Kolovoz 04, 2025, 00:05:23 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: velifere  (Posjeta: 4770 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vlais

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
velifere
« u: Siječanj 08, 2005, 16:10:00 poslijepodne »
zna li tko šta o mrijestu velifera-odvojio sam ih u 25l tank samo jednu ženku i jednog mužijaka ona je strašno debela..........
NOVA GRADIŠKA

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
velifere
« Odgovori #1 u: Siječanj 08, 2005, 16:13:00 poslijepodne »
Koliko ja znam one su živorodne ribe.
Dubrovnik

Offline whoo

• Punopravni član
  • **
velifere
« Odgovori #2 u: Siječanj 08, 2005, 20:35:00 poslijepodne »

Valifere su živorodne ribe temperatura ti treba bit od 25 do 28 stupnjeva i treba ti alo slankasta voda bit u tvoj akvarij od 25 l vode ide i žlica od eaja .Trebao bi neku mrežu stavit ili puno biljaka jer ae t odrasle pojest mladunce . Hraniš ih artemijom ili onom sitnom suhom hranom ali ti puno brže rastu na artemiji.Puno uspjeha

ponekad je trud uzaludan

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
velifere
« Odgovori #3 u: Siječanj 09, 2005, 21:03:00 poslijepodne »
ako ti je velifera vea debela možeš slobodno izvaditi mužjaka,on je svoj psao vea obaivo.kad ženka "izbaci" mlade makni i nju iz akvarija da ti ne bi pojela mlade

Offline vlais

• Punopravni član
velifere
« Odgovori #4 u: Siječanj 10, 2005, 10:33:00 prijepodne »

zašto da izvadim mužijaka?stavio sam ih i kavez za živorotke s mrežicom na podu kaveza taj kavez pliva u akvariju koji je prazan i eeka malce. nemam žive hrane pa neznam da li ae biti bar malo rezultata.

toni šta je s tvojim zebricama,moje neeae pa neae.lud samEdited by: vlais
NOVA GRADIŠKA

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
velifere
« Odgovori #5 u: Siječanj 10, 2005, 14:51:00 poslijepodne »

nije mi uspio mrijest,vratio sam ih sada u zajednieki akvarij.NE znam zašto nije uspjelo ,hranio sam ih i živom hranom ,stavljao svježu vodu ali ništa,probat pu ponovno za koji tjedan.

izgleda da nemamo sreae

Offline whoo

• Punopravni član
  • **
velifere
« Odgovori #6 u: Siječanj 10, 2005, 14:52:00 poslijepodne »
Zašto da izvadiš mužijaka iz kotilišta. Dobro pitanje ali neau dužit s odgovorom pa jednostavno zato što su ti onda u kotilištu jedna gladna usta manje i imaš veai postotak ne pojedenie mladji . I ženku odma nakon okota izvadi. Što ti se tiee hrane ostaae i na suhoj ali ae sporije rast puno spori, a za zebrice one ti se najlakše mrijeste od svih ikrašica ni kvaliteta vode nije puno bitna vjerovatno nisi odabro dobar par jer ti one odmah sutra ikru bace nakon stavljanja u mrijesni akvarijum.
ponekad je trud uzaludan

Offline vlais

• Punopravni član
velifere
« Odgovori #7 u: Siječanj 11, 2005, 10:31:00 prijepodne »
whoo kako ne kužiš da sam par stavio u kavez s mrežicom na podu(kavez)i kad malci budu ispadali ni mužijak ni ženka ne mogu doai do njih.zašto bi ih onda razdvajao????
NOVA GRADIŠKA

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
velifere
« Odgovori #8 u: Siječanj 11, 2005, 11:10:00 prijepodne »

Citat: vlais
whoo kako ne kužiš da sam par stavio u kavez  s mrežicom na podu(kavez)i kad malci budu ispadali ni mužijak ni ženka ne mogu doai do njih.zašto bi ih onda razdvajao????

"kavez" ili kotilica je po dimenzijama vrlo mala ,i kao takva vea prilieno neprikladna,te je popriliean šok za trudnu ženku koja je u tom stadiju vrlo osjetljiva,te ako je sa njom još i mužjak,koji je i dalje naganja,vjerojatno ae doai do pobaeaja...uzgajivaei,specijalizirani za živorotke, poprilienu pažnju  posveauju prema oplo?enim ženkama, osiguravajuai im veeliki prostor i vrlo kvalitetnu(živu)hranu,a kotilice se naravno,uopae ne koriste

Offline vuky

• Punopravni član
velifere
« Odgovori #9 u: Siječanj 11, 2005, 11:17:00 prijepodne »

Muzjak ne moze ispod zenke dok ona baca pokupit dio malih?

Moze, moze... sam ti makni muzjaka.

A i ovo sto Hrvoje kaze. Ako je kotilica mala a velifere su dosta velike ribe. Mogla bi zenka biti pod stresom i pobacit.Edited by: vuky
Igrajte za nju, nasu voljenu,
Nek\' jace kuca to
Srce vatreno.

Offline vlais

• Punopravni član
velifere
« Odgovori #10 u: Siječanj 11, 2005, 11:22:00 prijepodne »

slažem se s tobom hrvoje.

ali prijedlog mi je da eovjek koji ih godinama uzgaja a i osobno sam ij vidio.

on ih tako?er uzgaja u tim malim kotlicama a malci ispadaju ko blesavi .na stotine komada ih prodaje.žao mi je što taj tip nema kompjuter da se i non ukljuei u raspravu.tip je genijalac ima 10 mrijesnih akvarija i jednog 300 litraša.

meni polako vea ide na živce to razmnožavanje pa razmišljam da odustanem pogotovo što se tiee zebrica.izgledaju ko lubenice,ali NEAE PA NEAE.

SVE SAM NAPRAVIO KAKO STE MI REKLI-
NOVA GRADIŠKA

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
velifere
« Odgovori #11 u: Siječanj 11, 2005, 11:34:00 prijepodne »
Ja sam od zebrica odustao jer ih nisam mogao uloviti u 112litara vode, pa sam razmnožavao makropode...i uspio...

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
velifere
« Odgovori #12 u: Siječanj 12, 2005, 08:32:00 prijepodne »
...sa starijim zebricama koje se nisu redovno mrijestile može se pojaviti drugi problem;pošto povremeno ipak bace ponešto ikre u zajedniekom akvariju,ali se ne "izbacaju"potpuno,onaj preostali dio u utrobi ženke "oevrsne"ili kako mi akvarsti kažemo,"zapeee se"i takva ženka više nije sposobna za reprodukciju,ali i dalje normalno živi,samo im je trbušni dio uvijek veliki.Ovo se doga?a i kod još nekih vrsta,npr. Barbusa i dvodihalica...

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: velifere
« Odgovori #13 u: Svibanj 24, 2010, 21:59:07 poslijepodne »
ako ti je velifera vea debela možeš slobodno izvaditi mužjaka,on je svoj psao vea obaivo.kad ženka "izbaci" mlade makni i nju iz akvarija da ti ne bi pojela mlade
Imam ženku i mužijaka velifera oboje su veliki i ženka je onako poprilično debela i odvoio sam je u kotilicu prije nekih mijesec dana, nakon dan dva je smršavila al bez da se okotila i sad se opet udebljala neznam dali da je opet odvajam ili? :roll: I samo da dodam taj par sam kupio od uzgajivača i već tada je bila velika i debela pa me zanima dali postoji mogućnost da se radi o staroj matici koja se više možda i nemože kotit???

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #14 u: Svibanj 24, 2010, 22:27:31 poslijepodne »
formalin tema iz 2005. :)

otvori svoju temu s pitanjima... ;)
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #15 u: Svibanj 25, 2010, 21:51:51 poslijepodne »

tebe nije nitko ništa pitao postavio sam pitanje onima koji sudijeluju u toj temi i tražio savijet ako nemaš volje il znanja o tome nemoj se miješati  :up:

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
« Odgovori #16 u: Svibanj 25, 2010, 22:06:04 poslijepodne »

tebe nije nitko ništa pitao postavio sam pitanje onima koji sudijeluju u toj temi i tražio savijet ako nemaš volje il znanja o tome nemoj se miješati  :up:

pa dobar ti je savjet dala, a kao starija forumašica očito zna nešto što ti ne znaš.
sad čovjek mora prelistati i 10 postova od prije 5 godina prije no što dođe do tvog pitanja.

pošto sam kažeš da si postavio pitanje onima koji sudjeluju u ovoj temi, koja se ugasila pred 5 godnia, baš se pitam hoće li ti tko od njih odgovoriti. :up:

da, moguće je da je riba stara. bolje je nikad ne kupovati već velike ribice.

Offline BATO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #17 u: Lipanj 01, 2010, 00:49:24 prijepodne »
Ajde malo lakše ,velifere su živorotke i ako je ženka debela nema nikakve potrebe da u maloj kotilici bude i mužjak s njom .