Srpanj 23, 2025, 11:44:19 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nabavka Kvalitetnih Malawi & Tanganyika ciklida  (Posjeta: 4379 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline vjeko38

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
Odg: Nabavka Kvalitetnih Malawi & Tanganyika ciklida
« Odgovori #25 u: Svibanj 22, 2009, 23:14:37 poslijepodne »
Nikoga nisam stavljao u kontekst.. niti sam mislio na pojedince indigo... Jednostavno je tako.. Kad se ide naručiti od domaćih uzgajivača onda su ljudi puni nepovjerenja. Ovdje ne govorim o tebi indigo, nemoj ovo osobno shvaćati. 
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #26 u: Svibanj 23, 2009, 01:20:47 prijepodne »
@Colmajster: procedura uvoza je ista za sve, nije bitno od kud je riba ili kucni ljubimac, zakonski sve mora proci karantenu.

za ostalo se slazem sa vecim dijelom sta ste napisali...

istina je da nemam povjerenja u domace trgovce jer nije 206turbo jedini koji je kupio "falš" ribu u nasem shopu posto su i mene iskusniji ciklidasi koji su se opekli vise puta i potrosili nemalo novaca upozorili da pripazim sta kupujem. do daljnjega cu imati takvo nepovjerenje, zao mi je da ce radi toga ispastati posteni ciklidasi/domaci uzgajivaci koji cijene cistu liniju i trude se da je i odrze takvom a ne kao neki koji i dalje sire po shopovima svoje hibride...

sta se tice biti fora ili ne fora na akvarij.net-u jer netko vec ima tu ribu nije uopce poanta u tome...
svaka riba ce biti fora ako je dobro hranjena, zdrava, ako se tocno zna koja je to riba i ako uredjenje AQ bude kako treba biti. to dal je netko ima ili nema mi je uvijek manje bitno ako mi se riba svidja...

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Svibanj 23, 2009, 02:21:41 prijepodne »
kako prepoznati sta je kvalitetno a sta nije...mislim ako imas jednu te istu ribu, u akvariju kako mozes napraviti razliku da je jedna kvalitetna a druga nije...Hvala :up:
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #28 u: Svibanj 23, 2009, 08:17:48 prijepodne »
kako prepoznati sta je kvalitetno a sta nije...mislim ako imas jednu te istu ribu, u akvariju kako mozes napraviti razliku da je jedna kvalitetna a druga nije...Hvala :up:

to sam ja jednom davno pitao jednog ciklidofila sa 30+ godina iskustva... nije mi baš mogao odgovoritit. ali danas i ja to vidim. nekako ti s vremenom i tisućama ciklida koje vidiš postane jasna definicija kvalitetne i nekvalitetne ribe.

Offline indigo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #29 u: Svibanj 23, 2009, 14:54:56 poslijepodne »
    Vjeko38:     Ne znam koliko sam ovdje u pravu,ali ne sekiraj se da će onaj koji viče da je tvoja riba od 10-15 kn skupa,otići van i kupit istu za skuplje pare,taj bi vjerojatno i da mu pokloniš našao da nešto već ne valja!
    Mastino:    Ono što sam rekao je više pjesnički rečeno ali se poanta kuži!Naravno da recimo jednu od afri koju želim stavit u novi akvarij Cynotilapia afra "Cobwe" ću uzet od vas ,a možda i Metriaclima lanisticola "Ngara" ako to može fercerat sve zajedno sa još 4-5 vrsta no znaš isto kod nas svih ponekad proradi želja da nabaviš ribu koju nema svatko prvo zbog sebe pa onda da i ljudi kad vide kažu joj kako je super,hoću tvoje malce i tako...da malo raste nos...šta tu fali to je sve ljudski i prirodno!
Pozdrav!  :P

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #30 u: Svibanj 23, 2009, 15:11:40 poslijepodne »
kuzim ja to indigo, sve 5, nisam te onda skuzio kako si formulirao post, sorry  :-[

osobno stvarno ne gledam na to dal netko vec ima tu ribu ili ne, evo npr. brat i ja imamo svako svoje polite, afra "cobwe", chisimulae zato jer su nam te ribe bas ono "top" a i jedan i drugi bas da ih zelimo gledat samo nas djeli par metara stepenica i zidova. ;)