Naravno da nije prijeko potrebno.
eh,pa ne znam kakva je kod tebe voda,kod mene ..paaa...nije to bilo ok,skonto sam kad sam počeo dodavat sodu u čistu vodu,da je puno bolje,nema onog češanja i nakon nekog vremena poslje toga,počeli su se mrijestit.(soda povećava lajc pH ali povećava KH što je veći KH stabilniji ti je pH..to znaš)
E pa sam odlučio uzeti Buffer da bi sredio taj pH, jel kod mene je između 7,2 i 7,5 kako kad.A ono što sam pričao o razvijanju malaca,o da,pa kad vidiš deformitet kod njih garant je radi niskog pH i radi toga što nema određenih minerala.Ako je tebi sve bilo ok,poslušaj Cveleta,čovjek zna znanje

Dakle kladim se u 100 novaca da je tebi voda ok...stabilno sve.

E da,meni nije pH9 nego oko 8 kolko sam zadnji put mjerio,i to već duže vrijeme,dalje se ne usudim kemijat nego samo mrvicu stavim u vodu koju stavljam u akvarij pri izmjeni vode...dakle samo mrvicu...
i da,ostadoh bez trakica,a i moram neke bolje naći.
evo da se i ja ukljucim,postoji jedna riba iz tanganyike koja nije ciklid i koja idealno ulazi u kombinaciju sa malim skoljkasima u malim akvarijima,riba se zove Lacustricola pumilus (eng.Tanganyika Lampeye) ,proguglajte malo...na nasim prostorima nisam vidio da je itko ima,a ni na trzistu,ribica zivi i u okolnim potocima oko Tanganyike,dakle nije endemska vrsta,po evropi je ima podosta,ja kad bi imao prilike ne bi dvojio ni sekunde da je nabavim...pa eto mozda nekome dam ideju.....
evo sad sam proguglo slike,pa to liči na neki killi ribicu jel?
pa fora je

jes evo gledam ali me ovo zbunjuje "killifishes and live bearers"
kako je to moguće???