Kolovoz 12, 2025, 15:08:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomoć - zelena končasta  (Posjeta: 739 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Barry

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Pomoć - zelena končasta
« u: Travanj 22, 2009, 15:51:52 poslijepodne »
..lijepi pozdrav svima...

evo ovako...prije dva tjedna formiro sam akvarij od 100 litara...efektivno 90 zbog pozadine...
filter tetratec ex 700, rasvjeta 50W (2x25)...radi oko 12 sati...od početka sam počeo dodavati easycarbo na dnevnoj bazi i profito na tjednoj..unutra se nalazi i nutrafinov co2 reaktor sa ljestvicama i zračni kamen koji dodaje zrak i dodatno mreška površinu...od biljaka se nalazi 5 kriptokorina i tepih od cube koji se lijepo počeo formirati..otprilike pola vode je destilirana a pola pipovača...ipak malo više destilirane....

e sada mi se lagano počela formirati zelena končasta koja bi uzela maha da je ne odstranjujem fizički..imali netko možda neki dobar prijedlog..znam da ima dosta postova o tome ali nikako da pronađem nešto konkretno....i oko ljestvica mi se počela javljati neka čudna sluz..onako bjelkasta...
molim pomoć...

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Odg: Pomoć - zelena končasta
« Odgovori #1 u: Travanj 22, 2009, 15:56:26 poslijepodne »
Hm...mogu ti samo reći da ti nema neke vajde od CO2 ako ti se puno mreška površina,izbacuje ga van.

Offline Barry

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Pomoć - zelena končasta
« Odgovori #2 u: Travanj 22, 2009, 15:57:30 poslijepodne »
e i još nešto...podloga je nekakav supstrat malo veće granulacije koji sam kupio u viliju a iznad toga je kvarcni pjesak