Srpanj 20, 2025, 14:33:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: stari akvarijum  (Posjeta: 4659 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
Odg: stari akvarijum
« Odgovori #25 u: Svibanj 14, 2009, 22:51:01 poslijepodne »
ma javit će ti se sigurno još netko...samo pitaj šta te muči ili zanima...nisam niti ja sveznajuća ali sam u zadnje tri godine ozbiljnog akvarija prošla porođajne muke...

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #26 u: Svibanj 15, 2009, 09:45:15 prijepodne »

hvala nikkka33 valjda ce biti ok ta biljka mi je bila pozadi i kamen na njoj mozda zato nije rasla za dva meseca tek jedan listic od 2 cm jel ona netreba da se sece itd mozda ce joj pomoci vise svetla koje sada ima. nikkka33 izgleda da si samo ti voljna da mi pomognes kiss :heart:
Pozz i dobrodošao! Ma nije da je samo nikkka voljna da ti pomogne,nego kad ti netko nešto dobro govori,ostali nemaju potrebe uletit a iboje je tako,kužiš.ono: puno babica,kilavo djete  :D

Sviđa mi se tvoj akvarij,djeluje prirodno i zdravo,to je najvažnije,a ostalo su već neki afiniteti koji ovise o pojedincu. Jako lijepi Skalari :up:

Offline takili1

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Krgujevac
« Odgovori #27 u: Svibanj 15, 2009, 11:32:48 prijepodne »
pozdrav..imam jedno pitanje od kada sam ubacio jace svetlo skalari mi slabo jedu gotovo nikako i povukli su se svi kao da se kriju i da su uplaseni dali je moguce da je zbog svetla ili je mozda jaca doza co2 u pitanju nisu na povrsini nego se kriju po dnu a co2 mi ide meh u sekundi moza malo vise rasveta 90w na 150l

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #28 u: Svibanj 15, 2009, 12:28:51 poslijepodne »
hvala vele bit... mislim da ti nije ništa sa skalarima ako ti je sve ostalo po starome,znači prehrana,co2 i dr. trebat će im možda koji dan da se naviknu i to je sve.ipak si im malo promijenio njihovo prirodno stanište do sada..moji su se dva dana totalno skrivali po rubovima i vrhu akvarija kad sam ih kao zadnje ubacila,samo bi tu i tamo malo kao zaplivali i odmah nazad u čošak. tek treći dan su počeli normalnije plivati..svaka ribica kad joj se promijeni stanište reagira malo povučenije..ti im sada i jesi i nisi promijenio stanište:pojačao si im rasvjetu...strpi se koji dan pa ćeš vidjeti. jel ti ta pojačana rasvjeta gori cijelo vrijeme ili radiš kraći foto period dodatne neonke?

Offline takili1

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #29 u: Svibanj 15, 2009, 12:49:36 poslijepodne »
uh upravo sam promenio 20 posto mislim da sam napravio malo jacu smesu za co2 a mozda i umisljam..neonke 2 mi se pale u 10 ujutru a treca u 2 e sad dali da gore tako sve tri do 10 uvece neznam ni sam

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #30 u: Svibanj 15, 2009, 13:45:06 poslijepodne »
pa možeš ovu ugasiti oko 8 a druge normalno u deset...ne grije sunce vani ravnomjerno cijeli dan...znaš ono..buđenje, razbuđivanje...puna snaga...lagani umor....spavanje...

Offline takili1

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #31 u: Svibanj 15, 2009, 22:20:09 poslijepodne »
nova biljka moze latinski naziv i nesto vise o njoj dali je zahtevna

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #32 u: Svibanj 16, 2009, 00:48:16 prijepodne »
imaš na početnoj strani o njoj..tigrasti lotus ili Nymphaea maculata..traži ti mekšu vodu,dosta svjetla i dosta dobru i podlogu i prehranu preko podloge...srednje do umjereno brz rast ima...

Offline takili1

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Svibanj 16, 2009, 09:30:19 prijepodne »
evo promena od jutros jel bolje nesto