- 64l
-filtracija unutarnji filter 250l/h + vanjski DIY 400l/h
-svjetlo 2X15w T8 + 13w T5: uvođeno postepeno u periodu od 30 dana
dnevno svijetli 12h, i pali se postepeno, lampa po lampa, a tako se i gasi
- hrana u jutro i navečer Tetra complet- od oka- ribice: 6 gupija i 3 barbusa tetrazne- nebiste vjerovali ali dobra i složna zajednica
- vodu mjenjam svakih 7-10dana 30%, odstajala isto toliko
- dohrana za biljke: EasyLife ProFito
u nekim periodima nisam čak palila sve lampe i imala krači period svjetljena lampi, ali eto, ni to baš nije pomoglo
svijetlo je ok, nećemo ga dirat jer dosadašnjim iskustvom i ljudi s foruma rijetko kad je tu problem
krenut ću sa filtracijom, osobno vjerujem da dobra filtracija ima veeliki efekt pri nastajanju il nestajanju algi, što više to bolje (osobno imam 900/h u 54 litre i dodatni powerhead i sve štima, mala rijeka al nitko se ne buni, osim algi nema ih), probaj pojačat nekak filtraciju ovo u diy varijanti ne vjerujem previše, al neka
hranjenje kak misliš od oka ,nema od oka jer ak ribeki ne pojedu u roku 2 min, hrana se razgrađuje, nastaju nitrati i nitriti koje troše biljke i u slučaju viška toga alge divljaju, smanji hranu il pazi kak hraniš
vodu ostavi prek noći da ti odstoji prije nego ju mjenjaš (24 sata), tretiraj sa aquatanom il neš slično( osobno koristim zbog joda i vitamina i da smanjim stres ribekima)
eto toliko od mene, netko će sigurno imati pametnije rješenje, al ovo bi ja napravil, jer tek sad vidim ono pto se na početku puuno pisalo za filtraciju čim više tim bolje, osobno držim da ima ulogu kojih 70% u preventivi nastajanja algi