Srpanj 21, 2025, 18:15:21 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nesvakidašnja doga?anja!  (Posjeta: 2010 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Irusnjak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Nesvakidašnja doga?anja!
« u: Prosinac 17, 2004, 14:40:00 poslijepodne »
Jueer sam skužio da mala Maylandia nosi crne kameneiae u ustima pod zabludom da su to još uvijek jajašca!!!! Ajme ljudi, kakva katastrofa vidjeti kako se muei!! Mislio sam da joj se nešto zaglavilo u ustima i nakon 45 minuta natjeravanja po akvariju, odustao sam od nakane da je ulovim i izvadim joj to iz usta! Poeelo me koeit i klještit u le?ima, a tek mantat pred oeima od iznemoglosti!

Mamu Maylandia II, koja ima 15 mladih, našao sam izgriženih peraja i izsilovanu . Izgleda da je kao najslabija karika dobila puno batina. Stavih je u mrijestilište u izolaciju... Edited by: Vedran

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #1 u: Prosinac 17, 2004, 14:56:00 poslijepodne »
možda je to neka vrsta "ucenja" kako se manipulira jajašcima u ustima... ja je ne bihdirao...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline Irusnjak

• Punopravni član
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #2 u: Prosinac 17, 2004, 15:15:00 poslijepodne »
Sand, ja bih rekao da je još pod šokom što je prava jajašca morala izbaciti pa joj ova služe kao zamjenska  

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #3 u: Prosinac 18, 2004, 09:35:00 prijepodne »

E Envy,pa što si promenio nick,uvek se mi nešto koei tastatura.

Pa majka,koja ispusti mladj,suva je,ne hrani se više nedelja,pa je kao takva jako pogodna,za to,što se i u tvome akvariju dešava.Naravno,eitajuei tvoj post i muke,ne mogu da napišem ono što više puta napišem:M'buna ciklidi su poligamne ustonoše,neka budu u grupama,kako bih se snaga mužjaka raspodelila na više ženki.a tvoj primjer baš potvrduje to.

Ona koja nosi kamneje,neee joj biti ništa,ipak ti ciklidi vole malo da "pljuvckaju"kamenje,pa tako im još koje ostaje u ustima,ali ee ga izbacit.

A ciklide Envy,lovi se na :brzinu,kratko i efikasno,duga jurnjava šteti i ciklidima,a kako si napisao i tebi.

Offline rott

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb,Dubrava
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #4 u: Prosinac 18, 2004, 21:57:00 poslijepodne »

ja otkad imam tri grupe ciklida puno je bolja atmosfera u akvariju,sad au samododati u svakoj grupi 1-2 ženke i to je to!

školski pazi na le?a,znaš kak je meni bilo 2 mjeseca nemoj da i tebe zašteka,onda neaeš ništa moa "raditi"
Donja Dubrava/ZGB/Hrvatska

Offline Irusnjak

• Punopravni član
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #5 u: Prosinac 18, 2004, 22:07:00 poslijepodne »
Bojko, u akvariju imam 6 ženki Maylandia i 2 mužjaka, ali eto, ova uvijek nadrapa. Što se tiae male Maylandie, njoj se izgleda ploeica kamena zaglavila negdje u ustima  

Rott, skoro da se nisam ubogaljio  

Evo ranjene majke:

A ovo su krivci:

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #6 u: Prosinac 18, 2004, 22:44:00 poslijepodne »

A vid ti krivce,prave se ko da niš ne znaju,a ona jeste stvarno "pojedena",ma eudno jeste u tome,što ti imaš dosta ženki.

A možda jeste do toga došlo,baš zbog toga što je imala mladj,pa su ovako iscrpljenu i umornu mužjaci prihvatili kao lak plen

Offline rott

• Punopravni član
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #7 u: Prosinac 19, 2004, 21:48:00 poslijepodne »
može biti stvarno da je razlog to što je bila iscrpljena,jer kod mene je sliena situacija bila nakon ispuštanja mladih.

Offline bimba

• Punopravni član
  • **
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #8 u: Prosinac 19, 2004, 22:17:00 poslijepodne »
grozno jadna pojedena ribica
Sjenka sumnje kada padne kotrlja se ko gruda snijega.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #9 u: Prosinac 20, 2004, 09:59:00 prijepodne »
Stanje se pogoršalo i slika je postala još drugaeija, gorja za neke. Dakle, ženka je na izmaku snaga ostala negdje u pozadini zaglavljena izme?u kamena i stakla. Nakon par sati sam primjetio da je nema i zabrinuo se. Naravno, zaprepastilo me to što je zaglavljena i u knock downu. Oslobodih je i stavih u mrijestilište. Prije toga sam utvrdio tko koga i vidio da svako svakoga. Ne samo da mužjaci vole držati svoj kutak akvarija pod "samo moj" vea i velika veeina ženki. Kad veliki gazda "Metangula" potjera drugog mužjaka, lanac se širi pa tako i taj manje važan mužjak mora nekom dozlogrditii tako se karike šire na cijeli akvarij. A manje važan mužjak (subdominant) mora nekoga potjerati, to su obiano slabije ženke. A cijela skupina ciklida najlakše pojuri, potjera i ugrize upravo najslabiju kariku. U ovom slueaju, po drugi put u svom životu, izgrižena skoro do smrti ista ženka.

Offline perinjo

• Punopravni član
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #10 u: Prosinac 22, 2004, 17:50:00 poslijepodne »
e buraz, jednom aeš fakat najeb.. zbog tih svojih beštija...

nabavi si neke mirne ribice poput ovih mojih pa da ne gubiš živce svakodnevno, gle mene kak sam miran i samozatajan otkad ih imam, he he...

nirvana buraz, nirvana
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline zlokobni

• Punopravni član
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #11 u: Prosinac 22, 2004, 18:21:00 poslijepodne »
jel joj se ikada te peraje mogu oporaviti?
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline rott

• Punopravni član
Nesvakidašnja doga?anja!
« Odgovori #12 u: Prosinac 22, 2004, 18:35:00 poslijepodne »

taman sam ti mislio predložiti da je prebaciš kod mene na oporavak,ali proeitat aeš iz priloženog!!

zlokobni-mogu se oporaviti ali treba malo vremena,a ne da je šoraju non stop

danas je u mom akvariju bojno polje!pošizio sam jer vidim da veliki kingszei tuee sve živo, izgleda da ženka treba izbaciti jajašca,jer non stop plešu oko špilje!u tom žaru izgleda da je nastradao mla?i mužjak,jer sam ga vidio kako leži u špilji i samo diše ali sene miee,sva sreaa ovi ne mogu k njemu. i ne vidim manjeg neon spota,koji je nadrapao prekjueer,bojim se da je kihno jer kod hranjenja ove dve ribe nisu izlazile

taman sam sad došao s terena i evo ovo,baš su mi digle živac.