E sad , kažete cijena nije paprena.. A kad netko od nas prodaje na akvarij netu iste te ciklide po cijeni od 2 eura (15 kn) mnogi se jave da je to puno.
Vjeko38: Molim samo da se mene ne stavlja u taj kontekst!Znaš i sam da kad sam uzimao od tebe ribe da sam cifru zaokružio na 50 kn više,(a tad si ih davao za 10 kn/kom mislim) da imaš i za cugu što smatram normalnim ako sam ja zadovoljan tobom,a ti si opet ubacio 2-3 ribe više što je opet korektno s tvoje strane!
djelomicno se slazem sa vjekom ali ne i u potpunosti, zasto?? evo:
ja sam rekao da cijena nije paprena iz razloga sto vecine tih riba nema kod nas, a ako nesto zelim nabaviti platiti cu koliko god je (gusti su gusti ali gusti se placaju)
Tu se totalno slažem s 206Turbom,naravno mislili smo na vrste koje se ne mogu nabaviti kod nas!
Što se tiče prodaje ribica kod nas to je već opće poznato da ljudi kukaju da nečeg nema-a baš to žele,a ako neki shop to slučajno i nabavi onda je cijena naravno preskupa-pa nitko neće uzet pa ljudi u shopu shvate da od toga nema kruha pa se lijepo začarani krug zatvori!Shopovi nabavljaju što ide i što se isplati, a ljudi dalje kukaju kako je ponuda slaba!
Sad što se tiče prodaje ciklida dostupnih kod nas preko oglasa mislim da cijena od 10-15-20 kuna je mizerna i više simbolična,svi znamo da je to upitno isplativo!Ja smatram da je to super jeftino u usporedbi sa nekim shopom di su cijene 35-60 kn!
A što da ja radim ako mi se ribe vole i stalno prave malce?To sam se prvo pitao!Pravim dodatne akvarije za uzgoj i trošim dalje pare te pokušavam prodat za 15 kn!Smiješno!
Ja sam sve ribe koje su mi smetale u akvariju i sve malce majki koje sam uspio ulovit i izmust poklonio!
Treba organizirat nekakav ceh akvarista di će se odredit min cijene po vrsti ribe,ali opet kako garantirat kvalitetu i genetiku?!?
Puno je tu toga i sve je komplicirano pogotovo sa ciklidima!
Ja na jesen recimo planiram novi akv. da mogu držat 50 ciklida u udobnim uvjetima i sad di uzet ribu ,a da je kvalitetna!
Prvo na pamet mi pada Mastino ili Titech,ali i da uzmem od njih neću bit nikakva fora na akvarij-netu s novim akvarijem kad oni te ribe već imaju!
Zato mislim da su cijene navedenih riba više nego povoljne!
Pozdrav svima!