Evo situacija je ovakva, nakon dosta mjerenja i razmatranja gdje bi bilo najbolje mjesto za postavit akvarij došlo je do promjene plana pa i dimenzija akvarija. Sa prijašnjih 150*50*50 smanjen je na 135*50*50

, jer je mjesto gdje bi išao veći akvarij odmah ispod prozora i akvarij bi bio prenisko i malo zatvoren.
Sada kad sam sa ženom usaglasio dimenzije krećemo u nabavku regala na kojem će akvarij stajati. Krenilo je krenilo

Sad da krenem na ono šta me zanima, puno sam gledao i čitao na forumu i internetu i moram priznat da su me malawi ciklidi jako privukli u startu, ali što sam više gledao sve više su mi se počeli sviđati ameri (govorim o ribama

). A kako i se i ženi sviđaju puno više biljni akvariji nego kameni setupi pokušavam sklopiti nekakav kompromis i pronaći ribe sa kojima bi se dalo držat i nešto bilja.
Ove ribe su mi zapele za oko: Aequidens pulcher
Archoecentrus sajica
Hertotilapa multispinosa? (vidim da voli čupkat bilje)
Hyspophrys nicaraguensis? (isto papa bilje)
Meeki?? (vidim da obožava jesti bilje ali na par mjesta sam vidio da ih drže skupa pa...)
Uglavnom volio bi da mi neko ko drže ciklide iz centralne amerike da kakav savjet u vezi kombinacija ovih riba, njihove količine na ovu litražu, njihov odnos prema bilju i ono najbitnije kakva je mogućnost njihove nabave u nas.
I naravno ako neko može predložiti još neku vrstu koja bi išla sa nekima od gore navedenih