Srpanj 23, 2025, 22:00:53 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: poeetnik  (Posjeta: 1702 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kris

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
poeetnik
« u: Prosinac 21, 2004, 20:18:00 poslijepodne »
bok. joj neznam od kud da poenem. uglavnom, tek sam kupila akvarij, 75 l. napunila ga vodom, bla bla, i nakon 3 dana stavila u njega 2 hladnovodne rbice koje su mi jedine preživjele vani u bari. me?utim, jednoj samozlijedila oko prilikom transporta, koje je dalje bilo crveno. (ah tak je kad nepismeni pocinu ucit,hehe). kupila sam neku vrstu baktopura, i to ulila. crvenilo joj se smanjilo ali ko zna dal je zdrava, nije baš vesela. i da, makla sam vatu i one prstenove van. koliko traje to lijeeenje, šta nakon njega, i kad mogu KONAENO kupit druge ribice? NADAM SE DA AE NETKO HTJET PROEITAT CIJELO OVO ŠTIVO!!! pliz ljudi jer ja nemam pojma

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
poeetnik
« Odgovori #1 u: Prosinac 22, 2004, 09:54:00 prijepodne »

Bok! Jel jede ta ribica? Koju vatu i koje prstenove si bacila van?

Mislim da bi ti bilo najbolje staviti aktivni ugljen u filter, napraviti promjenu dijela vode i ponovno zaciklirati akvarij. Tj., zaciklirati ga po prvi put. Kad ga zacikliras, kad prodje "new tank syndrome", stavljaj nove ribice.

Ovdje imas besplatni download knjige o akvaristici, vjerujem da ce ti biti korisno!

http://www.orbicon.com/hraquatica/freebook/
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline kris

• Punopravni član
  • **
poeetnik
« Odgovori #2 u: Prosinac 22, 2004, 11:03:00 prijepodne »

zaciklirat? a šta je to? znam da je smiješno vama koji se bavite time, ali...

ma tako, ne jede baš, ali ni ova druga, premda je vesela. hranu skuže nakon nekog vremena. ali ja sam mislila da je to ok, s obzirom da su tek tjedan dana u akvariju a do tada su se smrzavale ispod leda. pa su malo trome. ILI?

ovak je meni rekao tip, da izvadim vatu i filter da ne pokupe te bakterije, a nakon lijeeenja od tjedan dana da vratim prstenove i novu vatu u nutra, i promijenim treainu vode.

a šta da napravim s tom ribicom i kad mogu kupit nove? kako da znam dal je zdrava?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
poeetnik
« Odgovori #3 u: Prosinac 22, 2004, 15:38:00 poslijepodne »

Zacikliratiznaci uspostaviti kruzenje dusikovih spojeva u akvariju.

Da imam vremena pisao bih ti vise, uglavnom, PROCITAJ ONU KNJIGU, super je i puno toga korisnog ces nauciti i sve ce ti biti jasno. Cinjenica je da si prerano ribe stavila u akvarij.

Sto se filteratice, ne razumijem o kojim prstenovima pricas. Jesu li kao keramicki valjcici?

Ja ti savjetujem da u filter stavis aktivni ugljen (da pokupi ostatke lijeka) i tu keramiku i vatu (za biolosku i mehanicku filtraciju) i promijeni trecinu vode. Tu ribicu promatraj i ako imas mogucnosti slikaj je i stavi sliku na forum. Kad je riba zdrava onda normalno jede, normalno pliva, normalno izgleda. Mislim da ti nije pametno kupovati nove ribe dok ne vidis sto ce biti s ovom i nikako nemoj dodavati nove ribe jos bar 2 tjedna.

I lijepo te molim, procitaj onu knjigu.
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline kris

• Punopravni član
  • **
poeetnik
« Odgovori #4 u: Prosinac 22, 2004, 18:16:00 poslijepodne »

joj baš šteta šta nemaš više vremena. neda mi se eitat. hehe. ma šalim se, ali teško je naa toliko informacija na jednom mjestu. bila sam svjesna da ih stavljam prerano, ali starci nisu htjeli gledat cijeli tjedan prazni akvarij, a ja sam se uspjela odupirat samo 3 dana,pa su ih sami išli ulovit i stavit u nutra. a sad ja lijeeim. hehe. znam i da nisam smjela stavit ribice iz bare nego nove, al opet ista stvar. e da, mislim da su to ti prstenovi. nema me doma pa ne mogu toeno rea. 2 tjednaaaaaaa?? jooooj!

e thanks a lot!!!!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
poeetnik
« Odgovori #5 u: Prosinac 22, 2004, 19:38:00 poslijepodne »

Minimalno 2 tjedna. Voda ti mora biti skroz bistra. I testeri (amonijak initriti moraju biti na nuli) tu mogu pomoci da vidis kad je akvarij spreman za useljavanje riba. Sto se dogadja s akvarijem u tim prvim tjednima ti necu iz principa pisati. Imas knjigu. Ja to bolje ne mogu objasniti. Ovako te mozda natjeram da procitas ovo sto ti je trenutno interesantno, ali usput ces nauciti jos puno toga sto ce ti trebati. Vidis kako obrazovno zelim djelovati na tebe!

Ako ne procitas onu knjigu ili neku drugu o akvaristici i nastavis s brzopletostima i ne odupres se nestrpljivim roditeljima koji ti bacaju ribe u akvarij, jedna stvar je sigurna - ribice ce ti plivati ledjno, alge ce divljati po akvariju, akvaristicka apokalipsa pred tvojim ocima!

I ovo je zadnji put da ti jaodgovaram.

Dok ne procitasKnjigu...

Offline kris

• Punopravni član
  • **
poeetnik
« Odgovori #6 u: Prosinac 23, 2004, 12:37:00 poslijepodne »

neeeee zadnji odgovooor... eekaj, eekaj, moram te još neš pitat- onu knjigu ne mogu skinut a ni proeitat. naznam koji je klinc ovom kompu. valjda nemaonaj reader, a komp od faxa ne dopušta skidanje programa. bo. u svakom slueaju dok mi ODGOVORIŠ, vea au valjda naa nekog kompjuteraša da mi uskoei.

ma koji testeri sad? daj ne mogu ja toliko toga kupovat. vea sam totalno švorc. trabala sam pustit te ribice da krepaju u ribnjaku. haha. ali ja sam ipak dobra duša,... majku im!!

a šta au s ovim ribama? ubit ih? šalim se. Znam, znam, "promatraj ih i vidjet aeš dal su ozdravile". ma najbolje da ih ja dam u dobrotvorne svrhe. želiš ih?

Offline kris

• Punopravni član
  • **
poeetnik
« Odgovori #7 u: Prosinac 23, 2004, 12:48:00 poslijepodne »
ok, sve u redu, našla sam drugi komp s kojim je sve u redu

Offline chubby

• Punopravni član
poeetnik
« Odgovori #8 u: Prosinac 23, 2004, 17:55:00 poslijepodne »
ne trebaju ti testeri, samo pusti da vrijeme radi svoje ... i proeitaj knjigu

Offline kris

• Punopravni član
  • **
poeetnik
« Odgovori #9 u: Prosinac 23, 2004, 18:48:00 poslijepodne »

ok, ok pobijedili steeee. proeitalaa sam ju. sve znam!! hmhm.. eh da mi je to bilo pred 2 tjedna...

Da, i taman sam pomislila da je ribica možda ozdravila, al sam proeitala da joj izmet ne smije bit duguljast i proziran i da ga ne smije vua za sobomGlupa riba!!

i na kraju, sa svim novim podacima, mriješaenju, izgledu,želim tropske!!!

ko ae mi kupit grijaaae???

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
poeetnik
« Odgovori #10 u: Prosinac 24, 2004, 19:27:00 poslijepodne »

nije mi jasno zasto si stavila lijek, ako si fizieki ozlijedila ribi oko?.ako se oko nije inficiralo nije bilo potrebno.

samo ti citaj knjigu.
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline TraX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
poeetnik
« Odgovori #11 u: Prosinac 25, 2004, 16:52:00 poslijepodne »
Lijek joj nije bio potreban (vec ti je bubica to napisala). To ce joj
vise skodit nego pomoc. Bolje bi bilo da si ribici dala SERA-Fishtamin
ili nes sl.

Citat: kris

>CUT<

i na kraju, sa svim novim podacima, mriješaenju, izgledu,želim tropske!!!

>CUT<

Prije toga procitaj jos koji put knjigu.

...Voli ono što imaš, jer ono što voliš nećeš nikada imati...

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
poeetnik
« Odgovori #12 u: Prosinac 25, 2004, 16:58:00 poslijepodne »
ne zajebajite više s tom knjigom.. cura je nova, pa da se ne pripadne.. 90% na forumu je šala, pa..

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
poeetnik
« Odgovori #13 u: Prosinac 25, 2004, 19:41:00 poslijepodne »

E istina je. Al neka ipak jos jednom procita knjigu!

I da, ja mislim da nije bas toliko fulala kad je dala lijek.

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
poeetnik
« Odgovori #14 u: Prosinac 26, 2004, 07:55:00 prijepodne »
Ja mislim ... da bi ipak trebala proeitati knjigu
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline kris

• Punopravni član
  • **
poeetnik
« Odgovori #15 u: Prosinac 26, 2004, 18:06:00 poslijepodne »
ej sorry ljudi doma nemam komp pa ne mogu tako cesto odgovoriti. akvarista mi je rekao da uzmem taj ljek jer da ona sada siri bakterije. oko joj je jako nateklo. sad sam je stavila u karantenu pa sto bude bude.