Srpanj 16, 2025, 14:23:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Alge u hladnovodnom  (Posjeta: 955 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marojica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Alge u hladnovodnom
« u: Ožujak 25, 2009, 17:44:31 poslijepodne »
Ovako, akvarij mi je poceo proizvodit neke bas slatke alge. :D Na slikama mozete pokusat vidit koje su. Ove na listovima anubiasa su crne, vec sam ih skidao i vrlo su zilave, ali su se ponovo vratile. Ove na kugi i na cijevi iz filtera su zelenkaste. Takoder po vrhu pozadine se hvataju mali buseni algica koje je tesko slikati, nadam se da se bar nesto vidi.
Inace, akvarij je hladnovodni, juwel rio 125, star neka 4 mjeseca. Rasvjeta je original juwelova 2x28w, i radi 9 sati dnevno. Imam 3 mala ancistrusa i jednog misgurnusa. Vodu mjenjam jednom tjedno uz usisavanje dna, oko 15l vode. Tu je i slika cijelog akvarija da vidite koliko biljaka ima, dakle ima anubiasa, kripti, echinodorusa, kuge. Ne dodajem nista gnojiva, imam tetra plus completesubstrat u akvariju, ne sjecam se tocno koliko, ne puno.
Koliko sam uspio pohvatat po forumu bio bi mi dobar sijamski algojed za ovu crnu, ali posto je akvarij hladnovodni, nista od toga. :(
Eto, molio bi koji savjet sta napravit...

Fala. :D
FBI - Riboobavještajci :ninja:
Odjel interkontinetalno meduoceanskih poslova

Offline dudry

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • TOXIC WORLD................
Odg: Alge u hladnovodnom
« Odgovori #1 u: Ožujak 25, 2009, 21:14:27 poslijepodne »
Ovako, akvarij mi je poceo proizvodit neke bas slatke alge. :D Na slikama mozete pokusat vidit koje su. Ove na listovima anubiasa su crne, vec sam ih skidao i vrlo su zilave, ali su se ponovo vratile. Ove na kugi i na cijevi iz filtera su zelenkaste. Takoder po vrhu pozadine se hvataju mali buseni algica koje je tesko slikati, nadam se da se bar nesto vidi.
Inace, akvarij je hladnovodni, juwel rio 125, star neka 4 mjeseca. Rasvjeta je original juwelova 2x28w, i radi 9 sati dnevno. Imam 3 mala ancistrusa i jednog misgurnusa. Vodu mjenjam jednom tjedno uz usisavanje dna, oko 15l vode. Tu je i slika cijelog akvarija da vidite koliko biljaka ima, dakle ima anubiasa, kripti, echinodorusa, kuge. Ne dodajem nista gnojiva, imam tetra plus completesubstrat u akvariju, ne sjecam se tocno koliko, ne puno.
Koliko sam uspio pohvatat po forumu bio bi mi dobar sijamski algojed za ovu crnu, ali posto je akvarij hladnovodni, nista od toga. :(
Eto, molio bi koji savjet sta napravit...

Fala. :D

Možda ti je akvarij preosvijetljen zato što ako je svaki dan recimo ispred prozora dobija previše sunćeve svijetlosti pa se alge više razvijaju
DONT POLUTE THE NATURE OR WE WILL HAVE THE SAME WORLD LIKE THIS.......F****D UP

Offline daddax

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Ožujak 25, 2009, 21:16:50 poslijepodne »
meni su se pak razvile neke nove vrste bilja,pocele su rast po kamenju,onda po biljkama,onda po puževima sad sam čak vidio jednu sa svojim korijenom :roll:,izgleda ko mali crni čup dlaka,cirka 1,5 sa 1,5cm

Offline marojica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Ožujak 26, 2009, 23:19:15 poslijepodne »
Stoji kraj prozora ali nikad nije direktno na suncu. Pokusao sam vec sa zamracenjem na 3 dana, bez rezultata...
FBI - Riboobavještajci :ninja:
Odjel interkontinetalno meduoceanskih poslova

Offline dudry

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 27, 2009, 10:15:34 prijepodne »
Stoji kraj prozora ali nikad nije direktno na suncu. Pokusao sam vec sa zamracenjem na 3 dana, bez rezultata...
[/quote

Probaj ga nekak opomaknuti ako nije prevelik ili spusti rolete ujutro.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Ožujak 27, 2009, 10:46:27 prijepodne »
[/quote

Probaj ga nekak opomaknuti ako nije prevelik ili spusti rolete ujutro.

nema veze ak nije direktno sunce, moje je točno nasuprot prozora i na južnoj strani pa je svijetlost direkt na njega i nemam problema s algama

Offline dudry

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 27, 2009, 10:57:53 prijepodne »
A za to neznam , ali to je inaće najveći problem s algama

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #7 u: Ožujak 27, 2009, 18:09:59 poslijepodne »
Po ovome koliko se vidi , mislim da je cetkasta alga . Nasao sam gotovo istu sliku u jednoj literaturi. Izmedju ostalog kaze se da se javlja najcesce po rubovima biljaka i na biljkama opcenito. Nalazimo je jos na dijelovima gdje je jace strujanje vode. Nadalje se kaze da se tesko uklanja mehanicki te da mogu pomoci ribe koje jedu algu upravo tu , navedena je ova riba Crossocheilus siamensis. Moze se ocistiti umakanjem u 5 % varakinu 2-3 minute. Kao razlozi nastajanje same alge kaze u tvrdoj alkalnoj vodi bogatom nutrientima i zeljezom . Sprijeciti se moze al ne i u poptunosti izlijecit dodavanjem CO2 . Nadam se da je pomoglo , sretno i svako dobro zelim  :up:
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.