Lipanj 28, 2025, 11:01:42 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Uspavljivanje gekona  (Posjeta: 3639 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profi23

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
Uspavljivanje gekona
« u: Travanj 20, 2009, 14:42:23 poslijepodne »
Kao posljedica problema od juče, zanima me dali je netko probao ili zna način kako uspavati ili bar umiriti guštera da se može neki problem riješiti...

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Odg: Uspavljivanje gekona
« Odgovori #1 u: Travanj 20, 2009, 16:00:46 poslijepodne »
Pa jesi bio do veterinara?
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #2 u: Travanj 20, 2009, 16:12:46 poslijepodne »
Zar ne bi bilo bolje da se gušter odnese veterinaru?

Umiriti guštera možeš tako da mu se spusti tjelesna temperatura. Samim time mu se usporava cijeli metabolizam. Ja to ne preporučam, jer takva akcija za sobom uvijek može donjeti neželjene nuspojave.

Uglavnom ja male zahvate čiščenja nekih ranica i slično tome na gušterima radim tako da ih položim na mekani ručnik, a ostatkom ga cijelog prekrijem. Nakon par minuta kada se malo umiri, polako otkrijem dio koji se treba tretirati ili čistiti, a druga osoba lagano pridržava guštera... 
Progooglaj malo o hibernaciji i samoj pripremi za hibernaciju.

Ako već budeš sam radio, bitno je imati strpljenja i trebaš biti oprezan, da ne ozljediš životinju.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline profi23

• Punopravni član
    • Panonsko more 2
« Odgovori #3 u: Travanj 20, 2009, 17:43:34 poslijepodne »
Ima jedan veterinar ali naplaćuje suhim zlatom. ovo sam informativno pitao...
Danas ide veterinaru...

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
« Odgovori #4 u: Travanj 20, 2009, 22:43:01 poslijepodne »
Vrba je nekidan pisao o veterinarskoj stanici Šapa i da tamo radi jedna cura koja se dosta razumi u gmazove i ima dosta iskustva u lječenju istih. pa eto otiđi tamo pa se raspitaj, kaže da su oni najkompetentniji koje ćeš nač na našem području.

http://www.serbus.net/sapa/
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline profi23

• Punopravni član
    • Panonsko more 2
« Odgovori #5 u: Travanj 20, 2009, 22:44:43 poslijepodne »
Još da sam u Zagrebu....

Ma riješićemo mi to u Osijeku, i imaću jedno novo iskustvo.

Offline tictac1

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Travanj 26, 2009, 14:39:55 poslijepodne »
ako smijem nesto primjetit, ova vetrinarka koja se spominje sapa, to mislite na maju jel tako?

ovo sto cu napisati pisem iz mog osobnog iskustva, ako zelite da vam guster prezivi, nemojte ga nositi maji, moga je skoro ubila, dala mu je kalcij, a nije bilo nikakve potrebe za tim, i nezna osnovne stvari o gustrima, kao npr da day gecko moze imati samo dva jaja, nije zabiljezen slucaj da ima vise, i moja je izbacila dva, a ona je napravila paniku da ih mozda im jos unutra, a to nemoze biti jer kao sto rekoh imaju dva jaja i to je to. tada to nisam znala, ali eto sada znam.

ponavljam ovo je moje osobno iskustvo, i ja joj nebi za nista vise odnijela gustera, je ona divna i krasna, ali ne kuzi se u gustrea a glumi da se kuzi. eto samo to

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 26, 2009, 20:12:08 poslijepodne »
uf... teške optužbe od nekog ko se samo skriva iza nadimka na forumu...

osobno imam puno povjerenje u Maju, i svoje životinje po potrebi nosim kod nje...

što se tiče kalcija.. kako on može naškodit gušteru?

Offline tictac1

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Travanj 26, 2009, 20:50:51 poslijepodne »
ne skrivam se ja iza naicka na forumu, mogu ja to njoj uvijek reci u lice nije problem, vidi ne optuzujem ja nikoga, par puta sam napomenula da je to moje iskustvo s njom, za pse i macke ona je super, ali bas da se kuzi u gustere i nije, ili oces reci da je ok gustera pikati sa ogromnom iglom, day gecka od nekih 15 cm, i jos ga onda ne uspije 3 puta upiknuti, i napravi mu rane,sorry ali to po meni za nekoga ko se kuzi u gustere i vec im je davao injekcije. a cuj nisam ja strucnjak pa da znam za sto se daje kalcij ili ne daje. moj guster je izlego dva jaja (kasnije sam saznala da day gecko samo ima dva jaja), ja posto nemam iskustv i relativno sam nova u tome, a i nisam imala zenku do sada, nisam znala kaj je to sada, i dobila sam njen broj, otisla kod nje,prvi put bez gustera, donijela uzorak jaja, ona napravila frku, da kao nemaju ljusku nisu kalcificirana, i da ako guster do sutra ne jede da ju dopeljamo, tek kasnije sam od pravih ljudi saznala, da gusteri izbacuju jaja, iako ne bili oplodeni, i da naravno da u tom perijodu ne jede, ko zena kada je trudna, ugl iduci dan nije jela, i mi ju zovemo, i sta cemo, dovedite ju, mi ju ulovimo jedva (guster nikada nije bio u ruci i ona je to znala) i stavimo u jastucnicu kako je ona rekla,
dovedemo ju, ona crna, ne zelena nego crna, ona ju izvadi, kaze treba infuzija i kalcij, infuziju joj da sam malom iglom, sve ok, upikne ok, i neznam ni ja zasto (to samo ona zna) kalcij joj ide dati sa troduplo vecom iglom (cemu ako je ova prva mala igla dobro prosla) i prvo u nogu, nejde, zguli joj ljusku, obrecne se na mene, jer sam pitala dali je to ok, i kaze da nemoze ona tako raditi i da izademo van ili sutimo, drugi put ju ide pikati u dio trbuha, (sto sam isto cula da se tu gustrima ne daje jer se mogu organi probiti), opet ju zagrebe, zguli ljusku, ja kazem pa daj uzmite onu malu iglu, nisam to mogla vise gledati, ona uzme tu manju i u nogu joj da kalcij. i aj doma pa se cujemo. tu vecer guster povraca, od soka vadenja, i mi iduci dan idemo kod nje da vidimo kaj je, ona kaze a nista povratila je , ajde cujemo se ako kaj bude, iducih 10 dana guster ne jede (poslije sam saznala da se kalcij ne daje osim ako nije nesto jako ozbiljno, a ona je izbacila dva jaja, znaci nije bilo potrebe ju uopce dovoditi jer,ta vrsta i moze imati samo dva jaja, a kalcij se talozi na organima, i boli i zbog toga i soka ona nije jela) ostalo je povijest, ali ne zahvaljujuci njoj. ona tog gustera nije vidjela vise, niti ce ga vidjeti vise.

eh sada mi ti ljepo reci, ti se kuzis u gustere kolko sam skuzila, jel tako, ja priznajme da s ene kuzim tolko ko vi (ja bar to priznam pa se ne mijesam u ono o cemu neznam), dali je u redu da neko ko sebe naziva veterinarom za gustere da nezna da day gecko ima dva jaja, i znaci logicno dode ti netko uspanicen kaze da ja izbacila dva jaja, ti onda kazes ne brinite, pusitie ju na miru par dana, i biti ce sve ok, a ne frku i paniku, da ona ima jos jaja u sebi, i ako ih ne izbaci da ce umrijeti, naravno da sam se ja prepala, svako bi.

vidi ja se ne zelim svaditi niti prepirati, evo sada sam ti ispricala moje iskustvo, pa ti reci dali je ok od nje sto je to napravila i dali bi ja sada nakon toga trebala reci da je ona ok veterinarka? nego koje zivotinje si ti njoj vodio? ja sam napisala da u ove obicne zivotinje ja ne kazem, ona se kuzi, ali ipak za ove egzoticne malo vise moras uciti da bi znao.
i nemoj sada reci da je ovo sto je napravila ok, jer ti je frendica, nemoj biti pristran, jer eto meni je skoror ubila gustera, guster sada je super, jede i sve ali kazem ne zahvaljujuci njoj, nego nekom desetom.
eto reci jesam ja u krivu sto ju najblaze receno mrzim, sorry ali meni je moj guster jako vazan, i ako vec nekome dam povjerenje da ga pika, onda bi rado da se ta osoba kuzi u to sto radi, a nne da kaze da da kuzim se ja samo da ispadne frajerica, a ustvari nema poima, jer namece se pitanje kolko ona voli ziuvotinje ako joj njen ponos ne dopusta da kaze vidi ja se ne kuzim u to, evo ovaj i ovaj se kuzi.

sorry na off topicu, ali eto voljela bi zaista da mi odogovoris dali je to ok, i dali sam ja na nju ogorcena bez razloga. nije mi namjera se prepirati ali eto ja sam moje misljenje rekla, i podkrijepila ga cinjenicama, pa bi bilo ljepo da i ti isto ucinis, jer tako ljudi komuniciraju

Offline Tinny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #9 u: Travanj 26, 2009, 21:03:40 poslijepodne »
nisi i ja te razumijem..nemam ni ja nekog dobrog iskustva s njom..ali ne mrzim je i nadam se da ce mi iduci put znat pmoci ako cu nesto trebat.
=)

Offline tictac1

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Travanj 26, 2009, 21:37:18 poslijepodne »
svi mi imamo svoja iskustva, eto ja mogu reci da ju mrzim i da nebi vise za nista odvela svog gustera tamo, a i nije mi bas jasno da netko ko nema dobra iskustva s nekim, je voljan svog ljubimca voditi takvoj osobi, ja znam di cu iduci put voditi svog gustera, zmiju ili bilo koju takvu zivotinju, a to sigurno nije ona.

ja bi samo voljela da mi matija odgovori na ovih par pitanja (da sada ne ponavljam), jer eto nebih htijela da ispadne da tu ja nesto pricam bez razloga, mislim da stvarno ju imam svako pravo mrziti, jer da je ona nastavila ljeciti gustera sto ti mislis dali bi ona danas jela, ja mislim da nebi, ja sam stekla dojam da ona eksperimentira, e pa sam mojim gusterom nece, ja bi voljela da mozda jos netko spasi svog gustera tako sto ga nece voditi njoj, ali eto nismo svi isti pa nemamo ni isto misljenje o nekim stvarima. eto ja sam svoje iskustvo sa njom ispricala, ako netko ima cinjenice koje pobijaju to neka slobodno napise.

ja mislim da netko ko sebe naziva znalcem o gusterima bi barem ako nista drugo trebo znati kolko koji guster moze imati jaja, a ne se tako nazivati bez pokrica.

Offline vrba73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #11 u: Travanj 27, 2009, 01:27:37 prijepodne »
Dugo sam rasmisljao da li nesto napisati ovdje ili ne.  Malo me najutilo ovo "blacenje" Maje jer znam koliko je Maja dobra doktorica i koliko se kuzi u gmazove.  JEDINA ovdje kod nas u Hrvatskoj. Maja je JEDINA koja ima radnog iskustva po klinikama za gmazove po Europi. Maja je jedina kojoj bi dao i vjerovao da ljeci moje gmazove!  I koja to radi. To mogu kategoricki tvrdit jer imam iskustva i znam sto pricam! A ko sam ja da to kazem? Netko tko ima 36 godina i od ranog djetinjstva drzima gmazove.  Specijalnost su mi zmije kojih imam preko 150 i uspijesno ih godinama drzim i razmnozavam.  Takoder drzim i kornjace.  Drzao sam tokom godina i razne kameleone, gustere, bradate agame (koje sam i uzgajao)... tako da recimo neki ku.... znam! I prije nego sam upoznao Maju sam najcesce gmazove ljecio pomocu prijatelja iz Austrij i Njemacke koji su pak jeb... face, ljudi u svojim 50-60 godinama, doktori, koji pisu knjige o gmazovima, koji se cijeli zivot bave gmazovima..itd... koji su mi svojim savjetima pomagali u ljecenju.  Zanimljivo, njihovi savjeti se dan danas podudaraju s Majinim kada ponekad zatrazim i njihova misljenja.  Tako da sam prestao njih gnjavit i vec preko godinu dana iskljucivo mi Maja vrlo uspjesno ljeci gmazove!
Zasto tako pretenciozan uvod?  Zato sto sam siguran da znam puuuno vise o ljecenju gamzova nego 90% ljudi koji ovdje na web ali i okolo dijele "pametne doktorske" savjete i prozivaju se "ljecnicima za gmazove" sto meni NIKAD nebi palo na pamet ali ljudi, najcesce klinci ih puse jer drugacije neznaju. 
Zato tictac ili kako god se zoves, prije nego krenes ovako javno blatiti osobu koja jako voli gmazove i jako se razumije u njih, dobro si razmisli i poslusaj malo vise strana i u krajnjoj liniji pitaj Maju zasto je nesto napravila ili ne, da ti objasni.  Jer vjeruj mi ona to zna, sigurno puuno bolje i vise nego ljudi koji ti savjetuju kasice i slicna sranja.  Jer po stilu pisanja procjenio bi da imas godina mozda nesto vise nego moja najstarija zmija (koja ima 16 godina), i pretpostavljam da ti je ovo prvi reptil kojeg si ikada dobila ili kupila ili whatever tako da mi je razumljivo da te netko kod koga si dosla i tko je imao vise od dva gustera i dvije zmije jeb... impresionirao i stakla si dojam da sve zna pa tako i ljeciti gmazove? Jel sam puno fulao? E pa nije nuzno da netko tko ima nekoliko gustera i zmija i drzi to par godina dulje od tebe da je automatski doktor za gmazove!
Predsjednik Udruge Ljubitelja Egzotičnih Životinja

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Travanj 27, 2009, 07:49:50 prijepodne »
ja sam nosio guštere ...svoje i od prijatelja... neki su bili gekoni puno manji od tvojeg... i nosio sam i nosim zmije... sve životinje su žive i sad zdrave...   :)

ne razumijem po čemu to ti procjenjuješ da bi tvoja životinja uginula da se je nastavila liječit kod Maje? i da ta injekcija koju je dobila nije pomogla?

ovo za kalcij što prićaš su gluposti.. svi gušteri trebaju dobivat dovoljne količine kalcija... što iz prehrane komercijalnim kukcima i kašicama koje sama slažeš od voća nemogu dobit u dovoljnim količinama... mladi gušteri koji se razvijaju i ženke koje "proizvode" jaja troše puno kalcija na jaja i to trebaju nadoknadit... pogotovo ako je vidljivo da jaja nisu "formirana do kraja kako treba"...

i koji su to tebi stručnjaci pomogli molim te? ajde..ako su stvarno tak super... neću ni ja svoje živine više nosit kod Maje  :D :D :D :D

Offline tictac1

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Travanj 27, 2009, 11:24:10 prijepodne »
fulao si dosta, imam 26 godina, ovo mi je cetvrti gmaz, da dobila sam ga, spasila od groznih uvijeta, i volim ga vise nego ista, i eto ja sam vam ispricala zasto to mislim o maji, znaci eto konkretnu situaciju sam vam rekla. a zasto mislim da bi guster umro, pa mozda zato sto deset dana iza tog dogadaja nije jela. i sta, da sam zvala maju ona bi rekla ajde dovedite ju kod mene da ju pogledam, guster nije naviko na ruke (kazem da je bila u groznim uvijetima, i vi bi bili ludi da ste bili tako), i eto ti opet soka, i vrtimo se u krug. kao prvo nitko od vas nije komentirao kako to da ona nije znala da day geckon ima dva jaja, i nemoze imati vise od toga, ha kako jedna tako priznata , bla bla veterinarka, moze to ne znati? ajde nucite me , mene koja nemam poima. ja sam vise puta napisala da ja nisam strucnjak, da se ne kuzim u ljecenje gmazova, i nikome ne dajem savijete kako ljeciti , niti bi to ikada radila, jer ipak je u pitanju zivot zivotinje, nebi se zezala sa time.ali eto moje iskustvo je takvo, i zar nemogu ja reci moje iskustvo i moje misljenje?
i zasto su kasice sranje? vidim da se ovdije svima savijetuje te kasice, a ona meni nista o tome nije rekla, eto jos jedan propust, na koji sam i zaboravila.
i nije maja jedina koja se kuzi u gmazove.

nebi ovako javno ko mi je spasio gustera, ali eto ja toj osobi vjerujem sto posto, ne zato sto ima 3 gmaza, vise od mene, nego zato sto vidim da zna iz iskustva, a ne iz knijige.

aliu ljudi dragi, ko da cu ja vama tu nesto dokazati, sumnjam. eto oni koji se neckaj odnijeti maji ili ne, imate moje iskustvo i iskustvo ovo dvoje ljudi, pa vi procijenite.
svak najbolje zna za svoju zivotinju, kao i ja za svoju, i postujte i moje ruzno iskustvo sa njom, cemu odmah napadanje.
i jos samo nesto, ajde neka se javi netko, ko se ne kuzi u gmazove, a ko je vodio maji i ko ima dobra iskustva, znaci da je spasila gustera, i ko ima losa, pa cemo zbrajati.
vi koji se kuzite nemojte ulaziti u to, jer vi ipak zante nesto o tome, pa joj mozete sugerirati. mi koji se ne kuzimo nemozemo, pa samo osudeni na ono kaj ona kaze.

Offline tictac1

• Novi član
  • *
« Odgovori #14 u: Travanj 27, 2009, 11:29:44 prijepodne »
i zasto me vrijedas odmah? da ako moj stil pisanja je za 16 godina, ok mozda nemam kao ti ali zasto nekoga vrijedati na osnovu godina, to ti je malo jadno.

i ajde mi vi kada se toliko kuzite u gustere recite, prvo kolko day geckon moze imati jaja? drugo dali se gustere pika sa injekcijama u trbuh? dali mu je u redu izguliti ljusku, da sada ima ranu, i dali je ok pikati sa velikom iglom? eto molim odg na tih par pitanja, jer eto ja mala curica se ne kuzim

i ja nigdje nisam rekla da ona ne voli mazove, pa i ja ih volim, ali eto ne bavim se njima, ne ljecim ih jer neznam to raditi, ito tako ona ako nazna osonovne stvari o gmazovima, npr kolko jaja koji ima, kako ih upiknuti i gdije, onda kaj ima tamo raditi.

i nije bio potreban kalcij, cistom logikom jer ako oni mogu imati samo dva jaja, ona je izbacila dva jaja, znaci sve je ok, jel tako, a ne zivotinji sok prirediti, i jos joj ranu napraviti, i dati kalcij, koji je dobivasla u prehrani, znaci tablete smrvljenje, zasto zato sto je izbacila dva jaja, kako i treba. ok ja priznajem i ja sam tu kriva, jer sam napravila paniku bezeveze, isla sam kod nje bezveze, ali i ona je kriva, sto nije nekome koga vidi da je uplasen i ko se ne kuzi rekla to ti je normalno, i sve je ok, i dala savijete kako da nastavimo gustera odrzavati zdravim, eto to mene ljuti, a uz to i ovo ostalo kaj je napravila, da ne ponavljam, imate sve ali sve cinjenice. pa eto recite vi meni, jesam ja luda ili kaj
« Zadnja izmjena: Travanj 27, 2009, 11:35:44 prijepodne od tictac1 »

Offline profi23

• Punopravni član
    • Panonsko more 2
« Odgovori #15 u: Travanj 27, 2009, 11:44:12 prijepodne »
gušter je ok. iako niko nije ponudio uspavljivačku tehniku.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Travanj 27, 2009, 12:01:59 poslijepodne »
phelsume jedu kašice i trebaju ih u svojoj prehrani isto kao i živu hranu (insekte), ali kašica koja se mixa doma samo od voća, meda i kaj ja znam čega nije i nesmije bit jedina prehrana za ovakvog guštera...

to dal neko zna kolko koji gušter ima il nosi jaja smatram nebitnim sa činjenicom dal zna provjeriti u čemu je problem sa životinjom, kako liječiti, dozirati lijekove, kako i gdje dat injekciju ako je potrebno.. ljudi koji se bave recimo zmijama neznaju za sve vrste kolko koja vrsta nosi jaja, ni kad, ni kako često... životinje su različite a jedna osoba..pa čak ni najbolji veterinar na svijetu nemože znat sve o svakoj životinji kad ju pogleda...

životinje su različite, različito reagiraju na stres, lijekove, bolesti... i sad zato što je tvoj bolesni gušter..povratio..dal od stresa, bolesti ili lijeka... ti odma u glavu...neko ti je skoro ubio guštera... mislim da si malo preuranjeno i negativno reagirala prema nekom ko je htio pomoći, uložio svoje znanje i vrijeme u to... a i ako se dobro sjećam Maja se ne preziva Dolittle...i poprilično sam siguran da on ni ne postoji... neke životinje se liječe, neke se nemogu izliječiti, neke uginu "same od sebe", neke se oporave "same od sebe", sad kad pomislim..neznam ni što je bio problem sa tvojim gušterom...

uglavnom... profiju smo zaspamali temu... pa nastavimo u revijalnom tonu dalje o temi...

profi..što se tiće tehnike uspavljivanja.. mislim da bi tu za početak mogao dat neki savjet Nino.. eventualno o snižavanju temperature na noćne temperature u staništu leoparda(?) ...mislim da su onda više smireni... sve dalje od toga je za nekog "stručnijeg od mene".. ( :D :D :D :D)...

nadam se da će sa gušterom bit sve ok...

Offline dorothy

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #17 u: Travanj 27, 2009, 12:05:39 poslijepodne »
 dajte, ljudi smanjite tenzije! :inlove: a ti tictac nemoj više nositi svojeg gekona kod Maje ako misliš da ne radi svoj posao dobro. mislim, pa nije valjda bezveze završila veterinu i nije valjda da nije ništa naučila o gmazovima po klinikama  na kojima je Vrba napisao da je radila? ne znam Maju osobno, ali sigurna sam da ovi ljudi znaju kaj pričaju.  :D

NO HARD FEELINGS Tictac!  :D

Offline tictac1

• Novi član
  • *
« Odgovori #18 u: Travanj 27, 2009, 13:18:20 poslijepodne »
o boze pa dali vi znate citati???????? ovo je zaista zadnje sto pisem u vezi ovoga jer stvarno vise sama sebi zvucim glupo. a vi odgovarate na sve osim na ono sto ja pitam, sto mi govori da bas niste sigurni u to sto pricate.

ajmo ponovo, ti neznas sto je bilo mom gusteru, e pa u tome i je stvar, nije mu bilo nista, izbacvila je dva jaja, ja posto nemam iskustva sa time, sam se prepala dali je to normalno,odnijela uzorak maji, koja je napravila frku, da kao guster do sutra ne jede (sto je normalno da ne jede, pa dan prije je rodila), i rekla da gustera donesem, i davala mu injekcije bezveze.
eto to i samo to mene ljuti, ako se pravis veterinar, onda ako nesto i neznas (sto naravno da nemoze nitko sve znati) onda uzmi knjigu pa pogledaj, a ne za nista gustera izlagati stresu.

ovo sve sto si napisao da smatras bitnim da netko zna odrediti sto je gusteru, kako dati injekciju i to sve, to imas pravo, ali ja sam vam pokazala da ona to nezna, jel tako, jer ona je kao vet. trebala znati da guster uopce nije bolestan, i da mu netreba ljecenje, a i nezna dati injekciju, sto nas dovodi do zakljucka, da ona nije dobar veterinar, vidis kako skaces sam sebi u usta, napisao si sto dobar veterinar treba znati, ona je sve suprotno napravila i kak je ona onda dobar veterinar?
kako ne kuzis, ako se tolko razumijes u gustere, s mojim gusterom nista nije bilo, on je bio potpuno zdrav, a ona ga je napravila bolesnim, d anije htio deset dana jesti. i da neke zivotinje ugibaju to se slazem, ali amlo je cudno da kada je bio kod nje nije htio jesti a kada sam ga odnijela nekom drugom, bio je tamo tri dana i poceo jesti. dali mislis da bi tako bilo i kod maje, ja sumnjam. i ja ne kazem da je na mog gustera izvrsen atentat, ili da je bila neka urota, haha, nego samo kazem da eto ona nezna svoj poso.

a to kaj je ona radila vani po klinikama, to je druga prica, jeli itko od vas bio tamo sa njom, pa zna sto je ona tamo radila, i dali je vidjla gustera uopce.
ja svoje gustere sigurno necu voditi tamo vise, ja znam di cu ih voditi, i znam da ce prezivjeti, i samo sam se nadovezla na nekoga ko je preporucio tu maju, eto mojim iskustvom, ali kao sto rekoh svak ce odluciti za sebe

i daj mi reci di sam ja napisala da ja gusteru dajem samo kasice????????? cemu to komentirati uopce kada to nisam ni jednom rijecju napisala.

i nisi mi opet odg. pa cu pitati ponovo. dali je u redu gusteru dati injekciju u trbuh, velikom iglom, i ozljediti ga. i kolko day gecko moze imati jaja?
molila bih odgovor od ljudi koji se tolko razumiju u gustere
« Zadnja izmjena: Travanj 27, 2009, 13:25:31 poslijepodne od tictac1 »

Offline profi23

• Punopravni član
    • Panonsko more 2
« Odgovori #19 u: Travanj 27, 2009, 13:41:09 poslijepodne »
ajmo admini gasite ovo jadna gđica Maja neće moći živjeti od štucanja.

Što se tiče uspavljivanja, neće biti ništa potrebno. Gušter je nadam se ozdravio, sve je uletilo nazad na svoje mjesto. juče je pušten nzad ženlki i nevjerovatno ali odmah je otrčao prema njoj.

Što se tiče uspavljivanja, veterinar kod kojeg je bio odradio je maximalno posao, dao mi kremicu koja je obavila svoje, da nije sve dobro prošlo trebalo bi ušiti 2 šava a uz lagano gledanje knjiga koje on ima obavlja se na sljedeći način.
Znači što se tiče veterinara Jankovića. 5+. Vidi se da zna šta radi, pošto je guštera vidio prvi puta nije znao ništa o njemu, pa nije ni htjeo pretpostavljat šta ćemo, smirio me dao mi kremicu i rekao vidi kako se ponaša i dođi ako bude trebalo.

Prereže se boca obična od soka u koju stane gušter, i ušprica se plin kroz čep po upisanim tablicama gramaži i veličini i vrsti, koji plin nisam zapamtio (ketonal ako postoji). ta sva tehnika znači po meni da nema šanse da se to obavi samostalno bez ikakvog znanja. oni imaju miligramske vage, sisteme za uspavljivanje, uređeaje za dezinfekciju, a šivanje je isto zahtjevno jer mora malo dublje ući (tako kaže).

Toliko od mene.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Travanj 27, 2009, 13:41:38 poslijepodne »
a ja sam negdje napisao kako i sa čime ti hraniš guštera? moj napis o prehrani je opčenit..i odnosi se na kompletnu prehranu... i što sam zaboravio dopisat tu..al sam napisao u drugom postu je da su im potrebni vitamini...

osobno neznam di se.. kako i kavim iglama daju injekcije gušterima..nemam pojma.. a po ćemu zaključuješ da mu se ne daje negdje u trbuh?
phelsume nose po dva jaja kolko znam.. al što ne znači da nemože doći do retencije jaja i da neka ne zaostanu od ranije... ili neki sličan problem...

uglavnom.. zamolio sam već da se nastavi sa temom..jer ovo se može razvlačit godinama.. znam da nećeš nosit svoje životinje kod Maje.. znam da znaš kolko day gecko nosi jaja..  i sad... nastavimo sa temom koju je profi započeo... dakle završimo sa ovim..pošto Maje nema na forumu i nemože reć ništa u svoju obranu...

dakle..duboko svi udahnut... prije nego napišemo bilo kaj u vezi ove sad završene diskusije... jer..baniram bez pardona dalje.....

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #21 u: Travanj 27, 2009, 13:47:39 poslijepodne »
Injekcija u trbuh da, zato jer bi se u suprotnom da se pika u leđa mogla probušiti i ošteti respratorni organi, a ostali djelovi tijela su vjerojatno mali i oštetili bi se trajno da se injektira večim iglama.

Velika igla da ili ne? - ovisi kakova se tvar injektira. Ukoliko tvar lijek ili nešto treće  .. u sebi sadrži krupnije supstance mora se koristiti veča igla jer u suprotnom bi se igla mogla začepiti te od polaganog injektiranja pretvoriti u kobno. Znaći dođe do začepljenja,... instiktivno se pojača pritisak palcem i onda odjednom dolazi do pre naglog injektiranja, što može biti pogubno za guštera.

Znaći pričam opčenito, neovisno o osobi koja injektira!

Što se tiče polaganja jaja .. Uglavnom se polježu dva jaja, ali to ne mora uvijek biti tako!

@ Profi .. drago mi je kaj je dobro završilo!
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline tictac1

• Novi član
  • *
« Odgovori #22 u: Travanj 27, 2009, 13:57:16 poslijepodne »
kolko ja znam injekcija se daje u nogu, sto mi je i logicno, jer tamo nema nikavih organa, a u trbuh isto ima organa koji se mogu ostetit, jer ta osoba (da ne kazemo koja) nije joj isla dati injekciju vodoravno nego okomito u trbuh, sada dali je hvala bogu pa nije uspijela nego ju je ozlijedila, brijem da je jer ju je mogla jos gorije ozlijedit.

dobro a dali je kalcij tvar koja se daje malom ili velikom iglom, ne ustvari ona je njoj kalcij dala malom,a infuziju (zuckastu tekucinu, vitamini neki tako je ona rekla) dala je velikom iglom.

eto znaim me da znam za ubuduce.

i sto moj guster nije vrijedan da odg. na postavljeno pitanje o njemu?????? lepo vidim da ne selektirate zivotinje po nijhovim vlasnicima