Srpanj 20, 2025, 23:43:41 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: informacija o rasvjeti  (Posjeta: 1102 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline piastrella

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
informacija o rasvjeti
« u: Prosinac 21, 2004, 13:18:00 poslijepodne »
imam akvarij 100 l. i u njemu dvije cijevi po 18w.Uvijek koristim jednu daylight i jednu tropical floroscentnu u kombinaciji.Pošto je prošlo vea oko godinu dana da imam osramovu obienu, došlo vrijeme da se mijenja pa uzeh philipsovu u pevecu u puli (nekih 6 kn). Kako veapar godina koristim te lampe uvijek su bile cool white a ova daje izrazito žutu boju,sad me zanima vaše mišljenje vezano uz spektar te lampe(da li ae se promjena odraziti na akvarij ili ne)
Rovinj

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
informacija o rasvjeti
« Odgovori #1 u: Prosinac 21, 2004, 13:37:00 poslijepodne »
mislim da ta sa žutom bojom ti je warm white ako se nevaram i ima manje
K od cool white stog automatski i slabija od cool white lampe...

Ako bilje raste pod ovakvim spektrom Ok, onda nema smisla mjenjat
ništa, ali ja bih eisto radi ljepših boja riba razmislio o nekoj
marine/power/aqua glo kombinaciji

Offline piastrella

• Punopravni član
informacija o rasvjeti
« Odgovori #2 u: Prosinac 21, 2004, 14:38:00 poslijepodne »
to i ja mislim Stina,ova je bila pristupaena na brzaka... Biljke su easy gotovo sve,tu se baš ne petljam previše (bacopa,echinodorus barthi,nana...)ali mi se eini (ili previše buljim u akvarij)da mi trava dosta žuti a do nedavno je bila ok.Nisam siguran kako se zove presadio sam je od frenda tu u rovinju prije par mjeseci,a on je dosta puknut (3 akvarija samo sa biljkama,kaže da ga to fura dobro)nije ni on siguran u ime, misli da je brazilski lileaopsis.Pa je bolje da ja to mijenjam dok je vrijeme.
Rovinj

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
informacija o rasvjeti
« Odgovori #3 u: Prosinac 21, 2004, 14:40:00 poslijepodne »
lileopsis brasiliensis... travica ljepog izgleda, užasno sporo raste, kau da je nezahtjevna, ja ju imam doma i nemislim tako...

Offline piastrella

• Punopravni član
informacija o rasvjeti
« Odgovori #4 u: Prosinac 21, 2004, 15:00:00 poslijepodne »
ma ne znam šta bih ti rekao,ovaj tip ima humus na dnu,pa foliju pa onda šljunak.Ja imam samo šljunak u par granulacija i (ima sigurno 4 mjeseca) kad sam je presadio nisam do sad imao frku s njom.Doduše uvijete održavam konstantno iste,koliko testeri mogu varati ne znam ,samo sad ovo svjetlo mi se eini da nešto šteka sa njim... tu se polako stvara problem
Rovinj