Uvaženi koplega Tuljan!
Vidim da si se poprilično raspisal da me baciš na koljena la neće ić

Što se tiče mojeg znanja i kak ti kažeš da nisam potkovan ne bi baš reko jer od 94 se bavimo proizvodnjom cvijeća i ne stoji ti baš onaj ph 6, jer klasmanova zemlja za cvijeće niti nema ove nazive koje si ti spominjao jer se njihova zemlja označuje sa dva slova i brojkom iza njega, govorim za profesionalnu upotrebu u cvjećarstvu za zemlju koja je pakirana u bale od 250l, a ne govorim o onim "vrečicama" od 60 litara koje se prodaju po dućanima, jer ove velike bale se niti ne mogu kupiti kod nekog u dućanu već se zemlja uvozi za potrebe većih kupaca iz litve.
Govorim o balama i zemlji pakiranoj u 250l koje nose naziv tks 1, tks 2, ovisno o vrsti odnosno grubosti obrade iste (za pelcere il sijanje iz sjemena)
Kao proizvođač cvijeća, pitaj bilo kojeg hoćeš, čim vidim cvijeće u prodaju stavljeno u crnu zemlju il kak ju ti zoveš zemlju za cvijeće pada mi mrak na oči.
Navečer kad dođem s posla stavit ću ti cijelu deklaraciju sppomenute zemlje, a ne ono o čem ti pričaš, jer stvarno ne kužim kak onda može pisat na deklaraciji ph neutral, ne kužim.
I da hvala što si nas podsjetio da si ti prvi počeo sa uvođenjem zemlje za cvijeće u akvarij

i još nešto da repliciram jer sam tek sad visio ovu tvoju nazovimo ju smješnu rečenicu:Koliko znam ni jedna klasmanova ni zemlja ni supstrat nisu neutralnog pH nego blago kiseli (najčešče oko pH6) osim treseta koji je jako kiseo (pH 3 do 4) ali on je prvenstveno predviđen za kondicioniranje zemlje a ne kao podloga u kojoj če nešto rasti.
Apsolutno ti ova rečenica nema veze s praksom niti ovim ph treseta koji se po tvojom tvrdnjom nalazi u ovoj zemlji
Vidi se DA TI NISI KOMPETENTAN GOVORITI O OVIM STVARIMA , barem ne što se cvijeća i zemlje u proizvodjni cvijeća tiče
Toliko za sad nastavak navečer