Srpanj 19, 2025, 23:39:56 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pliz pomoć!!!  (Posjeta: 1671 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline indigo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Pliz pomoć!!!
« u: Travanj 28, 2009, 21:00:16 poslijepodne »
Molim vas pomagajte...
Znam da ova tema treba vjerovatno u "bolesti" ali nisam ubiti siguran jel u pitanju bolest ili je možda posljedica fajta!
Znači budući sam u Zagrebu svakih 10 dana frend mi provjerava stanje akvarija cca 1 tjedno i danas kad je došao u stan javlja da mi je jedan ciklid odapeo i leži na dnu među kamenjem i da mu jedna žuta ne izgleda baš dobro!
Budući da se ne kuži u ribe uopće baš kaže da je ta mrtva pobjelila i da ne zna koja bi mogla bit.
Sad će je izvadit i metnit u friz!
Sad me zanima budući da kad je bio prije 4 dana i bilo je sve,ako je mrtva recimo max. 4 dana,jel dosta da promjeni trećinu vode i ubaci FFM do sutra dok ja dođem!

Alge i ostalo je ok,akvarij izgleda čist i to...
« Zadnja izmjena: Travanj 28, 2009, 21:09:25 poslijepodne od indigo »

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Pliz pomoć!!!
« Odgovori #1 u: Travanj 28, 2009, 21:25:40 poslijepodne »
moju su danas iskasapile ribe, uletila u filter te je ja vratim u akvarij, dok sam s posla dosao pojele su joj sva peraja i otkidale komade mesa, supruga mi rekla da ju je vise riba napalo dok je nisu ubile bukvalno, danas ubacim ruku u akvarij da je izvadim bar ono sto je od nje ostalo napadnu i mene hehehee. Mogu vam reci za njihovu velicinu da imaju zestok ugriz.
Ciklid je to :up: a sto se tice tvog slucaja provjeri no2 i no3.
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline indigo

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 28, 2009, 22:41:52 poslijepodne »
Mislim po opisu ribe od frenda da bi mogla bit ženka koja je nosila pa su je možda pred kraj umornu zatukli muški!
Mislim da sam svemu u biti JA na kraju kriv!
Od početka formiranja akvarija nisam imao nikakvih problema no zadnji put sam jedva ulovio mog hibrida kojeg sam trebao udomit!
Čekao je dva dana u mrežici dok se subdominantni za to vrijeme ofarbao i počeo kur... pred njim i ganjat njegove ženke koje je on uvijek "rješavao",budući da mi ljudi nisu došli po ribu kako su rekli ,a morao sam nazad u Požegu,bilo mi ga žao pa sam ga pustio nazad!Budala  :-X
Naravno odmah je nastao fajt njih dvojce i bio je lom u akvariju koji sam i uspio snimit čak!
Budući da je tad fajt popušio hibrid koji je dotad bio na tronu i povukao se mislio sam ok,bar će mi normalni sad parit ženke!
Tko zna sad što je bilo,utvrdit ću valjda sutra tek!
Frend je promjenio vodu i ubacio Easy Life FFM pa će valjda izržat to tako do sutra!
Uf  :roll:

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #3 u: Travanj 28, 2009, 22:59:53 poslijepodne »
Nemaš brige, mijenjanje vode nije nepohodno ali ako želiš nikad nije na odmet. Kada se ribe slabo hrane jače su agresivne a kad ih dovoljno često hraniš mirne su ko gupije. Ja ih hranim 2-3 puta dnevno i možda je to ključ zašto mi ne jedu ni bilje.

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 28, 2009, 23:08:49 poslijepodne »
Ma sve ce to biti ok mora se stvoriti balans,sad ti kazem ovaj je bio boss i uletio u preljevni filter ja konj nisam napravio cesalj na preljevu tako mi ribe stalno preljecu u i van akvarija za neka 4 sata je izgubio boje,a boga mi i dozivio je stres, stim kada sam ga vratio u akvarij povukao se pod stijenu i izvirivao ispod, dok je drugi muzijak vec zauzeo teritorije,koje nikad nisu bile njegove i obojio se ko indijanac,kada je skuzio ovoga poceo ga je maltretrat jer je ovaj bio pofino iscrpljen dok se pokusavao vratiti nazad sto mu nije uspjevalo. Tako za vecinu gresaka i gubitaka mozemo kriviti uvijek sebe.Stoga ti predlazem da u svom slucaju ipak ispitas kvalitet vode. A ipak je moguce da je zenka zaplatila ko i moja dok ju je muzijak iscrpljivao do smrti.

Offline indigo

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 28, 2009, 23:17:17 poslijepodne »
Što se tiče hranjenja to si sigurno u pravu!
Moje biljke nisu dirali preko mjesec dana u akvariju no kad sam prčkao malo po hranilici da smanjim(jer su previše kenjali i znalo je malo hrane ostat po pijesku jer ne možeš to nikad namjestit idealno),smanjio sam izgleda previše pa kad sam se vratio sljedeći put skresali mi svu valisneriju na dužinu 10 cm!
Dok sam u Zg-u i hranim ih iz ruke 3-4 puta po malo koliko stignu pojest ,a da ne padne,mirni su ko bubice!
Nadam se samo da nije neka bolest,mislim da tako nešto ne bi trebalo bit jer sam zadnju ribu ubacio više od mj.dana!
Jedino ako nije neki tip ptičije-svinjsko-ljudsko-ciklidne gripe!  :roll:

Offline indigo

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 28, 2009, 23:22:37 poslijepodne »
Sutra do 17h dok ne stignem u ZG neću znati,pa kad vidim javim!  :up:

Offline indigo

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 29, 2009, 21:04:30 poslijepodne »
Dakle ovako, nije baš sjajno kao što sam se nadao!
Osim što sam ustanovio da je preminula riba ženka N,dumbija,danas sam 2 sata tražio još jednu po akvariju jer sam imao 4 kom,prij 20 min je izašla van ispod kamena iznemogla skroz i uginula mi točno pred očima!
Mjerio sam nitrite i nitrate i nisu ništa van normale nego inače(s tim da imam tetrine 7u1 lističe pa ne znam koliko je precizno)!
To su mi inače najmirnije ribe i muški također tak da ne vjerujem da su mi zatukli ženke!
Sad što da radim dalje ?kako da utvrdim razlog da li je bolest ili nešto drugo!?
Prije nešto više od mj dana sam ubacio zadnju ribu 1 kom!
Jedino što sam ubacio još bilja(kripte) prij nekih 12 dana i u mix hrane dodao još jednu vrstu!
Također sam ubacio nazad hibrida kojeg nisam uspio udomit pa se malo promjenila struktura i pozicija riba po rupama!
Prekomjerno hranjenje nije u pitanju a sva hrana je za biljne ciklide!
Što da ubacim u vodu za svaki slučaj ako je neka bolest?
Da li da još mjenjam vode?
Evo slika i druge N'dumbi  :'(

Offline moke

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 29, 2009, 21:37:20 poslijepodne »
pogledaj datum upotrebe hranu koju im dajes,djeluje mi napuhano malo.Listici nisu losi ja ih koristim,malo vise pokazuju boju nego sto jeste pa tako da ne brines.kakva ti je filtraacija

Offline indigo

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 29, 2009, 22:11:04 poslijepodne »
Prebacio sam temu u bolesti jer sam izvadio sad još jednu onemoćalu ženku a i muški N'dumbi ne izgleda dobro!

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #10 u: Travanj 30, 2009, 01:36:21 prijepodne »
posto sam vidio temu pod bolestima i tamo ti postavio par pitanja pa da se ne ponavljam  :-[

samo ndumbi-ji ti stradavaju?
moguce da ih netko zatuce, sta imas jos od riba u AQ?

Offline -JZH-

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
    • http://www.ciklid.rs
« Odgovori #11 u: Travanj 30, 2009, 16:26:38 poslijepodne »
Riba na slici nije stradala od tuce, mislim da je BLOAT u pitanju, previse hrane, to je moje misljenje.
Koju hranu koristis?!
Pozdrav,Joca

Offline indigo

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 02, 2009, 14:05:42 poslijepodne »
Evo pozdrav iz sunčanog bola!
Kao što sam još prije rekao od hrane koristim JBL za biljne ciklide+moj domaći mix već isto 5mj,jedino što sam dodao u mj. dana je jednu hranu samo za algojede s skoro ništa proteina a dosta spiruline!
Znam da riba izgleda čudno na slici tako jer sam je držao na papiru pa je ispala okruglasto,vjerujte nije bloat-nisam ga nikad imao!
Malo bi bilo čudno da ugibaju samo Goldi!
TO je satrao sigurno hibrid jer je si tražio novu poziciju u akvariju odkad je spušio glavnu!
Lijevu stranu je držao muški Goldi sa svoje 4 ženke i bio je kraj njega i još jedan subdominantni sve je funkcioniralo,nikad se nisu dirali!
Kad sam skužio da mi je prva mrtva ustvari muški manji goldi i izvukao još dvije oneoćale ženke od kojih je jedna umra isti dan a druga slijedeći,drugi dan sam skroz prije puta buljio u akvarij!
Na kraju skužim da se tamo muva hibrid i maltretira sve!
Najviše je napadao zadnjeg Golda koji je već bio onemoćao!
Budući da nisam htjeo rasturat cijeli akvarij i nisam imao više vremena,pokušao sam ulovit hibrida na jednu foru kao zadnji put,nije išlo al sam bar ulovio onemoćalog Golda!
Goldi je u velikoj mrežici u istom akvariju,na dnu je plosnati kamen da ga ribe ne vide i ne maltretiraju odozdo, lijevu sam drpu povadio i ispremješao dok se vratim.
Bio frend jučer i rekao da su sve ribe žive i da se goldi oporavlja te čak jede i u mrežici.
Dakle svi možete zaključit o čemu je 99% riječ...
Hibrid će na lomaču kad se vratim.
Pozdrav svima i hvala..