Srpanj 18, 2025, 23:20:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Filter zuji....  (Posjeta: 1339 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ZecBj

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Filter zuji....
« u: Ožujak 20, 2009, 21:56:12 poslijepodne »
Zamijenio sam EX700 sa EX1200 i stavim ga u kabinet ispod akvarija i čuje se neugodno zujanje (više kao brum (duboki iritirajući ton)). Mislio sam da je nešto s filterom, ali izvadim ga iz ormarića i on prilično tih (čuje se iznimno lagani rad motora (naravno da ne može biti bešuman)). Vratim ga natrag u ormar i opet ista stvar. Mislio sam da je crijevo predugo, pa da se motor malo više muči, ali nakon skraćivanja crijeva na minimum opet isto. Imam osjećaj da ono lagano zujanje motora rezonira u kutiji ormara, a još k tome imam rupe sa stražnje strane ormara za crijeva i žice te se to fino odbija od zida. Živcira me za pop*****. Po danu ne toliko (koliko više psihološki jer znam da je zvuk pristuan), ali po noći je to dosta izraženo.

Jel' se neko susreo s tim problemom i kako ga je riješio (solucija da filter stoji izvan ormara se mojoj ženi definitivno nije svidjela  :down:), a ne znam da li bi unutarnje oblaganje ormara sa spužvom ili nekim akustično apsorbirajućim materijalom pomoglo.

Molim za pomoć.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Odg: Filter zuji....
« Odgovori #1 u: Ožujak 21, 2009, 00:44:11 prijepodne »
prije nego pocnes oblagati unutrasnjost ormarica, probaj staviti komad stiropora ispod samog filtera, trebalo bi pomoci ;)

Offline ZecBj

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Ožujak 21, 2009, 01:24:52 prijepodne »
probao i nije pomoglo, čak sam i rastavio filter te ga očistio, i opet isto...

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #3 u: Ožujak 21, 2009, 07:42:29 prijepodne »
meni je tako pumpa za zrak zujala za poluditi.od kad sam stavila mali pleteni komad ispod nje ne zuji više ništa jer je pumpica lagano sa nogicama utonula u vunu.probaj staviti šal,kapu ili kakav komad starog pletenog đempera (hehehe) ispod pa vidi.trebalo bi ugušiti vibriranje a s im i zujanje..

Offline ZecBj

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Ožujak 25, 2009, 01:30:47 prijepodne »
Rastavio ponovo filter i malo bolje pogledao rotor i propeler na rotoru bio malo labav, pa sam ga učvrstio koliko sam mogao. Filter još uvijek zuji, ali znatno manje, a i obložio sam unutrašnjost kabineta s običnom spužvom (1cm), tako da se zujanje gotovo niti ne čuje. Noćas mirnije spavam  8)