Inače koji DC uzeti..čitao sam na forumu da je jedan član imao problema s jbl-ovim ..krivo mu je pokazivao pa je pogušio ribe u akvariju..
ne znam kakav je to JBL DC, ali u DC ide par ml kh=4 otopine i 5-7 kapi Ph reagensa i to zajedno daje plavu boju, kad se stavi u akvarij ovisno o količini CO2 mijenja boju (zelenkasta je OK, plavkasta znači manjak a žuto zelena je višak CO2, ne bi sada o detaljima), mislim da nema veze kakav je DC, ljudi si ih sami rade na razne fore,ja kupio neki jeftilen iz Kine, važna je točna otopina i ona uvijek pokazuje ispravno
Slijedi tekst koji je napisao Lp:
Kako napravit kh=4 otopinu?
Dodajte 6 grama sode bikarbone u 1 litru destilirane vode. To nam daje 1 litru vode kh=200 vrijednosti. Sada uzmite 10 ml te vode i pomiješajte sa 490 ml destilirane vode i dobivate 500 ml vode sa kh=4 vrijednošću.
Pošto nemaju svi precizne vage, al imaju kh testere, može se na određenu količinu destilirane vode dodavat po malo sode bikarbone dok mjerenjem ne dobijete kh=4 rezultat.
opet ja: ode se u prvu apoteku i oni izvažu tih 6 grama i sve 5, meni su vagali i sastojke za makroelemente i sodu, ženske su uvijek ljubazne