Imam akvarij od 200 litara (danas cu slike stavit) i u njemu pravim biotop BiH/hrvatskog potoka imam nešto biljaka kojima neznam naziv (6-7 istih biljaka)... filter mi mreška vodu ko lud i voda struji iz njega stvarno jako tako da mi njiše biljke lijevo desno a i mjehurića je stvarno puno, akvarij je u fazi cikliranja i imam 4 pitanja:
1. Pošto mi filter mreška vodu trebam li dodavati CO2 ili stavljati pumpu za zrak?
2. Akvarij u fazi cikliranja mogu li ja i dalje dodavati biljke koje dobijem ili da čekam da se sve ovo sredi (inače ove sada biljke mi perlaju ko lude)?
3. Trebam li dodavati ikakvo umjetno gnojivo pošto je zemlja iz Neretve koju kod nas koriste umjesto gnojiva za sadnice?
4. Kad sam uzimao biljke nisam sapirao korijenje i posadio sam ih samo tako sa svom zemljom i u toj zemlji je bilo Gammarida, znam da oni jedu otpad, bakterije, istrunulo lišće i ostalo a znam da su i dobra hrana za ribe, vidio sam da ima gammarida dosta po rijeci pa me zanima bi li bilo dobro da ih uhvatim još i ubacim unutra dok se akvarij ciklira a poslje da budu hrana za ribe a i prirodni filter??
Hvala;