Srpanj 27, 2025, 16:42:59 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Demasoni i litraža  (Posjeta: 1618 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Demasoni i litraža
« u: Svibanj 31, 2009, 22:02:18 poslijepodne »
Naime,jedan moj prijatelj ima akvarij od 60l i u njemu,mislim 5 ili 6 Demasona.E sad,mislim da je to ta riba jer se ne kužim u Malawce.Koliko su jadne tamo neću ni govoriti.Uz njih ima i nekoliko drugih ciklida(papagaj ih zovu,mislim,onak skroz su svijetli).Kako oni baš i nisu zagriženi akvaristi i misle se rješiti tog akvarija,pitanje je slijedeće.Dali bi im bilo premalo 112l?Ne bih ništa više dodavala Demasonima,samo bi oni bili.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Odg: Demasoni i litraža
« Odgovori #1 u: Svibanj 31, 2009, 22:51:45 poslijepodne »
nazalost nemogu ti pomoci iz iskustva  :-[  ali evo minimalnih uvjeta za njih po AD Koningsu-u: duzina AQ minimalno 80cm i AQ od 150L...
ti si nekako malo ispod granice sta se tice litraze ali mislim da nebi trebalo biti nekih vecih problema za 8-10 komada...
nadam se da ce ti se javiti i oni koji imaju iskustva sa drzanjem demasoni-a...

Offline val82

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
« Odgovori #2 u: Lipanj 01, 2009, 00:18:17 prijepodne »
 nece im biti nista . i stavi ih barem deset tako da se nebi pobili medusobno. ali nista vise od njih nemoj stavljat unutra  ;) ;) ;) ;) :)

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #3 u: Lipanj 01, 2009, 00:32:21 prijepodne »
nece im biti nista . i stavi ih barem deset tako da se nebi pobili medusobno. ali nista vise od njih nemoj stavljat unutra  ;) ;) ;) ;) :)

stavi 5 i ostat češ na jednom, stavi 10-15 i eto ti veselja ali daj malo veči akvarij košta te manje od riba.

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 01, 2009, 08:04:35 prijepodne »
Dare....Možda sam krivo objasnila,ali mislim da nisam.Čovjek se rješava akvarija,ali ja ne želim da se ribe i dalje muče u njemu.Ja imam ono kaj imam i ne mislim se bacati u trošak zbog nekoliko riba i mjenjati raspored u stanu.I na koju foru je akvarij jeftiniji od tih nekoliko riba?
Zanima me zašto bi se poubijali,zašto moram nabaviti još istih?

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 01, 2009, 09:45:45 prijepodne »
 zato jer  su jako agresivni prema pripadnicima svoje vrste . te ih se onda radi toga preporuca da ih bude barem 10 komada. a na tu litrazu ako mislis imat samo njih je to ok .  :) :) :)

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #6 u: Lipanj 01, 2009, 13:11:01 poslijepodne »
pa ja se isto ne kužim u te ciklide ali uvijek sam rekao ne treba biti ograničen i slijepo gledati samo jedno pa eto i ja učim  :D stoga me nešto zanima
e sad,istina da ih treba više ali sad dolazimo do pitanja,a kako su onda do sad tako dugo bili u tom broju u tako malom akvariju? pa jel nije bolje da ih Sarita uzme,bit će u većem akvariju?bit će u većem akvariju nego sad no?to mislim.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline val82

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 01, 2009, 21:03:46 poslijepodne »
pa ja se isto ne kužim u te ciklide ali uvijek sam rekao ne treba biti ograničen i slijepo gledati samo jedno pa eto i ja učim  :D stoga me nešto zanima
e sad,istina da ih treba više ali sad dolazimo do pitanja,a kako su onda do sad tako dugo bili u tom broju u tako malom akvariju? pa jel nije bolje da ih Sarita uzme,bit će u većem akvariju?bit će u većem akvariju nego sad no?to mislim.

stvar je u tome kad su u zajednickom akvariju sa drugim vrstama ciklida (a u ovom primjeru su bili sa papagajom koji je inace dosta agresivan) onda nisu toliko agresivni medusobno zato jer ih je sigurno tlacio neko drugi. dok recimo stavi samo njih u akvarij i to u malom broju bilo bi svasta. inace kazu za njih da je izuzetno agresivna vrsta ali samo prema pripadnicima svoje vrste.  ;) :) :)

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #8 u: Lipanj 01, 2009, 22:01:58 poslijepodne »
rađe ih prodaj ili pokloni. Oprosti ako sam direktan ali tako to obično završi kad im dođe vrijeme parenja. Premda (kao kod mene s biljem) iznimke ne mijenjaju pravilo.

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 02, 2009, 11:07:08 prijepodne »
Ma ok Dare,nema ljutnje. ;)
Tko zna kad će se oni uopće rješavati toga,a znam da će prvo meni ponuditi.A ja se kao prava akvaristica pripremam  :D :clown: ;)

Offline chupo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #10 u: Lipanj 02, 2009, 20:57:46 poslijepodne »
Dok demasona je to vrlo jednostavno,ako ih nema dovoljno poubijaju se od recimo to tako dosade,zato je bitno da ih je barem 6-7 komada,onda dominantni mužjak ima više posla oko sređivanja jata.Inače jesu dosta agresivni ali ako su s njima veči i jači ciklidi onda su i oni malo mirniji.Kod mene su skupa sa red zebrama i nema nikakvih problema dok su recimo hemichromise zatukli za nekoliko dana.
Chupo/Sisak-Vrbovec

Offline neverovatno

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Vojvodina - Petrovaradin
« Odgovori #11 u: Kolovoz 18, 2009, 23:08:40 poslijepodne »
ja nisam primetio da su demasoni uopste agresivni, dok je majlandija pravi agresivac
litraza za njih nije toliko  presudna vec broj mesta gde ce se zenke sakrivati od muzijaka koji ih proganjaju da se pare
mada sto je veca povrsina dna to je bolje po ribe jer moze da  se napravi vise pecina za sakrivanje
ja u aq od 215l imam samo 31 demasonia  8)