Kolovoz 05, 2025, 15:55:41 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: i meni mutna voda  (Posjeta: 5481 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline moke

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: i meni mutna voda
« Odgovori #25 u: Ožujak 24, 2009, 00:21:27 prijepodne »
Cuj ovo majke ti dva puta sedmicno/tjedno mijenjati vodu pa treba ti neko na odrzavanju akvarija da ga uposlis na stalno radno mjesto  >:( ma ovo je meni bez veze neka se niko ne uvrijedi poz........

spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #26 u: Ožujak 24, 2009, 00:26:31 prijepodne »
Mislio sam na:                 

http://www.aqua-art.org/readarticle.php?article_id=2
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #27 u: Ožujak 24, 2009, 01:14:40 prijepodne »
Maya, samo polako i strpljivo. Napravi kako je nikkka napisala. Tjedno 20%, dodaji pomalo dobre bakterijice, ribe hrani umjereno, pazljivo ih promatraj i ne nerviraj se zbog bijele vode. Doduse nisi nam napisala o kolikom se aq radi, kojim ribama, kakvoj filtraciji... ;)

Zlaki, jel ovo onaj od 180l? :D Dakle, meni se cini premalo svjetla na toliko l... Za pocetak izgleda lijepo... :up: Samo ce ti bilje reci, je li mu dobro ili nije... :clown: Neke od svojih panjeva sam kuhala i po (kad sve saberem) 12h i i dalje su pustali boju, tako da se pripremi na bojanje vode. No, moras znati da to uopce ne steti i ne daj da ti to smeta. Zaprao ima nas tu kojima se ta smedja voda bas svidja... :up:

Moke, nekim ljudima nije tesko mijenjati vodu ni svaki dan. :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Zlaki

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #28 u: Ožujak 24, 2009, 13:31:32 poslijepodne »
Je, to je Vision od 180 lit. a postava je onak malo na brzinu ali sam u stvari zadovoljan (više slika kad stignem). Za sad se sve brčka na 25-26 C a voda i nije nešto prestrašno smeđa. Više bilja za sada ne namjeravam pa se nadam da će oriđiđi lampe i filter za sada biti dovoljne. Strpljen-spašen  :) :) :D

Offline _maya_

• Novi član
  • *
« Odgovori #29 u: Ožujak 24, 2009, 13:37:13 poslijepodne »
Akvarij je 60 l, filter i grijač su preporučili u zoo centru... imam gupije, 2 čistača (1 somić i jedan onaj *ružni crni*), betta jedna muška i onaj ko morski pes, ja ga zovem ajkula, to smo dobili ribice te dve, i 2 barbadosa... još uvijek je mutna voda, danas namjeravam zamjeniti 20 posto vode... ;) valjda bude bolje.
Ono kaj sam napisala da je šogorica dala za 2 dana ribice to je njena stvar, moje su došle kasnije... ali hoću reći da joj se akvari nije ciklirao i sve to a voda joj je prelijepo prozirna...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #30 u: Ožujak 24, 2009, 14:42:32 poslijepodne »
Zlaki, ukupna kolicina svjetla se ne rasporedjuje na BROJ biljaka koje imas. Tako da bi i ovima koje imas moglo faliti. No o tom po tom. Prati i javljaj stanje... :up:

Maya, to sto je voda bistra kod sogorice, ne znaci da nije imala stetnih, toksicnih i opasnih tvari po ribe u sebi, tako da neka te ne brine to. Sogoricine ribe se sigurno nisu radovale boravku u takvom aq, posebice prvih 20 dana... :(

Mozes li napisati koji ti filter imas? Jesi li ga cistila do sad? Koristila dodatno dobre bakterije?

Mozda je tvoj aq samo dokaz da taj mjesec dana cikliranja o kojem pricamo treba uzimati sa rezervom. Kod nekog prodje prije, kod nekog kasnije... -?
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #31 u: Ožujak 24, 2009, 14:57:26 poslijepodne »
maya samo polako..kako smo rekli sve će biti ok..za koji dan kad se sredi akvarij dodaj još kojeg somića,oni su ti isto jatne ribice i prekrasno ih je gledati kako skupa čiste i igraju se po akvariju.ancistrus(pretpostavljam) ti je ok jedan.od ostalih ribica nemoj miješati previše vrsta ribica.radije gledaj da od iste vrste imaš 1 muškog i na njega 2,3 ženke najmanje.postoje ribice koje su jatne pa vole da ih je najmanje 6-7 kom..dakle gledaj da ti je uvijek na jednog muškog duplo ženkica i možeš slagati jato koliko hoćeš,tj primjereno litraži akvarija..

Offline _maya_

• Novi član
  • *
« Odgovori #32 u: Ožujak 24, 2009, 15:55:40 poslijepodne »
Tako sam i radila na 3 ženke 1 muški, računala sam 1 cm ribe 1 i pol vode... filter je unutranji i ima neku crnu spužvu koju izvadim van i operem s vodom iz akvarija kako ste mi preporučili... Sfordfish 200 220-240 w, 200 l-h piše na njemu... tnx svima na odgovorima, super je ovaj forum, saznaš jaaako puno toga o ribicama, nikada nisam misla da ću se tako brinuti za njih i da uopće ima toliko toga za naučiti o njima...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #33 u: Ožujak 24, 2009, 16:41:36 poslijepodne »
Filter je na knap za tvoj aq. Bilo bi dobro da razmislis o jacem... Na zalost ni taj fitler materijal (samo spuzvica) nije dostatan. Osim toga te crne znaju biti karbonske.

Ajkulice definitivno nisu za tvoj aq, pa bi ih bilo dobro udomiti. :nerd:

Drago mi je da si posla ovim nevjerojatnim putem... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Macron

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #34 u: Ožujak 24, 2009, 20:18:46 poslijepodne »
_Maya_ uzmi jaci filter. Kod mene je unutrasnji filter Atman AF-F102/8W/HMax=0.9/QMax=800L/h, zapremina akvarijuma je nesto manja od 60 L, u njemu ima  oko 35 ribica i dosta bilja, voda je bistra. Tretman je ciscenje filtera jednom nedeljno kao i zamena 20% vode.   
Pozdrav,
Marko Knezevic