Moram rec da su ti ribe odlicne...
A sad jedan savjet ja sam se s svim mogucim stvarima borio proziv crne cupave koja je divljala, mjenjo sam vodu svaki drugi dan, ribo cetkom sve moguce, stavljo tablete, kupio 100 vrsta algojeda I ona je rasla rasla i rasla cijela pozadina puna puna, i onda nisam promjenio vodu mjesec dana cak mislim da 5 tjedana nisam i sva alga je skroz nestala nisam nis cistio sama od sebe je otpala...a ja sam bio najsretniji na svjetu =)
U akvariju sam imo diskuse, pa sam zbok njih vodu mjenjo cak po 50% vode tjedno u 2 navrata, jedino filtere nisam cistio i nakon tih 4 tjedna akvarij mi je doslovce blisto nikad nisam vidio tak cisti i vitalan akvarij, i od tada sam mjenjo puno manje vode znaci niti 20% tjedno i nisam imo nikakvih algi osim onih zelenih na staklu, a filtere nisam cistio 6 mjeseci i nakon toga kad sam ih otvorio cisti ko suza cak i spuzva ona kaj mice mehanicki otpad sve je bilo savrseno...moglo bi se rec da sam postigo onu biolosku ravnotezu
I da ja sam na 200l imao 2 vanjska filtera upravo zbok tolike promjene vode ali to ne pomaze jednostavno previse se toga iz vode uzima tolikim promjenama...
Evo bilo bi mi drago kad bi to jos neko mogo provjerit ko ima crnu cupavu mozda je bas ostavljanje akvarija na miru da se ustabili rjesenje problema