih hvatas ili one crve brasnare ili nocne leptire il tak nest.
Evo kolko se ja razumijem ali jos pricekaj da se jave iskusniji clanovi pa da ti kazu jos stvari koje bi trebao osigurati ako ga mislis drzati doma...

Offline Spaljeni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #2 u: Lipanj 19, 2009, 19:11:51 poslijepodne »
Vjerovatno ej neki Euscorpius sp. (nema drugog kod nas kolko znam)....
terariji je pre velik za njega.ne trebaju nikakve lampe.samo ga drži u kući na sobnoj temperaturi jer nije tropski već je "domaća" vrsta.
Terariji za njegovu velićinu bi bio oko 5*5*5 bi bilo super(taman)ali pošto neznam koja je vrsta a anrastu do 5 cm otprilike ja držim mog Euscorpiusa od 5 cm u nešto otprilike 20*15*20 što je već i dosta veliko za njega.
Za održavanje vlage moeš napravit kako je rekao pusca ili jednostavno namoćit podlogu/treset .
Hrani ga malim škakavcima,noćnim leptirima i tako nešto slićno(neće ti uvjek jest i ako ne jede po 2 sedmice ili više neće mu bit ništa,ne brini) ili možeš kupovat male crviće od ekipe sa foruma  ;) .
I to bi bilo to  :)

P.S. Stavi mu par kamenćića ispod kojih se može sakrivat....ili možeš stavit sao jedan pa ćeš znat uvjek di ej jer nema di :cont:

Offline dule_11

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Lipanj 20, 2009, 14:12:04 poslijepodne »
znaći malo sam pretjero sa terarijem hehe, a jbg neiskustvo, valjd nemoram pravit novi terarij, valj če se snaću ovom velikom terariju za njega, a biljke koje bi valjale da stavim u terarij, znaći nikaki grijaći ni lampe, et bar ču love neš uštedit,

Offline dule_11

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Lipanj 20, 2009, 14:39:07 poslijepodne »
i još samo nešta, neznam zašto neće jest ništa, koda je nezaniteresiran, uopće ga nezanima hrana, ili če s vremenom on crva s vremenom pojest

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 20, 2009, 16:57:50 poslijepodne »
Rekao sam ti da se ne brineš ako ne jede(moji nije jeo već 2 sedmice i još je živ).....možda će se presvuć....
ubaci mu bilo šta za jest,prićekaj malo da on skonta to stavi mu ispred pa ako ne pojede odna izvadiš i pokušaš za par dana.
Snać će se on u tom terariju ali ti se nećeš snać jer nać "stvarćicu" od 1,5cm u terariju od 50x30x30 nije lako...
ili kako sam ti rekao staviš samo jedan kamen pa znaš di je jer nema di...
Uglavnom nemoj ga mućit s hranom....ako neće nema veze ne umre on od gladi ne brini ;)

Offline dule_11

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Lipanj 20, 2009, 17:57:44 poslijepodne »
eto hvala vam puno, sad mi je puno lakše, ipak sam novi ovdje, pa onda me morate shvatit hehe

Offline dule_11

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Lipanj 20, 2009, 18:08:19 poslijepodne »
oprostite što gnjavim, al još me nešta brine, škorpion mi se nemiće s mjesta, nije mrtav, stao je na jedan kamen i neće nigdje dalje, tako cijeli dan već, jel ko zna šta mu je

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #8 u: Lipanj 20, 2009, 19:29:23 poslijepodne »
Tak se oni ponasaju morat ces se naviknut da su to takve zivotinje ;)

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 21, 2009, 13:17:41 poslijepodne »
To je ono što neki kažu "pet-rock" tj.ne miće se skoro ništa. Takva ti je većina životinja u teraristici.

Offline kikiclown

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Milky Way
« Odgovori #10 u: Lipanj 25, 2009, 01:04:13 prijepodne »
Iskusnjaci oko skorpiona.... Jel lakse drzat naseg skorpiona ili Imperatora, mislim s obzirom da ovaj ipak robija od rodenja, a ovog ak uhvatim na moru....