Zadnje vrijeme nemam mnogo vremena za aq, pa ih slabije i zagledam. No ovo je doslovno nastalo preko noci. Jucer nisam primjetila nista. A danas invazija...

Male bijele bubice. Ni u zivo ne mogu vidjeti mnogo bolje nego je na slici, jer su stvarno sitne. Bijele su i uredno plivaju pa onda stanu na staklo pa opet plivaju i tako. Primjetim da ih je vise u mracnom kutu, nego pod svjetlom. Nema ih mnogo na bilju. Kozice se normalno ponasaju.
Zna netko sto je to? Kako se toga rijesiti?Aq, je cayman 40, originalni filter, kao i rasvjeta. Kozicnjak sa puno bilja, bez CO2, bez gnojenja.
Prije 10 dana sam montirala hranilicu, koja izbacuje jako malo hrane jednom dnevno. Inace ih hranim rucno, jednom tabletom dnevno i ako to napravim ujutro onda je hranilica na stand-by do sutra. Dakle, odbijam mogucnost previse hrane.
Temperatura se nikad ne penje iznad 28, danas je na 25 (hladan stan).
No ono sto mislim da je moguci uzrok, a zbog hranilice, jeste otvoren poklopac. Kako rekoh hladan stan pa po citave dane imam otvorene prozore. A kako mi je pod prozorom velika divlja tresnja, svako malo mi u kucu ulete kojekakve bube.
Sad se mislim da neki od tih letaca nije ispustio svoje mlade u aq?
Bilo kako bilo, pojma nemam sto dalje...

Sad cu ubaciti par gupija, pa ako budu htjeli jesti nek jedu. Casticu ih i sa kozama (nemogu pojesti 200-300kom), samo da me oslobode ovoga...

Prestrasno...

Znate onaj osjecaj kad vas odjednom pocinje svrbiti i peckati koza, od samog pogleda na bubice...