Srpanj 21, 2025, 00:31:20 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tetra ph/kh- iskustvo?  (Posjeta: 5380 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bubi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Tetra ph/kh- iskustvo?
« u: Siječanj 08, 2005, 18:06:00 poslijepodne »
Kakvo imate iskustvo i misljenje sa preparatom Tetra ph/kh-?Po nazivu i uputstvu smanjuje tvrdocu i kiselost vode a za diskuse bi definitivno trebao ju smanjit pa me zanima dali da il ne sa njim jer bas da kupujem destiliranu vodu i kuham obicnu imam sta radit cijeli dan!

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #1 u: Siječanj 08, 2005, 21:36:00 poslijepodne »

nemoj to koristit...što se tiae diskusa naša voda je takva kakva je i puno ljudi drži diskuse u njoj bez destilirane tako da...
Zagreb/Ravnice

Offline egeria

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #2 u: Siječanj 08, 2005, 21:54:00 poslijepodne »
meni su se nakon tretmana sa ph/kh- pojavile koncaste smedje alge.
I can't help it, it's so beautiful...

Offline Zoran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #3 u: Siječanj 08, 2005, 21:57:00 poslijepodne »
radje u filter dodaj mutacal smolu ili slicne peet fiber dodatke, koji "prirodnim" putem smnjuju ph i kh.

Dodavanjem ph/kh-  u velikom broju slucajeva se dogodi da se ph i kh vrate na staro jer je prevelik puffer vode i jednostavno se na taj nacin nemoze smanjiti.

Sto se tice iskustva s tim preparatom nemam tako da ti nemogu ni rec da je dobar ni da je los. Pouzdano tvrdim da ph- od sere ne radi u rijeckoj vodi, probao jednom, drugi put i odustao
Rijeka/Hrvatska

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #4 u: Siječanj 09, 2005, 07:17:00 prijepodne »
Mani se toga, D.I.T. ti je to lijepo i jednostavno rekao kao i Zoran .
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline cosmo

• Punopravni član
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #5 u: Siječanj 09, 2005, 10:01:00 prijepodne »
probaj treset stavit u filter ili skuhaj caj od treseta,kolko znam diskusi kao i skalari vole malo tamniju vodu,a treset ti smanjuje gh i kh i odmah ti postima i ph,imao sam ga ja sa skalarima i radilo je.
Zagreb/Hrvatska

Offline moto

• Punopravni član
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #6 u: Siječanj 09, 2005, 14:23:00 poslijepodne »

Citat: Zoran
radje u filter dodaj mutacal smolu ili slicne peet fiber dodatke, koji "prirodnim" putem smnjuju ph i kh.

mutacal smolu nikako ne stavljati u filter..................

ona u akvariju diže pH i to jako, pa se može oeekivati pad imuniteta riba, boleštine..... BAKTERIJE.....ja sam u svom neznanju imao pokolj kod sebe u akvariju i to samo jedne i oeigledno najosjetljivije vrste....na svu sreau sam skužio na vrijeme o eemu se radipa je dio "stanovništva" bio spašen...

u kombinaciji sa tresetom stvar je nešto bolja al pH je idalje visok al se mora maknuti aktivni ugljen

savijet: ako se voda tretira sa mutacalom, to obavezno treba biti izvan akvarija tako da se može vratiti adekvatni pH vodi.......

još jednom: nikako mutacal u filter akvarija.........
Vraćam se odmah - Godot

Offline Zoran

• Punopravni član
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #7 u: Siječanj 09, 2005, 15:50:00 poslijepodne »
neznam zasto je kod tebe to bilo problema s mutacalom, iskreno nisam ga probao ali sam citao jako puno postova o kvaliteti te smole. Bila je dosta trazena pa cak se jedno vrijeme nije mogla ni nabavitit.

Ako ima jos ko kakva iskustva s mutacalom nek se javi na post jer zivim u krivom uvjerenju
Rijeka/Hrvatska

Offline bubi

• Punopravni član
  • **
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #8 u: Siječanj 09, 2005, 15:51:00 poslijepodne »
aktivni ugljen ni nemam u filteru pa mi se eini onda najbolje ovo sa tresetom samo ak može još recept tj. naein za eaj ili kako drugaeije?!I ništa ne kemijat puno sa vodom nego pustit kakva je?!

Offline Cikliriki

• Punopravni član
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #9 u: Siječanj 09, 2005, 16:13:00 poslijepodne »
ja stavljam tetrin ph- i ide na 100 l vode 12 ml ph- moras stavljati svaki dan dok ne postignes rezultat koji hoces
switzerland / schaffhausen
nisam vise Cikliriki

Offline moto

• Punopravni član
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #10 u: Siječanj 09, 2005, 17:38:00 poslijepodne »

Citat: Zoran
neznam zasto je kod tebe to bilo problema s mutacalom, iskreno nisam ga probao ali sam citao jako puno postova o kvaliteti te smole. Bila je dosta trazena pa cak se jedno vrijeme nije mogla ni nabavitit.

Ako ima jos ko kakva iskustva s mutacalom nek se javi na post jer zivim u krivom uvjerenju

nije upitna kvaliteta smole, nego naein upotrebe....... ona definitivno kvalitetno funkcionira samo što diže ph vode, a to je definitivno neprihvatljivo ako se koristi u akvariju.... zbog poslijedica koje se mogu dogoditi..........

osobno više zagovaram destiliranu i RO (koji mislim nabaviti u bližoj buduanosti)

bilo je dosta rasprava o tome na prijašnjim postovima, al još jedno finalno izjašnjavanje ne škodi..........
Vraćam se odmah - Godot

Offline Zoran

• Punopravni član
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #11 u: Siječanj 09, 2005, 17:52:00 poslijepodne »
pa zato i kazem, ajd vi sa mutacalom se javite
Rijeka/Hrvatska

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #12 u: Siječanj 09, 2005, 18:32:00 poslijepodne »
Ja koristim mutacal, u posebnom akvariju za pripremu vode i onda vodu zakiselim pH minusom dok nije ista kao u akvariju. Svaka dva tjedna napravim izmjenu 40% vode, pH mi je 6.5, KH 6, GH 6-7, nutrafin CO2. U akvariju imam neonke, ancistruse, korije, par skalara koji uskoro idu van, par ramireza i puno bilja. Ribe su super, od kad sam poceo koristiti mutacal cini mi se da ramirezi imaju puno ljepse boje nego prije. Eto...
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Zoran

• Punopravni član
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #13 u: Siječanj 09, 2005, 19:39:00 poslijepodne »
znaci mutacal dize ph po tome ?
Rijeka/Hrvatska

Offline maroje

• Novi član
  • *
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #14 u: Siječanj 10, 2005, 10:27:00 prijepodne »

I ja sam se "opekao" s mutacalom misleai da je dovoljno da spusti tvrdoau vode, a panj i ostalo ae se pobrinuti za kiselost. Me?utim,mutacal mi je jako poveaao pH što je dovelo do uginuaa par ramireza. Stoga definitivno preporueam oprez,pripremu vode izvan akvarija, kiseljenje i višestruku kontrolu vode prije dodavanja u akvarij.

Prije pokušaja mislio sam da je mutacal jeftinija zamjena za destiliranu vodu ili RO - no moje iskustvo samo govori u smjeru onoga - jeftina rješenja su uvjek najskuplja!

Ja sam u potpunosti odustao od podešavanjakemije vodejer mi se eini da takve izmjene vode kod kojih ne mogu kontrolirati tvrdoau i kiseloststvaraju prevelik šok ribama a i meni je ovako jednostavnije.TO naravno iskljueuje neke vrste riba koje su jako osjetljive na tvrdoau... kao i uzgoj ...ali o tome za sada ne razmišljam

Offline vlais

• Punopravni član
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #15 u: Siječanj 18, 2005, 20:37:00 poslijepodne »

hoae li tko mutacal smolu(nekorištenu) za par niskih biljeica.
NOVA GRADIŠKA

Offline zoky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #16 u: Siječanj 18, 2005, 21:53:00 poslijepodne »
mogu isto reci da nakon tretnama i meni se pojavljuju smede alge
Sve što sastaviš raspadne se prije ili kasnije.

Offline Poker

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #17 u: Siječanj 18, 2005, 23:07:00 poslijepodne »
eto einise da sam sretnik oko ove smole.Osobno imam R/O ure?aj i super samzadovojan sa njim .Parametri R/O vode su u Osijeku ovi ; PH-7 ,GH_2-5 , amonijak-0 , nitrit-0 , nitrat-0 ,fosfati-0,bakterije i virusi-0,itd.Aparat je firme NOBELcijena je oko 3500-4000 kn,može i na rate ali ti je obavezno i kupiti mineralizator.Za daljne informacije tel. 091/500-35-36 goran
osijek

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #18 u: Siječanj 19, 2005, 10:42:00 prijepodne »
Ne bi li GH trebao biti 0?
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Poker

• Punopravni član
  • **
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #19 u: Siječanj 21, 2005, 11:20:00 prijepodne »
da! GH ti je-0 ,kao i KH ako R/O voda ne prolazi kroz mineralizator a onda ti je to eista destilirana voda pa ti onda i R/O ure?aj ne treba. fora ti je da voda prolazi kroz mineralizator jer je onda voda opskrbljena potrebnim mineralima u optimalnoj kolieini,a GH i KH ostaju-0.kužiš? inaee pijenje destilirane vode ti nije zdravo jer ti ona sa sobom povlaei min. i vit. prilikom mokrenje pa ti po istom tom i destilirana voda nije dobra za ribe-mislim na eistu 100% kolieinu u akvariju.
osijek

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #20 u: Siječanj 21, 2005, 20:55:00 poslijepodne »

R/o uredjaj bio uzeo jer je dugrocno jeftinije od kupovanja destilirane. Pa nisam ni mislio piti tu vodu. Ja bih, da imam r/o, mijesao tu vodu s vodovodnom. Nije nuzno imati mineralizator, zar ne? I da, ako cu imati taj uredjaj onda cu i definitivno dodavati dosta soli u vodu, ako kuzis sto hocu reci.

I nes mi nije jasno, gore kazes da ti je GH 2-5, a dolje kazes da je GH 0 i kad prodje kroz mineralizator, sad, sto je istina?

Offline Poker

• Punopravni član
  • **
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #21 u: Siječanj 22, 2005, 21:10:00 poslijepodne »
E da napraviju sam previd. u pravi si GH ti ostaje 0(nula) a kako R/O vodu mješaš sa ovom iz pipe onda si namjestiš GH po želji. sorry na grešci!Mineralizotor ti je obavezan jer ako ga nemaš onda ti je to obiena destilirana voda a to je bez veze.ovako ako ure?aj spojiš na mineralizator dobijaš meku vodu bez klora,kloramina, n-p-k,virusa,bakterija itd, a opskrbljena je potrebnim mineralima i mikro elementima(nema potreba za tetra vital).to ti je princip obrnute osmoze kroz razne uloške i membrane(za tvoju informaciju propusnost membrane je 0,0005 mikrona a najmanji virusi su ti 0,002 mikrona pa ti sad vidi da li ti treba i još UV sterilizatori).Ako te zanima nabava takvog ure?aja javi se na broj 091/500-35-36goran
osijek

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #22 u: Siječanj 22, 2005, 22:46:00 poslijepodne »

Ako je GH =0 (ukupna tvrdoca) voda je demineralizovana !!!

Aparati za reverznu osmozu ROkao krajnji produkt imaju potpuno demineralizovanu vodu kao i sto je destilovana voda.U akvaristici nikako se ne smeju davati potpuno "ciste"ove dve dobijene vode , razlog nije samosto nema minerala vec sto nema slobodnog kiseonioka (O2), pa ribe nemaju sta udisati.

Offline lale

• Novi član
  • *
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #23 u: Siječanj 22, 2005, 22:46:00 poslijepodne »
Za diskuse obezbedi meku vodu, filtraciju sa tresetom bez aktivnog ugljena, i dobro

preeišaavanje. Po mom iskustvu, na pH nisu mnogo osjetljivi ali ne treba da bude

iznad 7,5. Protivnik sam pretjerane upotrebe kemije, jer imam loša iskustva.

Koristio sam "Sera pH minus" bez vidnog uspjeha.

lale

Offline Poker

• Punopravni član
  • **
Tetra ph/kh- iskustvo?
« Odgovori #24 u: Siječanj 22, 2005, 23:44:00 poslijepodne »
e moj fauna ja drumom a ti šumom.normalno da niko ko je zdrav u glavi neae stavljati 100% R/O ili destiliranu vodu u akvarij,a što se tiee kolieine kisika njega ubaciš raspršivaeem u R/O voduprije ubacivanja svježe vode u akvarij i zamjene.Izgleda da nisi pomno proeitao onaj dio o mineralizatoru-tetrin testeru listiau oeitava GH-0(možda sa nekim skupljim i boljim testerom bi bili drugi parametri )nakon prolaska R/O vode kroz mineralizator tako da voda nije demineralizirana vea ima odre?enu kolieinu minerala u sebi koja je dovoljna za ribe.
osijek