Srpanj 23, 2025, 23:25:56 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Patuljasti ciklidi  (Posjeta: 3725 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ribba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Patuljasti ciklidi
« u: Svibanj 20, 2009, 13:08:02 poslijepodne »
Jel imo ko apistograme i ramireze zajedno?
Strah me uzet ramireze da nebi imo klanje u akvaču...

Offline val82

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
Odg: Patuljasti ciklidi
« Odgovori #1 u: Svibanj 20, 2009, 13:14:10 poslijepodne »
 daj nam vise podataka o akvariju koliki je , koliko riba ima unutra koje su ribe itd....

Offline Ribba

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 20, 2009, 13:27:26 poslijepodne »
a joj, tebe sad zanima moj akvarij, a mene dal bi apistosi pojeli ramireze...al ajde

ima nekih 35 litara, apistograme, coriji, neonke i bete koje sam udomio.
inače nije gužva jer je izdužen i nizak akvač...mene jebe jedino jel se ramirezi mogu nosit s apistogramama?

Offline val82

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
« Odgovori #3 u: Svibanj 20, 2009, 13:39:08 poslijepodne »
 mogu se nositi ali na puno vecoj litrazi a ovaj alvarij ti je premali i za te ribe sta imas  :) :) :) :)

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #4 u: Svibanj 20, 2009, 13:47:19 poslijepodne »
mogu se nositi ali na puno vecoj litrazi a ovaj alvarij ti je premali i za te ribe sta imas  :) :) :) :)

Slažem se ;)

Ja bih stavio hrpu školjaka na dno i nabavio neke škošljkaše (brevise) i to je to za 30 litara.
Normalno da ćeš ti sebi posložiti kako ti misliš da je dobro, ali si na krivom putu!!!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Ribba

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 20, 2009, 14:59:17 poslijepodne »
ja volim tvoj put frende al nikako ne mogu prostor koji imam promjenit pa prema tome ni povačat akvač.
a da mi akvač ne valja ribe nebi bile zdrave i živahne, imo bi prljavu vodu, alge i sl.
najviše bi volio imat 500 litara, a ne 35 al jebiga...
a nebi nikom preporučio da drži ribe ko ja ne zato što je ribama loše ili neizvedivo imat malo, a dobro nego zato kaj ne vjerujem nikom da bi mu se dalo tolko se baviti akvarijem, kužiš.

nego, on topik, znači vi brijete da će se poklat ak nema svaki svoj teritorij?
jel ko imo te dvije vrste zajedno ili nagađate?
ja se sječam kad su mi stručnjaci prporučivali apistograme kao miroljubive ribe...hahaha

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #6 u: Svibanj 20, 2009, 15:09:25 poslijepodne »
ramireze nikako u tako mali akvarij. poklat će se i međusobno ak imaš 2 mužjaka.
to je i neonkama prepremalo.
ako ne možeš imati veći akvarij, onda u njega stavi ribe koje su pogodne za tako mali prostor.
zg centar

Offline Ribba

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 20, 2009, 15:14:44 poslijepodne »
zašto misliš da je neonkama malo prostora??

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 20, 2009, 15:30:36 poslijepodne »
Nemoj se ljutiti ali to je samo moje mišljenje! (pa radi toga si i otvorio temu , da bi čuo druga mišljenja) Iskreno mi je glupo trpati puno riba u tako mali tank. Ali opet kažem da svako ima pravo sebi posložiti kako njemu odgovara ;)

Stavi Ramireze i vidi.... Uvijek postoji iznimka i možda će kod tebe sve biti u najboljem redu.
Pozdrav
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 20, 2009, 15:34:59 poslijepodne »

Kolko ja znam da su neonke jatne ribe i da idu u jatu od 10-ak kom. ( kad je aq. veči i do 30 kom) Prema tvojoj litraži to bi bilo to; jato neonki i koji čistać!

Offline Ribba

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 20, 2009, 15:37:32 poslijepodne »
ma da, upravo tako, makar me zanimalo kako se slažu dvije vrste, a ne mišljenja o mom akvariju bez da ga neko vidi svojim očima...al normalno da se ne ljutim, ja bi vjerojatno nekom drugom isto to rekao... -?

a ne vjerujem da ću stavit ramireze nutra ako je velika mogučnost sukoba...mozgam kako ima dosta bilja pa se nebi stalno ganjali al kaj ja znam, ne volim previše riskirat s takvim stvarima.. ako ipak šiknem ramove nutra javim vam ishod...  ;)

Offline Ribba

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 20, 2009, 15:39:27 poslijepodne »

Kolko ja znam da su neonke jatne ribe i da idu u jatu od 10-ak kom. ( kad je aq. veči i do 30 kom) Prema tvojoj litraži to bi bilo to; jato neonki i koji čistać!

a tak u biti i imam, 9 kom. i 5 koria, korii moraju bit u grupi isto inače su u banani, padnu u depru... :roll:

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 20, 2009, 16:38:53 poslijepodne »
Veličina akvarija igra jako veliku ulogu u biranju riba. Tako da sam ja komentirao samo veličinu akvarija ,a ne set up (što vjerujem da je jako lijepo posloženo) :up:

Offline dare

• Punopravni član
  • 091/5892288
« Odgovori #13 u: Svibanj 20, 2009, 17:06:21 poslijepodne »
radije se odluči samo za jedne od njih. Ako su neonke sretne ja bi stavio ramireza (meni prekrasan) ali oni su jako osjetljivi i voda mora biti dosta meka!!

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #14 u: Svibanj 20, 2009, 19:31:05 poslijepodne »
Nemoj nis vise stavljat u taj akvarij, pogotovo ne ciklide, gle ove 2 vrste kaj si reko to jesu uglavnom miroljubive ribe prema ostalim vrstama ali prema svojoj nisu...meni je muzjak ramireza ubio onog drugog u 200l akvariju tak da si necu ni zamisljat kaj bi se desilo u tvome =) a u vrijeme mrijesta bi u akvariju imao doslovce fispaprikas

Tako da nikako nemoj stavljat vise riba, osim da mijenjas cijeli set up s brevisima ili nekim drugim mini skoljkasima ali to mi je malo glupo kad vec imas ribe tak da uzivaj u svojim neonkama jer mnogi ih nemogu imat ni u puno vecem akvariju i savrsenim uvjetima za njih ;)

I nemoj ovo shvatit ko kritiku nego ko savjet, meni je zao kaj nemres imat veci akvarij ali mi je to potpuno razumljivo i super je kaj se brines o akvariju i pitas za misljenje a ne ko vecina samo kupi sve kaj im se svidja i onda se razocaraju (jer trgovci budu ti sve prodali,cast iznimkama)
ja bi tu mogo navest sebe za primjer: dakle iso sam u ducan kupit neonke za 20l akvarij i prodavac mi je reko da nemre nikak pa nisam kupio i tak ja dojdem jedno 3-4 puta i cijelo vrijeme gledam neonkice i pitam i opet on nemre nemre... i doso ja 5 put u ducan i reko ja bi neonkice i zena meni moze moze 6 u 20l a ja sam samo to ceko, jos kak sam plav opce mi nije bilo cudno kak sad odjednom mogu..i tak sam u sljedecih 3 dana osto bez 100 kunica jer neonkice nisu prezivjele
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Ribba

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Svibanj 20, 2009, 20:01:58 poslijepodne »
OK, odgovorili ste me, ni ramirezi, ni neka druga riba više nejde nutra
 :-[

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 20, 2009, 21:27:10 poslijepodne »
 :klap:
Jednom kad ćeš željeti promjeniti set up i staviti ciklide onda samo neka budu ciklidi i sve će biti super i ribe će biti sretne i zadovoljne ;)

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #17 u: Svibanj 20, 2009, 23:41:21 poslijepodne »
OK, odgovorili ste me, ni ramirezi, ni neka druga riba više nejde nutra
 :-[

E kak ja volim ovakav stav ma imas  :klap:  :klap:  :klap:  :klap:  :klap: i jos 100 000 puta  :klap:  :klap:  :klap:
Iako zasad imas mali akvarij vidi se da u njemu uzivas i da brines o svojim ribama...ogroman potencijal lezi u tebi i svaka cast
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #18 u: Svibanj 21, 2009, 17:42:48 poslijepodne »
pozdrav.prvo ću odgovoriti na tvoje pravo pitanje.apistograme i ramirezi mogu zajedno jer su istog roda,biotopa,staništa,prehrambenih navika.ja ih imam u svom akvariju; jedan m/ž par ramireza i 2ž/1m dvije vrste apistogramme skupa sa geophagusom skalarima (par) tetricama i neonkama i svi sretni i zadovoljni.treba voditi računa da su ovo ciklidi,znači teritorijalne ribice i da moraju imati mjesta i prostora da nebi došlo do tuče,proganjanja i na kraju smrti.isto tako kako su svejedi,tj mesojedi,ne diraju bilje pa mogu ići u dobro zasađene akvarije ali trebaju imati i dosta kamena koji tvoru pećinice radi teritorija i mrijesta. dakle,sa neonkicama mogu ići ramirezi i apistograme pod uvjetom da se uzme doslovno par ili da se stavljaju bar dvije ženke na jednog mužjaka..
ee sad drugo...potpisujem sve šta su ti kolege rekli..tvoj akvarij je nažalost poprilično mali da bi mogao osigurati dobre uvjete i sklad za ciklide jer kao i neonkice ciklidi pogotovo traže i mjesta i prostora i dobru filtraciju i stabilnu vodu sa stabilnim parametrima jer svako veće odstupanje može biti pogubno.uživaj u neonkicama i čistačima a ako uspiješ izvući još koji cm za veći akvarij super za tebe i male ciklidiće jer su stvarno predivni..