Svibanj 07, 2025, 20:11:13 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: jabucar polozio jaja  (Posjeta: 1141 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline blizanka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
jabucar polozio jaja
« u: Travanj 01, 2009, 12:41:56 poslijepodne »
Evo kao sto naslov prekjuce otvorim poklopac da nahranim ribe kad ono jedan fini grozd jajsaca od mog jabucara (jabucarice :D).
S obzirom da je to bilo u 8 ujutro a ja zurim na posao, ostavi sve tako kako jeste do povratka kuci. Nekada poslije podne prosurfam malo da se informisem sta sa jajima i krenem u akciju odljepljivanja grozda i ostalih stvari kako bi osigurala sto bolju inkubaciju.
Tada mi moj M kaze "a zar oni nisu dvopolci"!
Joj pa da naravno da jesu a ja imam samo jednog puza u akvariju i brzopleto zakljucim da jaja nisu oplodjena i zviz grozd u solju. Kada sam povukla vodu siglo me a, sta ako su oplodjena u pet shopu???
Eto to je moje pitanje je li moja jabucarica mogla doci iz pet shopa oplodjena? I sta da radim ako opet ostavi jaja, da li da se staram o njima ili....

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Odg: jabucar polozio jaja
« Odgovori #1 u: Travanj 01, 2009, 12:44:12 poslijepodne »
Jabučari nisu dvospolci.Moguće je da je oplođena u zoo shopu ili da jajašca nisu oplođena.Ali u svakom slučaju ti treba muškić ako budeš htjela potomke.

Offline blizanka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
« Odgovori #2 u: Travanj 01, 2009, 12:53:48 poslijepodne »
Upsss sorry imala sam namjeru napiasati jednospolci? Moja greska, ali vidim da se zna sta je pisac htio reci.
Kako cu prepoznati koji je muskic? U pet shopu nisu bas strucni a ja se isto ne kontam u to.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Travanj 01, 2009, 13:06:47 poslijepodne »
Sorry,ne znam.

Offline fishbowl

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #4 u: Travanj 08, 2009, 16:41:53 poslijepodne »
Imo sam ja jednom jaubcara.....

Kupio sam ga [ju] iz pet shopa i nakon tri mjeseca su jajasca bila posvuda.... koliko sam skuzio sa surfanja po netu, oni nisu dvospolni, ali oplodena jaja zenke mogu u sebi drzati dugo vremena sve dok ne osjete da je idealna kondicija da ih izbace van.... i cak nakon sto ih izbace van i prestanu [lijegati?] jaja, zenka moze zadrzati oplodena jaja u sebi i poceti lijegati jaja nakon par tjedana....

Nisam dobro skuzio ovo o grozdu - ja sam mislio da je grozd vec oplodena jajasca?  :nerd: Jer sam ja dobio 50-ak malenih od jedne zenke... :/

Oko bacanja jajasca u vodu - neznam kakvi su hrvatski zakoni o toma ali puzevi jabucari se jako lagano prilagode svojem okolisu....znaci mogli bi nastaniti rijeku ili jezero ako nekako dodju do tamo [mislim da ne trpe slanu vodu? - neka netko ispravi ako treba] i tako bi nili alieni i mogli bi srusiti ili baciti ekosistem tog podrucja iz ravnoteze.....

ja kada sam ih imao previse sam vecinu dao prijeteljima.... a ostatak je isao u padelu, skuhao se, a onda u zahod....

eto i linka  - mozda budes pronasla razliku izmedju muskih i zenskih:

http://www.applesnail.net/

:)