Svibanj 14, 2025, 18:43:29 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: No2 i No3  (Posjeta: 1916 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline moke

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
No2 i No3
« u: Svibanj 10, 2009, 10:50:01 prijepodne »
pozdrav raja..... mjerenja sam vrsio svaki drugi dan trakicama i tecnim testerima, jeli moguce da oba grijese ili im je prosao rok trajanja :punch: Radi se o tome da su mi no3 je bio 5 a no2 10, promjenio sam taj dan 30 % vode stvar se sasvim malo promjenila, e sada posto su mi se neke ribe pocele ceskati,i mlatiti posto drzim malawi ciklide imale su ranica od tuce, nisam mogao naci u Sarajevu Salt lake ciklid pa sam im dao morsku sol, ranice su nestale prestalo je ceskanje a nitrati i nitriti su NULA -?uradio opet mjerenja i jednim i drugim testerima NULA. Sad ima li iko pametan da mi kaze o cemu se radi..... :question: :question: Akvarij star mjesec i pol..Protok 6600 lit. Protocne 4 pumpe u filteru, tretiram vodu Aqua safe, Temp 26, Zapremina akvarija 180 lit riba ima 18 kom. Filter unutrasnji preljevni, stim da imam i dvije stream cirkulacione pumpe od 400 litara na koje idu ujedno i rasprsivaci zraka. Sve je ovo bilo od pocetka formiranja akvarija sto se tice opreme,ali kada sam dodao sol,kao da je unistila i nitrate i nitrite..DALI JE OVO MOGUCE...... -? Mislio vodu mjenjati 50 % sto radim svake nedelje a vidi sad...PH 8,4, KH 15, Gh 16, No2 nula, No3 nula sol sam dodao u petak....
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline moke

• Punopravni član
Odg: No2 i No3
« Odgovori #1 u: Svibanj 10, 2009, 11:10:43 prijepodne »
I jos mi upravo jedna moguca misao luta ovom tintarom, a to je da se nije tek sad kako treba zaciklirao akvarij, i ako jeste ipak bi trebalo da pokazuju testeri bar malo neke prljavstine, nisam 7 dana mjenjao vodu, nemogu da vjerujem da i trakice i tecni testeri pokazuju isto.... -?

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 10, 2009, 13:06:04 poslijepodne »
jako teško da su ovi rezultati točni. Štoviše osim da imaš 100% RO vodu nije moguće, makar bi ti i tada zbog različitih zmazanoća i raspadanja biljaka (ako ih imaš) i ribljih fekalija barem NO3 pokazivao neku brojku koja je veća od 0. U svakom slučaju bilo je tisuću postova o tome kako su ovi testeri u listićima koje koristimo jako neprecizni. pogledaj dal je drugom testu otišao rok trajanja. probaj s njime testirati i običnu pipovaću i destiliranu vodu, pa usporedit rezultate.

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 10, 2009, 14:08:35 poslijepodne »
A sve sam testirao,i pipovacu cak isto ko da sam je nasuo sa cesme sad,akvarijska i pipa iti rezultati sto se tice no2 i no3 i karbonata ph je nosto nizi 7,8,imam bure sa pijeskom u basti u  kojem ima nekakve bare, te se kisnica tu skupljala, no2 i no3 sve crveno, testirani testovi rade.....meni nista jasno nije definitivno.................

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 10, 2009, 14:11:49 poslijepodne »
Ma sto se tice listica no2 i no3 uvijek pokazu vise nego sto je stvarno stanje...imam tecni tester testiram snjim samo nitrate pokazuje u hiljaditu neznam sta vise da mislim, jedina promjena sto sam je uradio je morska jodirana sol..

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 10, 2009, 14:18:03 poslijepodne »
Nemam bilja ni trunke,a sto mi je jos vise cudno ja neznam sta je alga.....u akvariju nemam trunke alge, ni plijesni ni nicega.
ako hocete slike nije mi mrsko slikat akvarij,da se uvjerite...mislim sve mi je nekako cudno za mjesec i pol dana  da nemam ni zelene alge bar malo da prekrije kamenje sto bih volio :question: :question: :question: :question: :question: :question: :question:

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 10, 2009, 15:23:29 poslijepodne »
na svim tim vodama koje si testirao no2 i no3 pokazuje 0? To nemre bit točno nikako.

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 11, 2009, 01:06:47 prijepodne »
Ma pokazuje na ovoj ostajaloj u buretu. X-(

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #8 u: Svibanj 11, 2009, 20:23:38 poslijepodne »
interesantno :abducted:

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 11, 2009, 22:37:53 poslijepodne »
i dalje mislim da ti nešto ne valja sa testerima.

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 11, 2009, 23:13:35 poslijepodne »
opet sam mjerio danas evo pokazuje nitrat i nitrite,nesto vrlo malo ja mislim da testeri rade, a neznam vise nisam pametan...sta god da kazem suvisno je..otici cu do pet centra uzeti nove,nema mi druge...jednostavno mi na prljavoj vodi pokazuju da je prljava u buretu je zabokrecina malte ne...sto kaze dare :abducted: :baby:

Offline sarah kay

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Lipanj 23, 2009, 11:20:45 prijepodne »
Pozdrav ljudi,
Imam problem sa povišenim NO3. Problem uočen prije par dana, jučer promjenjeno 1/4 vode, testirano za pola sata sa 5u1 testerima, NO3 i dalje povišen, NO2 ok. Što uzrokuje povišenje NO3? Da li je moguće da je uzrok 1 gotovo raspadnuta biljka? Inače, biljaka nema puno (problem sa končastim algama, pa sam ih poprilično razrijedila), ribe hranim jednom dnevno, 1 dan u tjednu ništa (tako je unazad 2 tjedna, prije sam ih hranila češće no kako su mi preporučili da smanjim to sam i napravila). Koje su posljedice povišenog NO3 i koliko se dugo takvo stanje smije održati?

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 23, 2009, 19:55:56 poslijepodne »
5u1 testeri su jako neprecizni i nisu dobri. No3 u velikim količinama će ti dovesti do pojave algi, a jedini način da ga smanjiš je ili česte izmjene vode ili staviti više biljaka u akvarij koje će ga iskoristit ili pojačati filtraciju.