Srpanj 19, 2025, 23:31:46 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Novi akvarij  (Posjeta: 2828 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lami00

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Novi akvarij
« u: Travanj 12, 2009, 23:19:10 poslijepodne »
pozdrav,ja sam novi u akvaristici i namjeravam složiti si jedan toplovodni akvarij,kupio bih od jednog prijatelja akvarij od 82 litre,neznam koje marke ali dobar je,pa neznam koliko bi tu stalo riba,biljaka??
p.s. procitao sam vodic za pocetnike :D

Offline IvanZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
Odg: Novi akvarij
« Odgovori #1 u: Travanj 12, 2009, 23:47:13 poslijepodne »
pogledaj par slika akvarija na internetu slozi neku viziju toga sto bih htio imati pa nam predstavi ideju... tada ce ti ljudi lakse moci pomoci..
Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #2 u: Travanj 12, 2009, 23:49:50 poslijepodne »
kad staviš podlogu i vodu u akvarij, fotkaj, stavi tu pa onda dalje,...  ;)

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Travanj 12, 2009, 23:51:06 poslijepodne »
Dobrodošao!
Izbor je na tebi, a na nama je da kažemo da je OK ili da ti ukažemo na probleme  :up:
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #4 u: Travanj 12, 2009, 23:51:28 poslijepodne »
Neznam kaj bi ti odgovorio jer je pitanje toliko opcenito da nepostoji odgovor....

pronadji ribe koje ti se svidjaju pa ti mozemo rec kakve su to ribe i dal pasu jedne s drugima, pogledaj za ono kaj ti se svidja a kaj se tice biljaka opet ovisi jer mislis dodavat CO2 imat neku eksta rasvjetu...odaberi biljke kaj ti se svidjaju napisi barem otprilike pa ti mozemo rec koje je zahtjevno koje nije...pregledaj podforume "uredjenje akvarija" biljke i vasi slatkovodni akvariji +na pocetnoj imas opise pa tam mozes vidjet kaj ti se svidja i otprilike kaj bi zelio u akvariju....

Biljaka doslovce stane pun akvarij a riba od jedne do par "desetaka"

Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline lami00

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Travanj 13, 2009, 00:06:03 prijepodne »
kad staviš podlogu i vodu u akvarij, fotkaj, stavi tu pa onda dalje,...  ;)
a kakvu podlogu da stavim,mislil sam staviti neke male ribice tipa:neonke,molly-e,tetre

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #6 u: Travanj 13, 2009, 00:10:08 prijepodne »
najbolje 1-3mm. ja imam krupniji, 3-5mm. boju podloge biraš po želji. debljina, 4-6 cm. prosurfaj malo forumom. ima dosta tema o podlogama, kamenju i drvu za akvarije. većina je tema popraćena i fotkama...  :up:

Offline lami00

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Travanj 13, 2009, 00:16:22 prijepodne »
najbolje 1-3mm. ja imam krupniji, 3-5mm. boju podloge biraš po želji. debljina, 4-6 cm. prosurfaj malo forumom. ima dosta tema o podlogama, kamenju i drvu za akvarije. većina je tema popraćena i fotkama...  :up:
a onu hranjivu podlogu,kakvu da to stavim,to je ono za biljke jlda?supstrat ili tak nekaj

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #8 u: Travanj 13, 2009, 01:55:06 prijepodne »
Pa mislim da ti je u tvom slucaju s 83l najednostavnije kupit Vulkanit ili onaj od sere neznam tocno kak se zove jednu kantu uzmes to stavis na dno i preko toga pjesak...a ako ti srce zeli mozes jos stavit raznorazna gnojiva u obliku stapica i kojekakvih drugih oblika koje pomjesas s vuklanitom (i to kao cak do godinu dana vrijedi) ali mislim da ce i sam vuklanit bit dovoljna podloga, e i ja sam stavio jos ono kamenje za "ukorjenjivanje biljaka" ali da me ubijes nemrem se sjetit imena uglavnom u ducanu budu znali na kaj mislis
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline lami00

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Travanj 13, 2009, 10:05:19 prijepodne »
Pa mislim da ti je u tvom slucaju s 83l najednostavnije kupit Vulkanit ili onaj od sere neznam tocno kak se zove jednu kantu uzmes to stavis na dno i preko toga pjesak...a ako ti srce zeli mozes jos stavit raznorazna gnojiva u obliku stapica i kojekakvih drugih oblika koje pomjesas s vuklanitom (i to kao cak do godinu dana vrijedi) ali mislim da ce i sam vuklanit bit dovoljna podloga, e i ja sam stavio jos ono kamenje za "ukorjenjivanje biljaka" ali da me ubijes nemrem se sjetit imena uglavnom u ducanu budu znali na kaj mislis
a gledal sam sad malo po netu,pa sam naisel na onaj supstrat od tetre za 70 kuna i tezine 2,8 kg,valjda mi to bude dosta,šta kažete?

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #10 u: Travanj 13, 2009, 10:15:13 prijepodne »
sviđa mi se strpljivost i priprema...a ne ko ja na početku :cupakosu:

savjetujem te ako želiš imati bilje unutra,postaviš dobru podlogu,jer to je jedino oko čega kasnije ne možeš prčkati bez vađenja svega van...mislim da ti 2,8 litara supstrata nije dovoljno...ja bi radije uzela onu duplo veću kantu i onda si miran da ti bilje ima pravu bazu za rast :up:

Offline lami00

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Travanj 13, 2009, 10:58:14 prijepodne »
sviđa mi se strpljivost i priprema...a ne ko ja na početku :cupakosu:

savjetujem te ako želiš imati bilje unutra,postaviš dobru podlogu,jer to je jedino oko čega kasnije ne možeš prčkati bez vađenja svega van...mislim da ti 2,8 litara supstrata nije dovoljno...ja bi radije uzela onu duplo veću kantu i onda si miran da ti bilje ima pravu bazu za rast :up:
ok uzet ću onda ovu vecu kantu :D,a znaci dok stavim tu hranjivu podlogu onda preko toga ide sljunak ili pijesak,što bi mi vise odgovaralo da kupim? -?

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #12 u: Travanj 13, 2009, 11:00:14 prijepodne »
to ovisi  tebi...ja ti predlažem da u tražilicu utipkaš podloga i izabereš kaj ti se sviđa...ima raznih kombinacija :up:

Offline lami00

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Travanj 13, 2009, 11:47:50 prijepodne »
to ovisi  tebi...ja ti predlažem da u tražilicu utipkaš podloga i izabereš kaj ti se sviđa...ima raznih kombinacija :up:
ma stavil bi neki sitni sljunak,neki onak sivkasto žute boje,sad neznam di da to kupim jer u ZOO-u kosta 6 kg 56 kn,pa mi je malo preskupo,pa mi dajte ideju di da ga nabavim??!

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #14 u: Travanj 13, 2009, 11:54:18 prijepodne »
 svoj sam nažalost,isto kupovala po toj cijeni,doduše to je bilo prije spoznaje ovog foruma  ;)
 čitala sam da ima po velikim centrima povoljnija opcija,ali prosurfaj malo i nađi postove...ima ih dovoljno

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #15 u: Travanj 13, 2009, 11:59:50 prijepodne »
ima u pevecu i bauhausu 0,3-0,6 mm, fini, kvarcni pijesak. 40kg- 20ak kuna.  :up: to preporučam, a meni je oči otvorio "cvele". taj sam stavio u ciklidni. kod sitnijeg pijeska je malo zahtjevnije održavanje.

ako ćeš krupniji, samoborka proizvodi kulir. crni, bijeli, žućkasto-smeđkasti- 25kg= 40 kn.

ak ti se ne zeza s podlogom, JBL ima 3cm kugle za bilje ribnjaka, a stavljanje u podlogu akvarija je lako. u kutiji se dobije 25 kugli i to je dovoljno. na deklaraciji piše da kugla drži oko godine.  :up:

Offline lami00

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Travanj 13, 2009, 20:47:04 poslijepodne »
ima u pevecu i bauhausu 0,3-0,6 mm, fini, kvarcni pijesak. 40kg- 20ak kuna.  :up: to preporučam, a meni je oči otvorio "cvele". taj sam stavio u ciklidni. kod sitnijeg pijeska je malo zahtjevnije održavanje.

ako ćeš krupniji, samoborka proizvodi kulir. crni, bijeli, žućkasto-smeđkasti- 25kg= 40 kn.

ak ti se ne zeza s podlogom, JBL ima 3cm kugle za bilje ribnjaka, a stavljanje u podlogu akvarija je lako. u kutiji se dobije 25 kugli i to je dovoljno. na deklaraciji piše da kugla drži oko godine.  :up:
a daj ima kupiti u pevecu ili baumaxu taj krupniji sljunak od samoborke? -?

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #17 u: Travanj 13, 2009, 20:51:14 poslijepodne »
a di si ti? otprilike bi svako skladište ili trgovina građevinskog materijala trebala to imat. mislim da je, ako ga kupiš u recimo bauhausu, dosta čišći. u samoborkinim trgovinama je jako prljav i mastan, a onda ga treba puno prat.

Offline lami00

• Novi član
  • *
« Odgovori #18 u: Travanj 13, 2009, 20:58:32 poslijepodne »
ja sam ti blizu Varaždina ;)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #19 u: Travanj 13, 2009, 21:01:47 poslijepodne »
onda eto, mislim da sam ti sve reko. samoborka ima još i 2mm granulat, ali je skroz bijeli. ne znam jel ti to paše, al imaju uzorke, pa ti vidi.  ;)

Offline lami00

• Novi član
  • *
« Odgovori #20 u: Travanj 14, 2009, 20:02:25 poslijepodne »
Evo sutra mi dolazi akvarij,pa me zanima kakav filter mi treba i grijac??

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #21 u: Travanj 14, 2009, 20:26:24 poslijepodne »
najbolje bi bilo uzet vanjski filter. brijem da bi i najmanji vanjski od neke poznatije firme zadovoljio. recimo tetratec600. on nije preskup. al možda bi bilo bolje uzet jači, radi ev buduće promjene akvarija za veći.

ja nisam pobornik unutarnjih filtera.  .. radije bi stavio podni filter, nego unutarnji.

grijač najbolje uzet 200w, al i 150w bi bio ok. opet velim da bi bilo bolje uzet jači grijač, radi ev promjene akvarija za veći.

:up:

Offline lami00

• Novi član
  • *
« Odgovori #22 u: Travanj 14, 2009, 20:31:28 poslijepodne »
najbolje bi bilo uzet vanjski filter. brijem da bi i najmanji vanjski od neke poznatije firme zadovoljio. recimo tetratec600. on nije preskup. al možda bi bilo bolje uzet jači, radi ev buduće promjene akvarija za veći.

ja nisam pobornik unutarnjih filtera.  .. radije bi stavio podni filter, nego unutarnji.

grijač najbolje uzet 200w, al i 150w bi bio ok. opet velim da bi bilo bolje uzet jači grijač, radi ev promjene akvarija za veći.

:up:
hvala,busem sutra isao kupiti vanjski filter :D

Offline lami00

• Novi član
  • *
« Odgovori #23 u: Travanj 14, 2009, 22:43:31 poslijepodne »
I kakve ribe i koliko riba bi mogao staviti u akvarij?? -?