Zelis slusati prodavaca - slobodno. S time sto kazes da jos neke ribe imaju bijelo oko ustiju znaci da je 100 % columnaris. Fungus nije ni u kojem slucaju. Nastavi ovako i izgubit ces sve ribe! Ako se ipak predomislis i poslusas nas, kupi Bactopur direct ili humani antibiotik kao sto je eritromicin i lijeci zarazene u karanteni! Taj protiv gljivica lijek nece odmoci, stovise, pomoci ce s obzirom da poslije antibiotike je povecana mogucnost zaraze istima, no ti lijekovi nece izlijeciti columnaris.
u redu. ako sutra ne bude nikakvih promijena na bolje idem da kupim lijek protiv bakterija.
s obzirom da u akvariju imam samo 5 tetri, od kojih su dvije zarazene, ja bih da tretiram cijeli akvarij, a ne da vadim ribe u karantenu.
najveci razlog je zato sto ih je tesko uloviti medju biljkama, i mislim da im tako stvaram dodatni stres.
drugo, ako je voda u akvariju vec zarazena, zar nije bolje tretirati cijeli akvarij?
jedno pitanje: da li mogu ubaciti lijek protiv bakterija u akvarij, iako trenutno vec imam jednu dozu lijeka za "fungus"?
hvala i cijenim tvoj prijedlog.
p.s. trenutno, nakon 30tak sati od prve doze lijeka, stanje je veoma stabilizovano. ribe i dalje plivaju u jatu i djeluju "veselo".