Srpanj 19, 2025, 16:53:06 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: mrijest crne udovice  (Posjeta: 1704 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
mrijest crne udovice
« u: Travanj 15, 2009, 16:19:41 poslijepodne »
trebam vašu pomoć.već skoro tjedan dana vidim da mi je jednoj crnoj udovici zaobljen trbuh.normalno pliva,normalno se hrani samo sam primjetila da se često "odmara" ispod kakvog kamena i tamo miruje.očito je sazrila i puna je ikre.e sada me zanima šta sada? ako je ostavim u zajedničkom akvariju od jajašaca nema ništa.koliko sam čitala treba je prebaciti u mali akvarij sa mužjakom.mislim od cijelog jata kako skužiti koji je mužjak i koji je pravi? ima li koja naznaka kad je pravi trenutak za odvajanje ribice,mislim koliko dugo ribica nosi tako zaobljena ikru prije nego je izbaci? probala bi pa ako uspije,uspije..
da li je prebaciti u malu praznu kocku ili da je vratim u mali gusto zasađen akvarij?? uf..
pliz pomognite mi..

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: mrijest crne udovice
« Odgovori #1 u: Travanj 15, 2009, 23:45:31 poslijepodne »
na pocetnoj strani imas pod ribe opic crnih udovica pa si pogledaj na negdje 7-8 strani

Evo link ako radi http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=44
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline ivborosa

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 15, 2009, 23:46:58 poslijepodne »
ak te jos nesto zanima upisi latinski naziv u googl pa si pogledaj... a ako si malo stran s jezicima imas google prevoditelj koji prevodi cijele strane... doduse ja uglavnom manje skuzim kad mi prevede nego na engleskom xD ali ajde ok je

Ak jos nekaj trebas slobodno pitaj

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #3 u: Travanj 16, 2009, 07:58:30 prijepodne »
ma hvala ti.sve ovo sam pročitala samo nigdje ne piše koliko dugo je ribica tako zaobljena,tj koliko joj treba da sazrije ikra u njoj prije izbacivanja.pokušala sam promatrati koji se mužjak vrti oko nje ali ni to ne mogu provaliti.provat ću je izvaditi van i bar još dvije pa ako pogodim,pogodim.ipak je treba naganjati u velikom akvariju gdje ima i drugih sitnih ribica ali i granja i kamenja tako da se treba naoružati strpljenjem.

Offline ivborosa

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 16, 2009, 12:10:25 poslijepodne »
Pa izvadi nju i one mrsavije koji su ajmo rec muzjaci...mozda pogodis a ako ne bit ce jos dota pokusaja =)
A kajs se tice hvatanja uzmi dvije mrezice i  :a042: