Studeni 06, 2025, 23:43:43 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: skimmer  (Posjeta: 3400 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
skimmer
« u: Svibanj 09, 2009, 17:49:46 poslijepodne »
Koji skimmer bi preporučili za akvarij do 100l i di ga ima za kupit?

Offline Roni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: skimmer
« Odgovori #1 u: Svibanj 09, 2009, 18:27:29 poslijepodne »
Ja iskreno nijedan i više nikad nebi radio akvarij ispod 100 litara
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #2 u: Svibanj 09, 2009, 18:56:22 poslijepodne »
stvar je u tome jer nemam prostora i ovoga natežem, nekakav hang on, našao sam na netu skimmer beast 400 zna li neko nešto onjemu i di ga ima za kupit?

Offline Brada

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
  • Brada
    • My Reef Aquarium
« Odgovori #3 u: Svibanj 09, 2009, 21:21:26 poslijepodne »
Skimmer Beast 400 je Wave, a ima ga u Zoo Vili-ju.Dovoljan je (iviše od toga) za 100 litara, jedino ne znam na pamet da li je hang-on ili in-sump.
Možeš saznati u ponedjeljak :)
Zagreb - Sigećica
Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!!
http://www.bradareef.webs.com/

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #4 u: Svibanj 09, 2009, 21:28:28 poslijepodne »
a pošto sam ipak povećao litražu za 40 lit tj. na 140 dali to šta utječe....

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
« Odgovori #5 u: Svibanj 09, 2009, 21:38:03 poslijepodne »
a pošto sam ipak povećao litražu za 40 lit tj. na 140 dali to šta utječe....
Ne naročito jer je uspješno "vozio" 200 litara. U svakom slućaju, u 140 lit. nećeš moći nagurati velike ribe, a niti puno njih. Ribe su u stvari najveći teret za skimmer (i akvarij)
Zagreb - Sigećica

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #6 u: Svibanj 09, 2009, 22:08:41 poslijepodne »
znači da bi on mogao biti adekvatan izbor ili bi mi toplo preporučio nešto drugo... :D

Offline bolek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #7 u: Svibanj 09, 2009, 23:26:49 poslijepodne »
ja imam taj skimer no razmisljam o vecem, nije los no dizaj mu je u k.. ukoliko ga hoces stavit iza akvarija stoga bi ti preporucio neki BH od octopusa, bas sad imas snizenje na elegancu, a tebi bi taj bio super jer odmah u njega mozes stavljati aktivni ugljen i rowu
I'm Normally Not a Praying Man, but If You're up There, Please save Me Superman

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #8 u: Svibanj 09, 2009, 23:29:33 poslijepodne »
wave 400p imam ja na 180 litara i toplo bi ti ga preporučio. Nije zadnja riječ tehnike, no za tvoju litražu je i više nego dovoljan. I jeftin je.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #9 u: Svibanj 09, 2009, 23:41:11 poslijepodne »
Ja na 140l Imam Reef Octopus 160 i preporodio sam se i ja i akvarij ... wawe se meni nije baš pokazao pre zadovoljavajučim.... čak niti sa ful softy koraljićima,  jednostavno nisam bio zadovoljan sa njime, te nije vadio dovoljno iz mora kao što to radi Octopus koji imam sada. Jes da je Octopus dosta velik ... ali stvarno dobro odrađuje posao za uložen novac. Kapa i promjer kape je velik i širok te bez problema vadi puuuno sranja iz vode. Čistiš kapu svakih tri - četiri dana i to je to :) . No opet to nije ATI, ali ako želiš ATI onda češ duplo dublje morati gurnuti ruku u džep.

Evo primjera... na 140l mora + voda u sumpu nekih 20l ..  nisam mjenjao ni kapi mora mjesec i pol..mošda i koji dan duže ... samo automatsko nadoljevanje .... te ponekad čiščenje šajbe... u akvariju imam svih vrsta koralja, te 5 riba ... Z.scopas, demsel, dva nemaća i centropigu ... + dvije zvijezde i jež M. globulus ....

Nakon toliko dugog nečiščenja nije bilo gubitaka .. jedino dobitaka... ricordee su mi se poduplale, i ostale gljive, ostali koralji narasli i nisu izgubili boje .... Znaći da mi skimmer ipak dobro odrađuje posao...

Nadam se da sam ti barem malo pomogao :D

.. :D ha ha ... ovo mi je naj bolje.. jedni ga hvale, a drugi ga kude... pa si ti odluči :)
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #10 u: Svibanj 10, 2009, 00:47:32 prijepodne »
ma svaki je savjet dobro došao,ovaj sam našao na elegancce reefu Reef Octopus BH-100R i sad je neka akcija, jeste li imali iskustva s njim?

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #11 u: Svibanj 10, 2009, 08:41:44 prijepodne »
To bi ti jaaaako brzo bilo preslabo, onda ga nebuš mogel prodati,a ne buš imal za novog ... uvijek uzmi jače nego ti treba... velim ti ovaj skimer kaj ja imam ne bi bio dobar za akvarije preko 250l .. 80% da bi bio preslab. Uglavnom i ja sam dosta puta htio uštedjeti ... na kraju je to bilo kak i ona poslovica ide ... škrtac plača dva puta. Ja sam iz sličnih razloga imao gubitaka lijepih i večih organizama. Ako pogledaš kako sam ja experimentirao sa svojim morem, može se vidjeti koliko sam stvari pokušavao riješiti na jeftinije načine... no to sve nije palilo dok nisam uzeo odgovarajuću opremu i odgovarajuću rasvjetu .... Rasvjeta 6 ati lampa u kombinaciji sa dvije sylvanije. Eto ... kompletna sylvania rasvjeta ne zadovoljava potrebu koralja.... a prije svega potrebno je uzeti pošteni tropski živi kamen jer on ti odradi veliki dio filtracije u akvariju... Jadranski OUT!

Pozzz
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #12 u: Svibanj 10, 2009, 09:49:30 prijepodne »
ej skorpac bili ti bio problem da staviš koju sliku svog skimmera da vidim kako izgleda u funkciji....

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
« Odgovori #13 u: Svibanj 10, 2009, 10:10:55 prijepodne »
Obožavam davanje savjeta :D :D Naročito onih koje ne može nitko koristiti :) Hang-on OCTOPUS-i nisu nešto, a 160 je in sump. Lijepo ti je rećeno da 400P radi na toj (i večoj) litraži. postoji i Aquamedic Turboflotor 1000 koji je pouzdan i uz to je hang-on.
Moj je prijedlog da googlaš i čitaš o skimmerima, pa zatim odlučiš što i kako, a još bolje da se informiraš o tome kakav setup uopće možeš slagati jer su greške u morskoj skupe.
Zagreb - Sigećica

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #14 u: Svibanj 10, 2009, 10:16:17 prijepodne »
e to je vrlo koristan savjet.... :up:....greške u morskom su skupe.... :roll:....pošto zivim u dalmaciji, more mi je doslovno 5min od kuće tako da sam mislio uzet neki hang on skimmer da ne moram raditi sump jer mogu šta se kaže svaki dan po more...
« Zadnja izmjena: Svibanj 10, 2009, 10:31:18 prijepodne od cactus »

Offline Brada

• Punopravni član
  • Brada
    • My Reef Aquarium
« Odgovori #15 u: Svibanj 10, 2009, 10:42:39 prijepodne »
sump se radi zbog toga da sakriješ tehniku, ali ako te to ne smeta, nije neophodan. Činjenica je da je ipak praktičnije imati sump zbog drugih stvari, ali o tome je već dosta pisano, pa možeš i sam zaključiti ;) More je definitivno veliki plus jer umjetno more je ipak umjetno :D
Zagreb - Sigećica

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 10, 2009, 12:30:15 poslijepodne »
Imaš more na 5 min od kuće????

Onda fino svaka 2-3 dana dva karnistra od 20 l u ruke, i na plažu po more. Skimmer ti ni ne treba!!!!!!

Staviš akvarij blizu prozora, ne treba ti ni rasvjeta za softiće (jedino zimi ponekad). I evo ti, uštedio si 3,4 tisućice kuna i 200 kn struje svaki mjesec.

Ovo je bilo malo zezancije ali dalo bi se i tako nešto izvesti u nedostatku sredstava, a akvarij ne bi ni bio tako loš.

Meni je npr. akvarij sa Mantisom do prozora koje gleda na zapad i primjetio sam da otkad je sunce jače eufilije uživaju, vidi se velika promjena nego kad su pod umjetnom rasvjetom.
I to ostavim nekih 3-4 cm otvorenu roletu. Kad pogledam kroz taj prorez, svjetlost kao da isijava jedna malo žešća neonka.

Još nešto već rečeno za skimmer.
Ja sam imao klasik među skimmerima - AM Turboflotor 1000. Skimmer radi bez greške, piše u specif. da može u akvarij i do 2000 l. Ako gušće naseliš akvarij mučit će se i sa 200l, kao što je bilo kod mene. Kao što je već napisano broj oragnizama mijenja količinu zagadjanja u akvariju, tak da onaj podatak za skimmer o količini vode koju može obraditi obično je neistinit u ralnosti.
Za akvarij 160 l ja bih uzeo skimmer za akvarij preko 500 l minimum, a možeš za 1000 l.

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #17 u: Svibanj 10, 2009, 13:21:58 poslijepodne »
u svakom slučaju moram još dobro razmotrit šta ću sa skimmerom jer se nebi tio zeznit....

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #18 u: Svibanj 11, 2009, 10:09:07 prijepodne »
dali neko ima iskustva sa ovim skimmerom - turboflotor blue 1000 aqua-medica? čini mi se da nije loš pa me zanima ako ga neko ima ili ima sličan....

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #19 u: Svibanj 11, 2009, 10:22:04 prijepodne »
a da pogledaš dva posta iznad svoga.

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #20 u: Svibanj 11, 2009, 12:02:56 poslijepodne »
a da pogledaš dva posta iznad svoga.

nije mi jasno na koji se model odnosi jer na stranici od zastupnika kod nas stoje dva modela 1000, turboflotor 1000 multi sl i turboflotor blue 1000....a za zadnji piše samo turboflotor blue....znači ovaj zadnji je taj klasik.....

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Svibanj 11, 2009, 14:43:44 poslijepodne »
ovaj blue ti je neki noviji model.

Onaj crni koji mogu i u sump i izvan njega su klasični model oznake Aqua Medic Turboflotor 1000 Multi SL , meni je ostal taj kad sam kupio novi, mozes si malo pogledati na netu, ak se odlucis za njega mozes mi se javiti, na mojem je nova verzija pumpe Aqua bee, cijena je povoljna, ali ja bi ti preporucio jaci skimmer. Jedino ako neces prenatrpati tank, a to sumnjam da neces napraviti.

Pozz!

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #22 u: Svibanj 11, 2009, 15:51:14 poslijepodne »
da da to me je zanimalo koji je model... :up:...tnx....ma pretrpavanje sigurno... ;)...

Offline riki_lh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #23 u: Svibanj 11, 2009, 19:57:23 poslijepodne »
ma i ja san gledao taj turboflotor blue.. ali ima dosta slabiju pumpu (1200, a klasični ima 2500)pa predpostavljam da je i slabiji skimmer...
preptostavljam..  nisam probao..

><((((º>

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #24 u: Svibanj 11, 2009, 20:23:21 poslijepodne »
je je slabiji je skimmer....