Srpanj 21, 2025, 04:48:14 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tetra ph/kh- iskustvo?  (Posjeta: 5382 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Fauna

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #25 u: Siječanj 22, 2005, 23:56:00 poslijepodne »

Ma, razumeo sam ja tebe vec mi je bilo nelogicno sto tvrdis da je GH=0 posle tvoje mineralizacije ,sto ne moze da bude nikako tako.

A to sa rasprsivacem i obogacivanjem kiseonika,... radi se i kada je odnos 50% -50%A da ne govorimo o potpuno cistoj RO idestilovanoj vodi, sto apsolutno ne znaci nista sto cemo aerisati vodu jer minerala nema u toj vodi sto moze da budenepovoljno za ribe.

Offline Poker

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #26 u: Siječanj 23, 2005, 00:57:00 prijepodne »
zato i služi mineralizator da osigura potrebnu kolieinu minerala u vodi.ne znam možda tetrin tester ne može da izmjeri jer nije tako precizan.ja se osobno služim sa R/O vodom i za akvarij i za konzumaciju i nisam imao nikakve probleme sa ribama.ne znam da li znaš da kad pripremaš vodu iz vodovodne mreže obieno se stavlja tetra aqua safe ili sera aquatan;kao veže klor i kloramin e sad tu ima jedna caka:kada poene vezati kloramin on se razdvaja na klor i amonijak i onda dobiješ na kraju vodu bez kloramina sa amonijakom=mogua pomor riba,poveaanje nitrita i nitriti itd.A sa R/O vodom nemaš tih sranja nema klora,kloramina i amonijaka i logieno nema opasnosti za poveeanjem amonijaka i ostalog.
osijek