ma moram to da napišem,da ne bude posle nekog gorkog razoearanja.
Nema Malawi ciklida,koji bi se dobro osjeeali u 100 l akvariju,osim mladunca i to jeste živa istina,i jedina istina.
Znam,da ee taj moj stav,možda doživjeti neke replike,ali možete mi verovati,da je to sasvim taeno,ako se sad te reei neee potvrditi,one ee se potvrditi za par meseci,kad iz maloga ciklida naraste veliki.
Ps.demasoni,pogotovo nije riba za 100 l akvarij,ta iako mali ciklid jeste u akvariju pravi vragolan i agresivac,koji brani svoj teritorij i od veeih od sebe.
A drugo što je ta je vrsta jako agresivna i unutar vrste,to u prostome prevodu znaei,da ee dominantni mužjak ubiti i to uistinu sve ostale mužjake.
Za tu vrstu neki preporueuju minimalno akvarij od 200l,ali da bih razvio svu svoju lepotu,akvarij bi trebao biti duplo veei.
A i Kingsizei što se agresivnosti istiee,i on jeste prije "vuk nego jagnje".
Moram još da reknem,da kad se kaže "Dwarf" znaei mala,jer patuljastih Malawi ciklida nema,nemojte to shvatiti kao "Dwarf Tanganyika ciklidi" jer su to dva razlieita termina.
Znam,da su ciklidi lepi ,te da ih si puno akvarista želi ali valja pre svega prvo proceniti moguenosti,pa tek onda u kupnju.