Srpanj 25, 2025, 13:26:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Oskar uziva, Beata pita  (Posjeta: 10741 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Beata

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zgb
Odg: Oskar uziva, Beata pita
« Odgovori #50 u: Lipanj 14, 2009, 00:49:54 prijepodne »
dobra učenica!  :klap:

no, mali dodatak - anubias nije oduševljen s puno svjetla, ali ga ipak voli, kao i svaka biljka - problem je što jako sporo raste i na njega se vrlo rado lijepe čupave alge (da vidite mog kod gupića....izlega ko čupavi Joe a ne ko biljka! ;))....
i, ima ga nekoliko varijeteta - od majušnog, s listićima poput nokta od malog prsta, do velikog, s lijepim i velikim listovima....
a svi traže sličnu njegu!
JOj, hm, kh kh, ja bih biljke, al ne bih alge! Imam li neke šanse za tu izvedbu? Kad vidim sve to vaše predivno bilje (smilje i bosilje), jadna moja plastičnjača - odmah ju počnem nekak manej voljeti.....schmrtz!

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #51 u: Lipanj 15, 2009, 17:09:42 poslijepodne »
JOj, hm, kh kh, ja bih biljke, al ne bih alge! Imam li neke šanse za tu izvedbu? Kad vidim sve to vaše predivno bilje (smilje i bosilje), jadna moja plastičnjača - odmah ju počnem nekak manej voljeti.....schmrtz!

Nema tu nikakav šmrc,šmrc  :D
Ili hočeš biljke(prave,naravno ) ili nećeš  :P
A ove popratne pojave češ rješavati usput,meni još nema nikakvih algi a kad dođu,lijepo ću pitati babymum -koje su i šta one hoće i šta da radim

Tako i ti,  ;)

A moje biljke,tko zna hoće li uopće uspjeti,za sada su tu  :P
ali mi je to sve nekako šuš-muš,ja bih ipak da mi prvo narastu pa da mi ih onda ove moje zvijerkice potamane
Možda ti imaš više iskustva sa biljkama općenito pa će tvoje iz prve opstati i bujati i bujati ....
( ovo mi je prvi put da sam nešto posadila )

Jesi li kupila šljunak  :question: i jesi li počela štogod oko akvarija ( novog )

A biljke nisu baš ni jeftine,pogotovo ako ih treba nanovo kupovati i saditi
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Srpanj 08, 2009, 23:19:49 poslijepodne »
dobra učenica!  :klap:

no, mali dodatak - anubias nije oduševljen s puno svjetla, ali ga ipak voli, kao i svaka biljka - problem je što jako sporo raste i na njega se vrlo rado lijepe čupave alge (da vidite mog kod gupića....izlega ko čupavi Joe a ne ko biljka! ;))....
i, ima ga nekoliko varijeteta - od majušnog, s listićima poput nokta od malog prsta, do velikog, s lijepim i velikim listovima....
a svi traže sličnu njegu!
Gdje smo ono stali? A... anubias! Dakle, da li ce mi se odmah naseliti alge, ako nabavim anubias? Nadam se da ova pitanja nisu slična onima - kad će biti smak svijeta itd (tj pitanja na koja nitko ne zna odgovor, al ih (bedasti) početnici kao ja ipak postavljaju!!). Al, imam ja jos tih pitanja: ako se nastane alge, da li je to štetno, ili se radi samo o estetici? Da li onda stupaju na scenu pužeki koji jedu te alge (slobodno se koturajte od smijeha, ako sam sve pomiješala). Kad je Oskar doplutao u naš zivot, rekla sam - ok, sve može, ali ne stignem se baviti  biljkicama, plastičnjača ide u akvarij i to je to. A sada me tako privlači ideja neke prave biljkice.... Inače, Oskar je postao skoro skroz zlatan, nije više narančast, nego baš zlatan. Možda je on ona zlatna ribica koja ispunjava želje.... Meni je već jednu ispunio, a to je da sam tako dobre volje uvijek kad ga vidim!

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #53 u: Srpanj 09, 2009, 07:43:18 prijepodne »
anubias jako sporo raste i zato se alge vole naseliti na njega...ali je jako dobar za akvarije s relativno slabim svjetlom...

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #54 u: Srpanj 09, 2009, 13:50:57 poslijepodne »
Gdje smo ono stali? A... anubias! Dakle, da li ce mi se odmah naseliti alge, ako nabavim anubias? Nadam se da ova pitanja nisu slična onima - kad će biti smak svijeta itd (tj pitanja na koja nitko ne zna odgovor, al ih (bedasti) početnici kao ja ipak postavljaju!!). Al, imam ja jos tih pitanja: ako se nastane alge, da li je to štetno, ili se radi samo o estetici? Da li onda stupaju na scenu pužeki koji jedu te alge (slobodno se koturajte od smijeha, ako sam sve pomiješala). Kad je Oskar doplutao u naš zivot, rekla sam - ok, sve može, ali ne stignem se baviti  biljkicama, plastičnjača ide u akvarij i to je to. A sada me tako privlači ideja neke prave biljkice.... Inače, Oskar je postao skoro skroz zlatan, nije više narančast, nego baš zlatan. Možda je on ona zlatna ribica koja ispunjava želje.... Meni je već jednu ispunio, a to je da sam tako dobre volje uvijek kad ga vidim!

Ma kakav početnik,ti si napredni član  ;)

ja imam od početka anubias i tek sad su mi se pojavile neke alge(žute točke) ali samo na staklu ,i naravno bez problema sam to skinula (krpom )
Evo baš gledam,staklo mi je mutno na nekim mjestima,ponovo su se pojavile a nema ni deset dana da sam očistila
ali zato i ja nabavljam pužeka i jednog čistača misgića(nikako zapamtiti njegovo ime pa ja to odmilja )

I moj Rei je promjenio boju,sad je još ljepši,ustvari svima je boja još sjajnija

A ja imam tri zlatne....koliko će tek meni biti ispunjenih želja (možda su moje sve tri ribice one koje ispunjavaju želje  :D )
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Srpanj 09, 2009, 23:18:56 poslijepodne »
E, sad - ti bi odma da sve tri ispunjavaju 3 želje... Polaaako ! Zezancija, ne obaziri se. Dakle, kažeš da se alge lako čiste. Mislm da cu ih onda nabaviti. Biljke, ne alge.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #56 u: Srpanj 10, 2009, 07:47:00 prijepodne »
zlatice ispunjavaju sve želje ako su razumne i imaš strpljenja čekati....a uz to čvrsto radiš na tome da se ostvare!  :D :D :D

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Kolovoz 22, 2009, 01:03:10 prijepodne »
Ovo bi trebalo biti upućeno prvo Unki, autoru nezaboravnog haikua "Tri ribice u vodi s česme, jadne li su one bile", no nekako mi dodje da se pozalim svima - jer sam zaista jučer vidjela tri ribice u vodi s česme, jadne li su one bile. Totalno mi se stisnulo srce kad sam to vidjela i tek sada definitivno i potpuno razumijem neke postove koje sam čitala, kad su ljudi opisivali slične situacije, a ja sam mislila da pretjeruju.
Ovak je to izgledalo: gospodja u jednoj galeriji ima akvarij na pultu, zamišljeno kao ukras. NO to je POTPUNA KATASTROFA. Akvarij ima 12 litara, u njemu su dva karasa i jedna betta.
Nema šljunka na dnu akvarija, nema ničega osim 3 morske školjke, za ukras(kaže gospodja). Nema filtera, nema pumpice za zrak.
Ribice jadne stalno idu na površinu, traže kisik. Pokušavam dati par savjeta, no oni se odbijaju kao ping-pong loptice od zida. Gospodaj svaki drugi dan mijenja svu vodu ribicama, nekakvom keficom čisti te morske školjke (cijela stvar se dešava u jednom selu na Krku).Na svaki savjet gospodja odmahne rukom "Ma, dobro je njima".  :roll:
Pokusavam ocajnicki potez:"Mozda ih želite nekome dati?", pri tome mislim na sebe. Ne želi.  :(
Odlazim iz galerije i definitivno mi je teško kad ih se sjetim. Jadne ribice, a ja nista ne mogu napraviti.Rekla sam joj da im bar mijenja vodu koja odstoji najmanje 24 sata (a i nema puno vise vremena, jer ona svakih 48 sati mijenja svu vodu) , rekla je da bude.Barem to!

Inače, što se našeg Oskara tiče (oskar koji nije oscar, nego karas, komet(ak sam dobro zapamtila), mladi gospon  :)je jako dobro podnio odvajanje dok smo mi na godišnjem.Mislim da je on to podnio bolje od mene, ja sam ga sanjala često, u raznim situacijama, prvo da je naraso preko 1 metar,  i da ne stane ni u jedan akvarij, onda drugi puta sanjala da je bio pun nekih smedjih algi, ko da ima dlake po sebi...totalno me brinuo u snu. Na javi je sve bio ok. Imamo divnu susjedu, koja ga je hranila prema njegovom ustaljenom ritmu, svaki petak (sve u svemu 2 petka) mijenjala vodu koju smo mi ostavili (s acqua safe-om) i sve je prošlo super. Sad je hazbnd u Zg, pa ne gnjavimo vise susjedu. Inače, Oskar  ;) je vec neko vrijeme u vecem akvariju, nije vise u 15 litara, no predstavljanje, uz fotke, čim bude vremena. :)

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #58 u: Kolovoz 22, 2009, 09:12:28 prijepodne »
Beata, odmah mi je lakse kad citam tvoj post i vidim da ima jos ljudi koji svoje ribice vole kao i pse i macke.
A sto se tice tete u ducanu i neljudskih (neribljih :) ) uvjeta... Ja sam prekjucer bila u Pet centru Drvinje. Pazi molim te kaj oni skupa drze u akvariju. Hrpu gupija i dvije muske bette. Kuzim kad su ljudi pocetnici, ali bar ima ekipe koja zeli prihvatiti savjet, ali ove budale koje bi kao trebale biti strucne me fakat izlude. A vec sam im jednom rekla da maknu bettu od gupija jer im je raskomadala repove i ajd to su bar poslusali tad. Inace, veliko buuu svima koji muce zivotinje. I sad kad se vec jadam, u veceri za pet jedna glupaca je na stolu kao "ukras" drzala ribicu u nekoj majusnoj zdjelici velicine case. Joj, sva sam se uzrujala sad.  >:(

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Kolovoz 23, 2009, 00:10:11 prijepodne »
Ribica, pas , mačka, iguana, prepelica, ...meni je to sve isto.Ak vec imamo zivotinju, onda ju drzimo kak se spada. Ili ju poklonimo. Neke zivotinje bih imala, neke nikad ne bih. I u ovoj galeriji su te ribice ZA UKRAS. Ma, necu sada opet o tome, pošandrcat cu. E, da, u ZOO-Amazona, u Zg uredno imaju bettu uz zlatne. Nitko nikog nije raščerupao, ali temperatura ne moze za sve biti ista. Ajajajaajjj... Dosta.
Kakve ti imaš ribeke?
Ako je ovo prelazak u off, javi se na pp. Ak ovo vidi netko od moderatora, pa ako uz to ima i vremena, pliz da mi objasni granicu off-a. Tenkju. :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #60 u: Kolovoz 24, 2009, 21:12:54 poslijepodne »
off je kad se krene razglabati o nečemu što nije tema posta....dakle, onda se otvori na pripadajućem forumu nova tema i udri! :)

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Kolovoz 26, 2009, 00:10:05 prijepodne »
Ma jasno, to kuzim...ali ako te tok misli povede na neka razmišljanja....NO, vidim da su moderatori uvijek blagonakloni. :)