Sve ribe su u vrsti karantene kad dodju kod mene, zato sto uostalom drzim iskljucivo ribe koje se drze odvojene. Kada dobijem veci broj recimo zenki koje mogu staviti zajedno, iako je to rijetko, stavljam ih na nacin na koji sam opisala. Apsolutno nikad nisam imala nikakvu zarazu zbog toga. Ne bavim se akvaristikom 20 godina, al i 8 je sasvim dovoljno za neko iskustvo

O zdravlju mojih riba mogu govoriti oni koji su ih od mene dobili.
Mnogo stvari pisu u knjigama koje nisu tocne. Ja imam svoje iskustvo i ovdje ga pisem drugima ako netko pita, isto ko i ti svoje. Ne vidim po cemu si toliko sigurna da si u pravu, a ja ne? Jer si procitala?
Unosenje druge vode u akvarij kao negativnost nema veze samo sa bolestima vec sa kemijom te vode. Nije idealno ubacivati vodu druge kvalitete u vec stabilan akvarij, a sto je manji to je veca mogucnost da ce se poremetiti. Opet, nista tu nije toliko grozno, ne ubacujem brdo vode jer visak prvo bacim. Bit je ne izbacivati ribu na suho (mrezicom) sto je, na koji god nacin ili kojom god brzinom napravili - STRES.
S druge strane, sve bolesti ako se prenose, dovoljna je KAP vode. I onda ako ti je akvarij koma, razbolit ce se riba ubacila ti unutra litru tudje vode ili par kapi sa ribom.
Ako nisi imala zaraza, to samo znaci da si se dobro brinula za ribe - bravo! No to ne znaci da si u pravu

Ako mi zelis jos objasnjavati stvari slobodno, ja slusam