ovisno naravno o tome kakav akvarij imaš, tolko je i vode potrebno mjenjat. Moj buraz, kad je držao ciklide, znao ne mjenjat vodu po nekoliko mjeseci. To naravno nije dobro, ali ništa se spektakularno nije događalo u vezi riba, samo je imao svakakve alge. Veće izmjene vode ne štete, naravno ako je voda tretirana sredstvom za pripremu. (ima o tome kako i zašto dosta u temi u kemiji). ja mjenjam 50% vode tjedno i to je po meni ok budući da imam biljni. Na taj način se makne večina makroelemenata koje sam dodao pri prignojavanju, a biljke nisu iskoristile. Istovremeno mičem hranu algama. CB ubiti i nije alga već bakterija, a nastaje najviše u akvarijima sa lošom cirkulacijom ili u cikliranju. Trebao bi češće usisavat dno. Česte izmjene vode teško da štete akvariju, jer mnogi ljudi imaju složene akvarije tako da im se stalno mjenja voda automatski s onom iz vodovoda, naravno ne u nekim bolesnim količinama ali svakodnevno da. Dal ćeš mjenjat 10,20 ili 50% je individualna stvar, al mislim da je neki minimum po meni 20% tjedno, što stvarno nije neki problem.