Kolovoz 24, 2025, 14:36:08 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Ciklidi do 100l  (Posjeta: 9021 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Chryseis

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
Ciklidi do 100l
« u: Siječanj 13, 2005, 21:21:00 poslijepodne »

Novi sam ovdje i nabavio sam akvarij u kojeg planiram smjestit nekoliko pripadnika ove vrste. Malo sam pregledao elanke i forum i uglavnom se svi slažu da je <100l premalo za njihovo držanje ali isto tako sam proeito da ima nekih vrsta kojima to više leži (kao Labidochromis caeruelus), pa me zanima osim njih koje bi eventualno mogao udomit? Negdje 4 komada recimo bi uzeo (mužjak na 3 ženke). pomoa :)

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Ciklidi do 100l
« Odgovori #1 u: Siječanj 13, 2005, 21:33:00 poslijepodne »
Kao što sam vea puno puta spomenuo, možeš udomiti manje jato patuljastih "dwarf" mbuna koje narastu nekih 8-9 cm. Dakle kad bi našao Pseudotropheus demasoni, razmisli o 1 mužjaku i 3-5 ženki ili pak Pseudotropheus Kingsizei

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
Ciklidi do 100l
« Odgovori #2 u: Siječanj 13, 2005, 22:25:00 poslijepodne »
Envy imaš neki link o dwarf mbuna, ako sam dobro skužio u njih spadaju pseudothropeus kingsizei to znaei da njih mogu ostaviti u 100 litrašu.Znaei u mom tanku su jedini uljezi auratusi jer ae njima postati tank premali Labidochromis caeruelus tako?er mogu ostati ili? Mislio sam složiti u buduenosti matienu zajednicu ,koga bi ti ostavio u tanku te dodao još jedinki te vrste.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Ciklidi do 100l
« Odgovori #3 u: Siječanj 14, 2005, 01:00:00 prijepodne »
za tu litrazu najprikladniji bi bili ciklidi iz jezera Tanganyika koji spadaju u porodicu skoljkasa. to su mali ciklidi koji narastu izmedu 6-8cm. Monogamni su sto znaci da na jednog muzijaka ide jedna zenka. Bilo bi dobro kad bi mogao imatineku grupicu od barem 5 parova ali za 100L akvarij 3 para su taman.

Evo ti link o njima:

Vidio sam da je irusnjak rekao za p. demasone. Da se mene pita ja ih nebi stavljao u akvarij ispod 200L jer to su fakat opasni decki unatoc tome sto su mali ali stvarno su full agresivni i teritorijalni.

Ne znam, ja imam 5 Labidochromis c. u 120L i situacija je, bar za sad, ok. Nadam se da ce tak i ostat jer stvarno su mirni, ne rade sranj* i to je najvaznije za male akvarije

Offline Daddy G

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #4 u: Siječanj 14, 2005, 04:09:00 prijepodne »

Ja sam u slienoj situaciji bio nedavno. Dobro pazikakve ribe aeš stavljat,prouei gradivo,,znam ja, ja nisam. Ja bi ti sad, naravno, preporueio ono što ja imam, dakle Tanganyikance manje od 12 cm.N.Leleupi i N.brichardi.Oni su jako lijepi,ak pucaš na izgled kao ja(samo manekenke)Možeš ih pogledatna galeriji akvarija ili na nekom drugom mom forumu.

Ako hoaeš malawi ciklide slažem se s Irusnjakom.Uzmi demasone,5-6 komada,bar ae bit zanimljivo.Oni su mrak( miss malawi 2004),jedino što se puno skrivaju pa ti akvarij najeešae djeluje prazan,imam jednog, vidim ga jednom dnevno.

Dobrodošao u svijet ciklida
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline Chryseis

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #5 u: Siječanj 14, 2005, 13:12:00 poslijepodne »
Hvala svima na pomoci, najradije bi uzeo demasone ali posto shadow kaze
da ne, jos cu razmislit o tome.. N Brichardi mi je isto krasna riba,
samo neznam ocu njih uspjet nac u Zagrebu.

Offline THChunky

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #6 u: Siječanj 14, 2005, 13:21:00 poslijepodne »
imaju ti ih u viliju... u utrinama...
Doobrawa Hood / ZG

Offline Daddy G

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #7 u: Siječanj 14, 2005, 14:00:00 poslijepodne »

Ja sam našao prekrasne brichardie(malo veae) u Tukanu. Ostala su još 2.

Ako bi najradije demasone samo ti njih uzmi.Najbolje bi bilo da imaš što manje mužjaka,al buduai da su oni monomorfni(nema razlike m i ž),najbolje da ih malo promatraš ili da pitaš trgovca.Napravi puno spilja od kamenja na suprotnim stranama akvarija pa neae bit fajta.
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline marin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • www.opg-sagi.com
Ciklidi do 100l
« Odgovori #8 u: Siječanj 14, 2005, 18:57:00 poslijepodne »
za bricharde pitaj marina99 onih dijeli ak ih još ima. udomio sam mu 13 kom i svi su sretno došli autobusom st - vž. pozdrav marinu99.
tkopod drugim jamu kopa sam u nju pada

Offline perinjo

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #9 u: Siječanj 15, 2005, 12:47:00 poslijepodne »
bok Chryseis (ovo sam jedva uspio napisati )
nisam ni ja baš za demasone, možda bih ih i uzeo na tvom mjestu, ali onda bih ih same držao u akvariju, sa pokojim eistaaem, jer su full agresivni...
kako je i buraz rekao, ja bih ti osobno preporueio moju prvu ljubav, a to su Afre ili kako ih on zove Kingsizei, jer su fakat lijepe, zabavne i totalno zanimljive...
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline Chryseis

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #10 u: Siječanj 15, 2005, 13:05:00 poslijepodne »

Evo nabavio sam ribe, još su prilieno malecke al ae bit užitak gledat kako rastu. U shopu su imali Pseudotropheus mix pa sam zamolio ženu da mi izvadi 5 demasona pošto sam se ipak odlueio za njih. Omjer 1-4. Pošto su prilieno mladi još nije se moglo stopostotno utvrdit ali prilieno sam siguran da nisu svi demasoni po izgledu. A bome ni dali je omjer toean. (Me?utim mogu ih trejdat ako se ispostavi krivo u shopu)Imat au njih 5 i jednog eistaea, a dok malo porastu i smire se uslikat au ih i postat.

Probo sam ih uslikat ali nikako da se smire, a jutros su se svi sakrili u špiljama tak da ak se naglo okrenem, možda vidim nekog kak odma bježi u zaklon

Samo na dvije slike sam ih uspio uhvatit u mirovanju pa evo :

Offline Chryseis

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #11 u: Siječanj 15, 2005, 13:09:00 poslijepodne »

Na slikama: dvije najtraženije bukse

Offline Daddy G

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #12 u: Siječanj 15, 2005, 13:17:00 poslijepodne »

He he, baš mi je drago da si uzeo demasone,da li su plavi ili onak sme?i?

Kad se malo opuste vidit eeš ih eešae,a vidjet aeš i po aemu su specifieni. Znaju plivat na boku,stajat naopaeke ko da su šašavi.

Molim te slikaj cijeli akvarij?

Evo ti još jedan moj u normalnom stanju

Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Chryseis

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #13 u: Siječanj 15, 2005, 13:25:00 poslijepodne »

Jedan koji bi trebao bit muški je jako plavi, a 4 ženske se fino presijavaju na plavo. Inaee, naein raspoznavanja u shopu im je bio po toekicama na peraji (analnoj?), pa kao ženske imaju više toekica a muški samo jednu + da žene imaju zaobljenije peraje. Možda i nisam dobio demasone

kako god bilo jake su mi ribice i mjenjat au samo ako bude gadnih fajtova :)

Slikat au cjeli aq veeeras dok padne malo mrak da nema danjeg svijetla i dok mi se napuni baterija od digitalca

pozdrav

Offline Daddy G

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #14 u: Siječanj 15, 2005, 13:50:00 poslijepodne »

Gdje si ih uzeo i koliko su došli?

Stvarno se slabo vide na fotkama,glave se malo istieu i liee kingsezejima, ak su ti rekli da su demasoni onda to i jesu(valjda)Kad oni uspostave svoje teritorije i me?usobnu hijararhiju bit ae sve OK.(ak je omjer 1:4). Ne znam da se mogu tako mladi raspoznat,brijem da toekice na peraji dolaze sa spolnom zrelosti.Te zaobljene peraje mogu bit.

Samo ti poslikaj,probaj ih uhvatit u krupnom planu.
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline damir7

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #15 u: Siječanj 15, 2005, 20:30:00 poslijepodne »

Ja bi isto uzimmao cikide i ono svugdje pišu afrieki ciklidi i kaj mi sad to znaei?!

Vidim ima tu podgrupa,pasmina itd.Ako bi se uzimalo samo afrieki ciklidi i dva eistaaa na 120L jel puno 10ciklida, to bi bilo 12 riba na 120L a i ako se ide 1cm ribe na 1L pa kad narastu ak budu 10cm to je to.

Što predlažete,ima li ko za prodati afrieke ciklide,koliko koštaju i gdje je nejveei izbor u ZG?
Zagreb/Maksimir

Offline Chryseis

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #16 u: Siječanj 15, 2005, 22:05:00 poslijepodne »

evo dvije fotke closeup (jedna malo mutna), to bi trebala bit ženskaI to je danas jedino što sam mogao uhvatit izbliza.

Offline Chryseis

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #17 u: Siječanj 15, 2005, 22:06:00 poslijepodne »

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #18 u: Siječanj 15, 2005, 22:41:00 poslijepodne »
Nešto mi kaže,da na toj poslednoj slici nisu Ps.demasoni,oni su plavo crni,mora da ti nešto podvalili kao Ps.demasoni.

Offline Chryseis

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #19 u: Siječanj 15, 2005, 23:00:00 poslijepodne »

pa i je plavo crni samo malo eudno ispalo zbog osvjetljenja i glupavog fotiaa

Neznam

Offline nik praskaton

• Novi član
  • *
Ciklidi do 100l
« Odgovori #20 u: Siječanj 16, 2005, 00:15:00 prijepodne »

Dobar si mi cryses

samo daj nabavi jadnim ribicama lampu da ne krepavaju u mraku!!

Offline Daddy G

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #21 u: Siječanj 16, 2005, 05:22:00 prijepodne »

Hmm, ova zadnja slika potvr?uje da to nije demason(usporedi s mojom slikom). To su(po meni) kingsezei,bar ovaj na zadnjoj slici. Trebo si nas pitat gdje ih možeš kupit(demasone),al kad vea nisi, nema veze. Bitno je da ti imaš ribice,to je to buraz.

Ja s kingsezeima nemam nikakvog iskustva,o njima ae ti morat prieat netko drugi(možda Envy ili Perinjo).Jako su ti loše fotke i to mi je baš guba(nemoj se ljutit),ni ja ne mogu svojeg uhvatit kako treba.Edited by: Daddy G
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Daddy G

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #22 u: Siječanj 16, 2005, 05:36:00 prijepodne »

To sigurno nije demason,ne mogu se prestat smijat,nema veze,sorry.Prouei ti kingsezeje na netu i bit ae sve OK.

Ajd piši bilo što,ovo mi je najzanimljiviji post ikad.Edited by: Daddy G
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #23 u: Siječanj 16, 2005, 09:02:00 prijepodne »

ma moram to da napišem,da ne bude posle nekog gorkog razoearanja.

Nema Malawi ciklida,koji bi se dobro osjeeali u 100 l akvariju,osim mladunca i to jeste živa istina,i jedina istina.

Znam,da ee taj moj stav,možda doživjeti neke replike,ali možete mi verovati,da je to sasvim taeno,ako se sad te reei neee potvrditi,one ee se potvrditi za par meseci,kad iz maloga ciklida naraste veliki.

Ps.demasoni,pogotovo nije riba za 100 l akvarij,ta iako mali ciklid jeste u akvariju pravi vragolan i agresivac,koji brani svoj teritorij i od veeih od sebe.

A drugo što je ta je vrsta jako agresivna i unutar vrste,to u prostome prevodu znaei,da ee dominantni mužjak ubiti i to uistinu sve ostale mužjake.

Za tu vrstu neki preporueuju minimalno akvarij od 200l,ali da bih razvio svu svoju lepotu,akvarij bi trebao biti duplo veei.

A i Kingsizei što se agresivnosti istiee,i on jeste prije "vuk nego jagnje".

Moram još da reknem,da kad se kaže "Dwarf" znaei mala,jer patuljastih Malawi ciklida nema,nemojte to shvatiti kao "Dwarf Tanganyika ciklidi" jer su to dva razlieita termina.

Znam,da su ciklidi lepi ,te da ih si puno akvarista želi ali valja pre svega prvo proceniti moguenosti,pa tek onda u kupnju.

Offline perinjo

• Punopravni član
Ciklidi do 100l
« Odgovori #24 u: Siječanj 16, 2005, 10:11:00 prijepodne »
bravo Bojko majstore
objektivan i toean ,kao i uvijek he he...
kako nas ipak veaina ima (uvjetno reeeno) male akvarije ,a palimo se na ciklide svih vrsta ,podvrsta i sa razlieitih geografskih staništa i želimo ih imati pod svaku cijenu u tim svojim akvarijima ,eto tako i griješimo.
no, ništa strašno, svatko na kraju shvati kako si još jednom u pravu ,ali kao što si i sam znao reei ,kupujemo ribice i opremu sa srcem ,a ne mozgom  i ja ,kao i veaina nas ovdje mislim da ovo gore na fotkama baš i nema neke veze s demasonima.

btw. Bojko, možda znanost ne poznaje i nije definirala termin "Patuljasti ciklid" ,ali taj termin se itekako koristi me?u ciklidašima širom svijeta, jer na veaini websajtova aeš naiai na Dwarf cichlid, Dwarf mbuna termine. Kako su svi moguai opisi ciklida na engleskom, onda se eto isto tako i na ovom našem podneblju usvajaju i udomaauju takvi termini pa se direktno i prevode u Patuljasti ciklidi, Patuljaste mbune i ostalo te uglavnom oznaeavaju ciklide velieine 2-3" (palca) što je cca 5-7-8cm.

no dobro, kako ih god mi zvali, dijelili mišljenja oko njihovih naziva i imena ili ne, nije toliko ni bitno, bitnije je da se i dalje divimo tim krasnim ribama i pokušamo ih oeuvati od nas samih...
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...