Kolovoz 05, 2025, 16:03:55 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Skalari spremni na mrijest  (Posjeta: 2313 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChichazZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
Skalari spremni na mrijest
« u: Ožujak 18, 2009, 17:28:12 poslijepodne »
Primjetio sam da moj par skalara polako pocinje da priprema teren, poslednjih dana malo su vise agresivni nego inace i polako pocijnu da traze gdje bi mogli da poloze ikru...najcesce ih vidjam kako ciste unutrasjni filter i da se tu vrzmaju pa me malo strah da ih bas tu ne poloze...postoji li neki nacin da ih poloze tamo gdje bih ja htio...to mi je veliki problem jer nemam drugi AQ da ih premjestim...da li je moguce da se mogu izmrijestiti u ovom AQ i kako da im pomognem  :)
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
Odg: Skalari spremni na mrijest
« Odgovori #1 u: Ožujak 18, 2009, 18:38:55 poslijepodne »
Cudo se desilio  :) :) :) i to u trenucima dok sam pisao ovaj post prije...nevjerovatno ali posmatrao sam kako zenka (do sad sam bio ubijedjen da je muzijak kako polaze jajasca) impresioniran sam prizorom i od ovog trenutka popeo se na stepenicu vise sto se tice akvaristike (bar sto se emocija tice ali valjda sam zato ovo i izabrao za hobi) tri puta URA za mene a sada mi dajte prijedlog sta dalje?Odmah cu se pozaliti na dojucerasnju zenku a sadasnjeg muza  :D kako jede svjeza jajasca koja su inace izlijegli upravo na unutrsnji filter (koji sam jucer ocistio srecom) STA DA RADIM DALJE(osjecam se kao da sam ja tata  :) :) :))
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #2 u: Ožujak 18, 2009, 19:08:24 poslijepodne »
gle,kako i ja namjeravam imati skalare u novom akvariju dosta sam toga pročitala vezano za njih.jajašca,oplođena bi trebalo premjestiti ili će biti popapani od strane roditelja.kako si rekao da nemaš kud uzmi ako imaš onu mrežicu,mrijestilicu i navuci je ispod filtera da ga zaštitiš od roditelja ili ako nemaš improviziraj,uzmi vrećicu od krumpira,prokuhaj je malo,s nečim je pričvrsti za dno da stoji oko fitera..snađi se i jajca bi trebala preživiti.ili ako imaš rezervni akvarij,malu kocku trebao bi imati iste uvjete,prebaciti vodu te lagano s nečim odvojiti jajašca i prebaciti ih u taj mali akvarij.mislim da ti je zaštita mrežicom jednostavnija.jel bar mužjak oplodio ta jajašca ili ih je ženka samo položila?sretno i javljaj šta je s njima

Offline dudry

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • TOXIC WORLD................
« Odgovori #3 u: Ožujak 26, 2009, 15:04:41 poslijepodne »
Primjetio sam da moj par skalara polako pocinje da priprema teren, poslednjih dana malo su vise agresivni nego inace i polako pocijnu da traze gdje bi mogli da poloze ikru...najcesce ih vidjam kako ciste unutrasjni filter i da se tu vrzmaju pa me malo strah da ih bas tu ne poloze...postoji li neki nacin da ih poloze tamo gdje bih ja htio...to mi je veliki problem jer nemam drugi AQ da ih premjestim...da li je moguce da se mogu izmrijestiti u ovom AQ i kako da im pomognem  :)

I ja imam skalare oni mi se uvijek mrijeste na listove ili filtere ali ima šanse da ih pošalješ na pravo mjesto (mjesto koje želiš) tzato što oni polažu ikru samo na "ćista mijesta". Ja sam ubacio jednu boćicu i zalijepio je na staklo naravno oćistio i sljedeći dan na boćici je bila ikra ja sam je uzeo i stavio u poseban akvarij. pozz
DONT POLUTE THE NATURE OR WE WILL HAVE THE SAME WORLD LIKE THIS.......F****D UP

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #4 u: Ožujak 26, 2009, 15:31:03 poslijepodne »
Valjalo bi da imas jedan manji akvarij do 50 litara da ih tu premjestis al hajd sad ... Ja bih uzeo onu jednu mrezu, mrijestilicu za zajednicki akvarij i zastitio ikru . Uradi cim prije mozes  :)
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline dudry

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • TOXIC WORLD................
« Odgovori #5 u: Ožujak 26, 2009, 15:43:20 poslijepodne »
Valjalo bi da imas jedan manji akvarij do 50 litara da ih tu premjestis al hajd sad ... Ja bih uzeo onu jednu mrezu, mrijestilicu za zajednicki akvarij i zastitio ikru . Uradi cim prije mozes  :)

Roditelji će pomaknuti mrežicu nevrijedi najbolje je da ti neko drži mrežicu a ti vadi ikru (onaj s mrežicom treba tjerati ribe od hotspota) i kada je izvadiš stavi u akvarij od 50 litara ili u neku kanticu.
DONT POLUTE THE NATURE OR WE WILL HAVE THE SAME WORLD LIKE THIS.......F****D UP