Kolovoz 05, 2025, 07:01:16 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Hrana za zebrice...  (Posjeta: 1477 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline RedEX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zenica / BiH
Hrana za zebrice...
« u: Svibanj 03, 2009, 15:58:05 poslijepodne »
pozdrav... :hat3:
u velikom aq imam 4 zebrice koje se non-stop ganjaju...dakle bez ikakvog reda,sve su "ganjale" i bile "ganjane"... :D
prije par dana sam primjetio da se situacija promijenila...3 zebre su letale oko samo 1...na osnovu toga sam zakljucio da ustvari imam 3 muzjaka i 1 zenku...jer su sva tri muzjaka naizmjenicno obletala zenku...te nisu napadali jedan drugog...
danas sam obavljao rutinsku kontrolu filtera,da bi na moje izenadjenje primjetio 2 male ribice kako plivaju u filteru...poprilicno su sitne,te se sam cudim kako sam ih primjetio...odmah sam posumnjao na zebrice jer samo njih i neonke imam od ikrasica,neonke sam otpisao jer nikada nisam vidio aktivnost izmedju njih...za opis malaca mogu samo reci...da su skroz sitne,tesko uociljive,spicastog su izgleda...manje su od malaca guppya i sl...pregledao sam po forumu slike ostalih clanova koji su mrijestili zebrice,te sam prepoznao svoje malce...
znam da su male sanse da oni prezive, i odrastu jer su ipak samo 2...nemam srca da ih ostavim samo tako da uginu,pa bih se potrudio da im priustim kakve-takve uslove za zivot...dok malo odrastu prebacio bi ih u mrijesni aq jer ih sada ne mogu nikako uhvatiti,prolaze kroz mrezicu :D
imam samo jedno pitanje za vas...
procitao sam u jednoj od tema da se za njihovu ishranu moze koristiti kuhano jaje/zumanjce...
zamolio bih vas da mi to malo pojasnite...sta,kako da pripremim to...kako da ih hranim,kolike doze i sl...ne bih vas mucio sa ovim da ima kupiti artemije kod mene u gradu,ali nema :(
znam da zvucim smijesno, ali ipak ovo je moj prvi slucaj sa bebama ikrasicama... :D

pozdrav...   :biker:

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Hrana za zebrice...
« Odgovori #1 u: Svibanj 03, 2009, 19:16:53 poslijepodne »
kuhano jaje,mrvicu mrvicu žumynjky mđu prste i daj im to..ja sam svoje zebrice tako :up:
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline RedEX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zenica / BiH
« Odgovori #2 u: Svibanj 03, 2009, 23:04:54 poslijepodne »
nazalost samo je jedna ostala zebrica...dobro se drzi,poprilicno je zivahna...
ova druga se negdje izgubila ili je uginula...ali nema veze...potrudit cu se da ovu odrzim na zivotu :D
vidio sam vise tema o zebricama gdje Faber dajes savjete...pa bih te zamolio ako nije problem...da mi nesto napises o njima...ili barem link da mi das gdje mogu naci odgovore na pitanja kao sto su..."kako razlikovati muske/zenske,kako se ponasa "skotna" zenka,koji su uvjeti potrebni za polaganje ikre i sl. pitanja...  :huh:

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #3 u: Svibanj 04, 2009, 10:24:13 prijepodne »
Kako je uginula  -? ? Pa njih ti je lako razlikovat zenka ti ima srebreno tijelo sa tamnoplavim prugama koje su vodoravne a muzijak ima zlatne pruge istog smjera  :) . Ali eto neka ti kolega Faber malo to detaljnije  :up:
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.