Studeni 07, 2025, 13:55:17 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: kupio novi ak. i trebam malu pomoć  (Posjeta: 1703 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Silver24

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
kupio novi ak. i trebam malu pomoć
« u: Travanj 09, 2009, 11:04:57 prijepodne »
Eto kupio jučer Juwel Rio 400, i sada bi htio slagati morski. Pa me zanima što bi sve trebalo za nekakv početak, da sve to pokrenem da radi.... i naravno koliko cca koji dio košta....pa ako nije problem da me netko uputi u sve to....jer mi je to želja....

Hvala svima....
Jetta VR-6
zagreb

Offline Roni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: kupio novi ak. i trebam malu pomoć
« Odgovori #1 u: Travanj 09, 2009, 11:38:39 prijepodne »
Pa u startu si krivi akvarij kupio.

Nema rupa a trebat će ti kad tad.

Naravno može se izvest i bez rupa ali je komplikacija i po meni nedovoljno dobro riješenje.

Prodaj ako možeš taj akvarij i za te novce si složi po narudžbi isti ali sa rupama za morski.

Sorry što sam iskren...
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline Silver24

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 09, 2009, 12:58:56 poslijepodne »
ma sve 5, cijenim sve to, nisam sve napisao možda kako sam trebao....taj ak. sam kupio jer treba ići za slatkovodni....ali nekakvim spletom okolnosti bi htio ići na morski. A kako ne znam baš te stvari zato sam se javio ovdje da vidim što se da napraviti....

eto toliko.....pozzz
Jetta VR-6
zagreb

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Travanj 09, 2009, 16:21:10 poslijepodne »
ma sve 5, cijenim sve to, nisam sve napisao možda kako sam trebao....taj ak. sam kupio jer treba ići za slatkovodni....ali nekakvim spletom okolnosti bi htio ići na morski. A kako ne znam baš te stvari zato sam se javio ovdje da vidim što se da napraviti....

eto toliko.....pozzz
akvarij prodaj i kak roni kaze nabavi s rupama

za kojih 400 lit uredit ti treba kojih 3000 E moguće i manje sve ovisi što želiš i koliko kvalitetnu tj. markirane stvari kupuješ.

računaj skimer,cirkulaciju,povratnu pumpu,grijač,stalak,rasvjetu+lampe(ovisi o duljini tanka,
sam akvarij,sump

kamen,pijesak,sol,testere,ribe,koralje.

po meni ti je najbolje  razmisliti o cifri koju želiš utuć i onda po tom slagat prioritete :up:

Offline Silver24

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 09, 2009, 19:36:43 poslijepodne »
ok, hvala svima....moram razmisliti..... :'( :'(
Jetta VR-6
zagreb

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #5 u: Travanj 09, 2009, 21:34:29 poslijepodne »

za kojih 400 lit uredit ti treba kojih 3000 E moguće i manje sve ovisi što želiš i koliko kvalitetnu tj. markirane stvari kupuješ.

računaj skimer,cirkulaciju,povratnu pumpu,grijač,stalak,rasvjetu+lampe(ovisi o duljini tanka,
sam akvarij,sump

po meni ti je najbolje  razmisliti o cifri koju želiš utuć i onda po tom slagat prioritete :up:

Moguće je i jeftinije za ispod 5000 kuna moš kod Blua kupit Cube 80 (polovan) koji ti je nekih 400 litara i sa skoro svom tehnikom koju na početku tribaš. Uzmeš 30ak kg živog kamena i to je nekih 2000 kn. Male komadiće koralja užicaš kod reefera (večina će dat koji dio) i kupiš ribe. Mislim da u ovoj kombinaciji sve skupa ne bi koštalo preko 10.000 kuna,,

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #6 u: Travanj 09, 2009, 22:19:37 poslijepodne »
a meni prodas rio i svi zadovoljni :D

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 09, 2009, 22:54:18 poslijepodne »

sam akvarij,sump

Moguće je i jeftinije za ispod 5000 kuna moš kod Blua kupit Cube 80 (polovan) koji ti je nekih 400 litara i sa skoro svom tehnikom koju na početku tribaš. Uzmeš 30ak kg živog kamena i to je nekih 2000 kn. Male komadiće koralja užicaš kod reefera (večina će dat koji dio) i kupiš ribe. Mislim da u ovoj kombinaciji sve skupa ne bi koštalo preko 10.000 kuna,,
pa uračunaj,sol,hidrometar,magnet za staklo termometar i još brdo stvar.
što se tiče kupovine polovnog ima super stvari samo prvo pogledaj da ne kupiš mačka u vreči.

Offline Silver24

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 09, 2009, 23:03:41 poslijepodne »
znam, budem vidio sve to....jer znam da sam vidio negdje da je ekipa znala raditi morski u takvim ak. ili čak vision 380(ako me pamet dobro služi)

i dok sve to gledam okolo, onda si mislim da je moguće i u takvom ak. sve to složiti....ali ok, sve ćemo to polako zborijiti, posložiti, a za sada kako stvari stoje

mislim da  rio ide za slatkovodne ili ciklide.....a danas sutra možda dam napraviti i polako skupljati za morski ak.....  :buw: :buw:
Jetta VR-6
zagreb

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 10, 2009, 00:07:11 prijepodne »
znam, budem vidio sve to....jer znam da sam vidio negdje da je ekipa znala raditi morski u takvim ak. ili čak vision 380(ako me pamet dobro služi)

i dok sve to gledam okolo, onda si mislim da je moguće i u takvom ak. sve to složiti....ali ok, sve ćemo to polako zborijiti, posložiti, a za sada kako stvari stoje

mislim da  rio ide za slatkovodne ili ciklide.....a danas sutra možda dam napraviti i polako skupljati za morski ak.....  :buw: :buw:

odmah u more to ti je najbolje :up: