moje lampe su t8 al htio bi još jednu ugradit t5 60 cm i jednu malu za kut
zanima me što točno trebam kupit za ugdradnju, dali isto kao za t8 lampe prigušnicu i starter ?
i jel se spaja po istoj shemi ko za t8 strujni krug
T5 lampa se pokrece elektronskom prigusnicom, i analgona prigusnica + stater ju nece moci pokrenuti.
Mozes raditi u DIY verziji i u verziji sa svim kupljenim u ducanu.
Ako kupujes u ducanu, trebas uzeti grla koji su istovremeno i nosaci (ili zasebno nosace i zasebno grla), te elektronsku prigusnicu prema potrebnoj snazi zarulje koju namjeravas spajati, te nesto tanke tvrde zice (mislim da je 0.5 "kvadrata" ono sa cime sam ja radio) da to sve skupa spojis.
Pri tome uzmi u obzir da je prigusnica vrlo skupa, cca 150+ kuna.
Ako ides na DIY verziju, trebas opet kupiti grla za zarulju (i nosace, ovisi sto ti se vise svidja), te kupiti jeftinu štednu žarulju (npr. Metro: 7kn). Stedna zarulja u sebi ima elektronsku prigusnicu, i morala bi po snazi odgovarati T5 lampi, ili biti veće snage od nje. Shemu spajanja takve prigusnice malo potrazi na forumu jer je opisana hrpu puta, pa mi se ne da ponovno opisivati. Puno nas ima spojeno ovako lampe, jer je to daleko jeftinije...
Vodotijesna grla nisu potrebna, slobodno uzmes ona za na suho, ali jasno dobro to ucvrsti da ne padne u vodu.