Kolovoz 17, 2025, 20:21:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Tanganyike u 120l, s biljem i mangrom?  (Posjeta: 6395 vremena)

0 Članova i 10 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Daddy G

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Tanganyike u 120l, s biljem i mangrom?
« Odgovori #25 u: Prosinac 30, 2004, 15:54:00 poslijepodne »
Telmatochromis brichardi
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline Daddy G

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Prosinac 30, 2004, 16:17:00 poslijepodne »

Sorry, to je Neolamprologus brichardi. Zabrijo sam pa sam sEnvyevog popisaTanganyiki skinuo krivi naziv. Na LCD-u fotiea mi fotke izgledaju puno svijetlije i boljenego na monitoru.

Envy, tvoj akvarij s M-bunama mi je genijalan. Imaš li demasone, i kak se kod tebe ponašaju?
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #27 u: Prosinac 30, 2004, 16:51:00 poslijepodne »
brichardi je vrlo lijep, ali i vrlo brižan roditelj, što i nije baš za zanemariti u mješanom tanku,...

Offline Daddy G

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Prosinac 30, 2004, 22:56:00 poslijepodne »

Eitao sam o njima, svi se brinu oko mladih. U pet shopu kod Voltina imaju jedan Tanganika akvarij u kojem su ibebebrichardi s frontosama i velikim leleupima i niko ih ne dira. Akvarij je eak i manji od mog (~100l). Jedino me brinu ovi demasoni, njih vidim dva put dnevno, a cijeli dan sam pred akvarijem. Još su i biljojedi. stavio sam biljnu tabletu, hranu za ciklide, ma euda, al oni neizlaze iz svojih skrovišta.

Kakvi su demasoni kod tebe antimone,ako ih imaš, gledo sam tvoj malawi, al se ne sjeaam da sam ih vidio?

Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #29 u: Prosinac 31, 2004, 08:40:00 prijepodne »
nažalost nemam demasonije, meni su oni jedne od najljepših mbuna,aliu Splitu ih nema za kupiti tako da su ove druge vrste dobile prednost

Offline Daddy G

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Prosinac 31, 2004, 13:23:00 poslijepodne »

Imao o sam loš predosjeaaj s njima. Danas sam našao jednog mrtvog, a bojim se i za drugog jer ga nigdje nevidim. Vjerojatno je iza panja, al da li je živ neznam. Ima forum sa slikama.Mislim da su premali došli, možda ibolesni,a i nisam smio mješat jezera.Sad je kasno.

Što se tieeostatka ekipe sve je OK, malo su brichardi zavladali, al to jedobro.
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline marin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • www.opg-sagi.com
« Odgovori #31 u: Prosinac 31, 2004, 14:17:00 poslijepodne »
kaj se tièe bricharde sam èitao da nisu za zajednièke akvarije. moglo bi biti svega.... Edited by: marin
tkopod drugim jamu kopa sam u nju pada

Offline Marin99

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Siječanj 04, 2005, 16:59:00 poslijepodne »
Citat: Daddy G

malo su brichardi zavladali

He,He.... Oces jos kojeg? Jer ti je velika vjerojatnost da ti tako i ostane.
Nek mi neko VRATI "Ed Chigliak"

Offline Daddy G

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Siječanj 04, 2005, 17:32:00 poslijepodne »

Neka oni samo vladaju kako su i dosad.Prekrasni su i stvarnozaslužuju bit na vlasti.Osim toga,dosta suveai od ostatka društva. Nema tu zle namjere, samo tjeraju ekipu kad im se približi spilji. Nije stalno tako, evo upravo 3 brichardia i 2 leleupa briju zajedno u 20 cm2.

Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Daddy G

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Siječanj 06, 2005, 12:41:00 poslijepodne »

Našao sam na netu dosta podataka o brichardijima i vidio da sam napravio dobar izbor. Prva dobra stvar je to da im biljke ne smetaju,dakle neae ih jest i razvaljivat, druga je to što nisu agresivne ni me?u sobom, niti prema drugim vrstama. Treaa je to da nisu zahtjevne za vodu, a i jedu sve vrste hrane. Idealano.

Marini, ja neznam gdje ste vi eitali da su one agresivne,možda samo kad brane mlade,ako imate kakva iskustva s ovim ribicama podjelite ih sa mnom.

Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #35 u: Siječanj 06, 2005, 12:54:00 poslijepodne »
Daddy G, imao sam 4 Brichardia koji imaju naviku uvijek plivati u jatu, zauzeti teritorij koji ne daj bože posjeti druga vrsta jer ae dobit po tamburi! Dakle, znaju biti jako agresivni i teritorijalni, a tvrdnja da bi se kao vrsta trebali držati samo oni je nažalost toena. Prednost njihove nadmoei je pametna borba protiv svakog uljeza, a mislim pod to ako drugi ciklid dopliva u njihov teritorij nikakva agresivnost mu ne bu pomogla jer ae se protiv njega boriti ne jedna vea sve pripadnice Brichardi porodice. To se zove zakon jaeega i jako dobro funkcionira. U tome im kao "smrtonosno oružje" u prilog idu izraženi vampirski zubi koji su u moguenosti rasparat drugu ribu. Vjerovali ili ne, kod mene su Brichardi otrgnuli jednoj zebri dio usta; izgleda kao da se eovjeku otkvaei jedan kraj eeljusti, tj. vilice Demasone nemam niti sam ikada imao, ali nikad ne reci nikada.

Offline Daddy G

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Siječanj 06, 2005, 13:44:00 poslijepodne »

Sad si me malo uplašio,moram priznat. Bar si ti Envy uvijek djelovao onako "Bit ae sve OK". Maknuo sam onaj grijae tamo gdje si mi savjetovao,a onaj brichardi i dalje radi lupinge u tom kutu iako grijaea nema.Je li to nekakvo udvaranje ili što?

Kod mene ne djeluju agresivno, dapaee, kao da su umprofor. Kad tjeraju leleupe naprave samo lagani trzaj i žuti pobegne, ali to se doga?a rijetko.

Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #37 u: Siječanj 06, 2005, 13:57:00 poslijepodne »

Pa Irusnjak jako ti lepo i istinski napisao.

Ipak N.brichardi su kao T.ciklidi jako pogodni za poeetnike,naravno,ono o vodi /kako im svaka dobra/,nemoj to da ozbiljno shvatiš,ipka zna se,da T.ciklidi vole tvrdu vodu,ph od 8,4- 9 i temperaturu 26 stepeni.

Kako vladaju u jezeru tanganyika surovi uslovi,ta se vrsta tako snašla,da uvek deluju u grupi,te takva grupa deluje jako složno u odbrani svoje teritorije.Ustvari takvim ciklidima jeste milije kamneje i peeinice za dekoraciju.

No i to jeste sasvim taena tvrdnja,da oni vole biti sami u akvariju,ipak kad tad ee ti nadjaeati ili nadvladati sve ostale vrste u akvariju.To su jako homogeni ciklidi,u odbrani teritorija i mladunca svi ueestvuju i starija braea ko i otac i majka,dakle cela grupa ide u borbu za mladj i za teritorij.

Jako je to zanimljivo posmatrati

A demasoni medju tanganjikancima,a to je vee druga priea,a ja na poslu

Offline Daddy G

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Siječanj 06, 2005, 14:19:00 poslijepodne »
Što si htio rea s tim "A demasoni medju tanganjikancima,a to je vee druga priea,a ja na poslu" ??????
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #39 u: Siječanj 06, 2005, 14:42:00 poslijepodne »

Pa eto,da recimo Malawi i tTanganyika ciklidi ne bi bili skupa,ipak imaš toliko lepih vrsta ciklida iz jezera Tanganyika ko iz jezera Malawi,da eto,po mom uvidu,stvarno ne treba mešati ciklide iz tih dviju jezera.

A i tvoje uredjenje nije baš najidealnije za demasonije,ipak oni vole kamenje,kamenje,kamenje i opet kamenje,sve ostalo je višak

M'buna znaei kamena riba i jeste ,da su ti ciklidi u nekom bliskom kontaktu sa skalama,kamnejem.A Pseudotropheus demasoni i jeste pripadnik te m'buna grupe.

A i hemizam vode jeste razlieit za Malawi ciklide.

Offline Daddy G

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Siječanj 06, 2005, 15:12:00 poslijepodne »

Ma znam ja to, al što je tu je.

Prvotno je akvarij bio zamišljen za Discuse,nakon savjeta i preporuka odbacio sam tu moguanost, te me uhvatila "Ciklidomanija".Nabacio sam nešto kamenja da popravim situaciju. Volim imati više vrsta u akvariju,volim šareniloi kontraste boja. Nisam vodio dovoljno raeuna o izboru riba iako koje su mi sve kombinacije bile moguae imam osjeaaj da sam i dobro izabrao. Koliko sam vidio, u Zagrebu ponuda Tanganyiki i nije nešto. Najviše ih ima u Williu i Tukanu.Neke vrste su bile jako skupe,160-200 kn po komadu, neke prevelike,neke preagresivne.

Za sve vas koje sam razoearao uvjetima u pripremi kupnja novog akvarija minimalno 200l.Njega bi uredio adekvatno za Tanganike, a sadašnji bi dobio nove, stanare.Ukoliko netko prodaje po razumnoj cijeni feel free to let me know.
Jarun/Zagreb/Hrvatska