Srpanj 13, 2025, 15:19:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: hranjenje riba  (Posjeta: 2220 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline IvanZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
hranjenje riba
« u: Ožujak 24, 2009, 22:26:51 poslijepodne »
ovako u akvariju su mi:

5 barbusa
5 Pristella maxillaris
3 criya
2 ancistrusa
1 bicolor

sad mene zanima!!

koja bi bila njabolja hrana za tu kobinaciju??
koliko ih puta dnevno hraniti?
kojim kolicinama?

pitam jer imam dojam da ovi barbusi prozdrljivi sve pozderu ove ostale ribe imam dojam da nis ne pojedu!!
Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Odg: hranjenje riba
« Odgovori #1 u: Ožujak 25, 2009, 10:04:22 prijepodne »
ako misliš da babusi sve požderu daj im malo više hrane...ancistruse hrani s tabletama za ribe dna...daj im onoliko koliko mogu pojest, a da previše hrane ne padne na dno(ako malo padne, ništa se neće dogodit-ancistrusi će to pokupit)...

ja svoje ribe hranim s listićima, tubifeksima, tabletama, smrznutim larvama i nekim okruglim listićima koji kao imaju neku formulu da se ne raspadnu (to je dobro za kozice, na kutiji piše tetra pro)
okolica Zaprešića

Offline breezer

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #2 u: Srpanj 05, 2010, 18:03:30 poslijepodne »
Pozdrav svima, ovako... novi sam u akvaristici odnosno tek sam prije par dana dobio akvarij i odmah sam uzeo 5 zlatnih ribica, moje pitanje je sljedeće, koliko se puta dnevno trebaju hraniti i u kojim količinama ! Eto toliko zasada od mene, bit će siguro još pitanja ali za početak je to sve !  :)

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #3 u: Srpanj 05, 2010, 18:36:33 poslijepodne »
kao prvo ova tema je prastara :roll:
kao drugo otvori svoju temi gdje će ti ljudi odgovarati...tamo reci sve o akvariju i pitaj što te zanima...
p.s. skoro sam siguran da nisi zadovoljio potrebe tih 5 zlatica...
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline breezer

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Srpanj 05, 2010, 21:16:33 poslijepodne »
kao prvo ova tema je prastara :roll:
kao drugo otvori svoju temi gdje će ti ljudi odgovarati...tamo reci sve o akvariju i pitaj što te zanima...
p.s. skoro sam siguran da nisi zadovoljio potrebe tih 5 zlatica...

ok, sorry na krivo postavljenom pitanju... btw. jesi možda preskočio dio u kojem sam naveo da sam nov u ovome tj. iznenada sam dobio akvarij tako da nisam imao vremena sve proučiti !  ;)

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #5 u: Srpanj 06, 2010, 00:20:18 prijepodne »
ok nisam te odmah mislio napasti i ja sam u početku stavio 7 zlatica u 20 lirtara  :roll: :D
ali sam si rekao da si kupio ribe a dobio akvarij...znači da si mogao prije kupovine riba doći na forum,raspitati se,a usput i saznati za cikliranje koje je veoma važno,a ne odma kupiovati ribe,zar ne? ;)
ali na greškama se uči i kako sam kažeš početnik si...
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline breezer

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Srpanj 06, 2010, 18:22:45 poslijepodne »
ok nisam te odmah mislio napasti i ja sam u početku stavio 7 zlatica u 20 lirtara  :roll: :D
ali sam si rekao da si kupio ribe a dobio akvarij...znači da si mogao prije kupovine riba doći na forum,raspitati se,a usput i saznati za cikliranje koje je veoma važno,a ne odma kupiovati ribe,zar ne? ;)

point made !  :klap:

Offline breezer

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Srpanj 06, 2010, 18:29:55 poslijepodne »

Ma oprosti, ja sam krenuo u ovo kao padobranac bez ikakve pripreme, tako da je definitivno moja greška što se tiče uzimanja riba ! Stvar je u tome da je starom sad u nedjelju bio rođendan pa sam ga htio iznenaditi sa akvarijem i ribicama u njemu a tek sam sinoć kad sam malo prelistao upute za početnike shvatio da sam zaj.... gotovo sve što sam mogao zaj..... odnosno sve sam radio kontra uvaženih pravila, ali kaj da radim, na greškama se uči, sad ču učiniti sve da ispravim pogrešne korake i pomognem ribicama na bilo koji moguči način, naravno uz vašu dragocjenu pomoč !  :D